a du...a blada...!
Nominał to wartość po jakiej warta jest dana rzecz w stanie potocznym. Jeżeli brał pakiet 420tys, a wartość nominalna akcji wynosiła 2.80. To nominał relatywnie wynosił 2.80!!!
Wartość nominalna, wartość danego dobra, usługi lub innej rzeczy wyrażona najczęściej w pieniądzu i wyznaczana przez ceny bieżące, bez uwzględnienia wpływu innych czynników, np. inflacji.
zazwyczaj na takich spółkach iq akcjonaroatu jest najmniejsze wiec nie ma sie co dziwic. Ci którzy umieja to wykorzystac zarabiaja... Debilów nigdzie nie brakuje
Dnia 2010-08-18 o godz. 16:25 ~Arti_C napisał(a):
> t.ziuber napisz czy to znowu zaniżanie? Czy też rozsądna
> sprzedaż?
Arti_C co Ty sie tak uwziąłeś na tego ziubera?
Czyżbys Jego obwiniał za spadek kursu?
I jakiej odpowiedzi oczekujesz?
A może wystarczy Ci, że jedni sprzedają, a drudzy kupują każdą ilośc wystawioną na sprzedaż.
Dzisiejszy spadek kursu, to żaden spadek. Kiszonka, kurs stał w miejscu przy obrotach całkiem całkiem, co potwierdza, że byli chętni na kupno, acz nie po każdej cenie.
t.ziuber, albo udajesz, albo jesteś osłem. Nikt nie zaniza kursu, tylko kazdy mądry wie, ze przez najbliższe 45 dni nic pozytywnego sie w spółce nie wydarzy, stąd powolne osuwanie kursu w rejony 1,20.Nic tego nie zatrzyma, nawet twoje teoriespiskowe. Nie wykluczam tez bujania spekulacyjnego, jednak z obnizaniem kursu do w/w rejonów.AMEN
Papier bez wątpienia skupowany w bardzo małych pakietach.Dla niepoznaki..
Na dowód tego możemy zaobserwować od ostatnich tygodni silne wybicia,jak i również stabilizację kursu na poziomie 1.60-1.80 Ktoś jednak systematycznie również i rzuca ''paczki'', dla zrównoważenia, i zdołowania?
Silne wsparcie przy poziomach 1.58.1.60 (juz dwukrotnie następowało odbicia od w.w)
Średni opór na poziomach 1.80-1.82 ,umiarkowanie silny 1.92-1.95 , silny 2-2.10 oraz 2.28-2.30 (i są to sprawdzone opory na dzień dzisiejszy)
Na dzień dzisiejszy możemy się jedynie domyślać... i domniemywać że coś się konkretnego szykuje. Nikt nam nie da złotej gwarancji na wygranie peletonu...!
Aczkolwiek nagroda jest pocieszająca...
Moim skromnym i subiektywnym zdaniem, ktoś spółkę skupuje.Prawdopodobnie żeby na zebraniu ogłosić coś konkretnego
Nie po to inwestor z Usa zapakował 20milionów ,żeby kurs spadł,i ogłoszono upadłość.Co równało by się stracie w najbardziej optymistycznym wariancie kilku milionów,przez niego...
Oczywiście jest to moje zdanie, i każdy może wyrazić własną opinię!A wręcz powinien mieć własne zdanie na w.w.t
z uszanowaniem t.ziuber
komu? glownemu inwestorowi. przeciz nie bedzie bral po 20 zl tylko po 2 zl. potem po 20-50 zl bdzie upychal leszczom. w poniedzialek sie okaze kto jest inwestorem. SII to maly inwestor. jest wiekszy....
Dnia 2010-09-16 o godz. 12:29 ~techo napisał(a):
> komu? glownemu inwestorowi. przeciz nie bedzie bral po 20
> zl tylko po 2 zl. potem po 20-50 zl bdzie upychal leszczom.
> w poniedzialek sie okaze kto jest inwestorem. SII to maly
> inwestor. jest wiekszy....
Wcześniej inwestorzy którzy mieli powyżej 5%, to o ile dobrze pamiętam był chyba PiotrSęp? Czy jakoś tak, i jeszcze inny forumowicz
Odkąd doszło SII, to Ci Panowie się już na forum nie wypowiadają...?!
A pakiet mniejszościowy zrobił się już prawie... większościowy...
PROSZĘ O WYPOWIEDZ NA FORUM TYCH AKCJONARIUSZY:
Czy zamierzacie na WZA uchwalić jakieś do tej pory nie poznane przez nas mniejszościowych fakty. Ważne dla spółki?
Czy macie wiedzę odn. innego inwestora posiadającego akcje, a mającego ujawnić się na WZA?
Czy to prawda iż SII ma tylko 1symboliczną akcję Techmex. A reszta pochodzi z prawomocnictwa?
Dnia 2010-09-16 o godz. 13:30 ~t.ziuber napisał(a):
> Tak jak sądziłem
możemy tylko domniemywać
FAKTY:
> -inwestor Usa KUPUJE/KUPIŁ
-inwestorzy skupiający się pod
> SII KUPILI/KUPUJĄ (ponad11%)
-BANK sprzedał/zamienił akcje
> po 2.80
WNIOSEK:
Kto jeszcze powie że ma być źle>?
> Tylko proszę merytorycznie
Z całym szacunkiem (ze względu na wcześniejsze twoje posty pod którymi się podpisywałem rękami i nogami) pokaż mi że inwestor z USA kupuje akcje. A to że Bank sprzedał wierzytelność Texa zabezpieczoną akcjami w cenie 2,8 wraz z tymi akcjami, to nie znaczy że ktoś (nasz domniemany inwestor, a raczej inwestorzy) to kupili dla akcji. Być może chodzi o wierzytelności z których część była zabezpieczana udziałami w SCOR, który jak wiemy jest ostatnim ciekawym kąskiem do przejęcia
Nie słuchajcie naganiaczy na spadki!
Powiem wam uczciwie że jak brałem Monnari po 1,50,to pisale tez głupoty,i zniechęcali żeby samemu tanio odkupować!
Jak sprzedawałem po 7złotych,to dopiero wtedy pisali że wato brać
Ja jutro kupuję,bo czuję że opinia z sądu będzie jak na Monnari.I może znów 350% wpadnie na waciki:)