a słyszeliście jak Gricuk się zaciął w TVNCNBC po pytaniu dotyczącym inwestora który zainwestował swoje oszczędności w akcje Petrola po cenie ponad 200 zl ? Pytanie brzmiało czy kiedyś odrobię straty, albo niewiele zarobie na akcjach ?
Gricuk oniemiał i to tylko dowodzi, ze Sobolewski mówiąc o inwestowaniu na giełdzie nie ma pojęcia, albo udaje ze nie widzi co się dzieje w tej jego piaskownicy.
Te Krauze i Gricuki powinni już dawno siedzieć za kratkami za to co zrobili a oni jeszcze maja czelność wypowiadac sie ze wszystko jest pod kontrolą i ze w spolce wszystko ok. Nadrukują akcji, firmę oddadzą za bezcen i wyruchają wszystkich z kasy mając pełne własne portfele.
BANDA
hey atimar i inni merytorycznie wypowiadajacy sie na tym forum inwestorzy,
pamietacie jak na poczatku tego watku mowilem, aby zaangazowac sii do tego wielkiego oszustwa jaki nam zgotowal gruby Rychu i jego podstawione fundy,oto odpowiedz jaka uzyskalem od nich:
"Kłaniam się,
Przyznam się szczerze, że nie jestem na bieżąco ze spółką Petrolinvest. Oczywiście widać po kursie, że coś jest nie tak. Nie ukrywam, że nie widzę uzasadnienia zarówno do tak gwałtownego wzrostu, jak i potem do równie efektownego spadku. Naszym zdaniem duże znaczenie ma pożyczka akcji, o której spółka informowała w komunikacie w dniu 4 marca. Widać, że jest tutaj miejsce na wykorzystanie informacji poufnej i spekulację... Oczywiście informacja z 9 marca o wejściu EBOR jest jak najbardziej pozytywna. Natomiast całkowicie niezrozumiały jest dla nas komunikat z dnia 18 marca o tych warrantach subskrybcyjnych. Nie jesteśmy w stanie tego nawet ocenić, ze względu na sposób w jaki jest napisany ten komunikat.
Nie obiecuję, że zajmiemy się dzisiaj tym tematem. Chodzi o to, że nie chcemy wypowiadać się na tematy, na które mamy marne pojęcie...
"
Jak widac nikt ze znaczacych instytucji nie chce bezposrednio tykac Rycha, bo wie ze jego macki sa wyjatkowo dlugie, obslizgłe i wyjatkowo niebezpieczne...
SII powinno chronić drobny akcjonariat i sądzę, że na ten temat mają wiedzę i praktykę. Napisz do nich, że nie kumasz tego stanowiska i żeby lepiej się postarali.:)
Ich stanowisko jest jasne i czytelne, dla nich Rychu jest tematem tabu, a my mozemy sie dalej palowac na tym forum,biadolac jaki ten swiat jest paskudnie niesprawiedliwy...
~ciekawe jeszcze raz2010-03-25 11:38IP 79.191.133.*
zacytuje pewnego kolesia
==============================================
Autor: ~dobry człowiek [82.139.60.*], 2010-03-20 13:01
panowie na gpw każdy gra żeby zarobić powiem szczerze tak : kupowałem dokładnie 700 sztuk po 13,80 gram spekulacyjnie i czekałem na pozytywne info kurs podbił chyba pomalutku na 20 złoty i opadał wtedy chciałem wywalić ale miałem troche spraw w pracy więc nie wywaliłem (fart!!!). Rano wstaje oglądam cnbc a tu TKO 23 zeta i info o eborze wieć trzymam dalej kurs podnosił z dnia na dzień mówie sobie potrzymam i traf chciał ze rano znowu info o totalu kurs poszybował ale wczytując DOKŁADNIE się w to info SPRZEDAJE, choć miałem mieszane uczucie czy dobrze zrobiłem ale mając taki zysk było już nerwowo. Dziś wiem że była to dobra decyzja bo przeanalizowałem jaką mają polityke te dwa nowe fundusze i dobrze to nie wróży bo razem z GEM będą tu robić różne psikusy z kursem.
Przypuszczam że info o eborze i totalu owe 3 fundusze wiedziały już dużo dużo wcześniej. Myśle że stoją one za zwaleniem kursu do ostatnich dołków sprzed miesiąca oraz górki do 40. Napewno grono ludzi zarobiło ale ilu jest stratnych? myśle że więcej tych stratnych potocznie nazywanych "ubranych" Myśle że kurs będzie dalej spadał nie podpieram się żadnym AT ale grą tych 3 spekulacyjnych funduszy. Mój target wynosi 16-17 złoty, ale zaznaczam to jest tylko moje gdybanie. Dlaczego? bo więcej pozytywnych inf nie będzie ASY z rękawa się wyczerpały. A następnym infem może być tylko wydobycie przemysłowe ropy ale jak sam prezes powiedział będzie to dopiero za pare lat....bo jakie może być pozytywne info ??? o objęciu papierów przez "kogoś" po cenie np.130 zł to już kiedyś było i to było przerabiane i widać gdzie kurs jest teraz. Inną sprawą jest całe otoczenie na rynkach światowych,dalej będą biły nowe szczyty (chiny usa) ? tego nie wiem i chyba mało kto wie......
Teraz żeby nie było że naganiam na spadki wcale NIE oczywiście chce znowu kupić taniej , zaspekulować i zarobić. Jeżeli ktoś ma te papiery lub zamierza je kupić i wierzy że zarobi niech sobie trzyma lub kupuje. Ja osobiście robie PASS