Ludzie z firmy czytają to forum,sądzę.W 2009 PR Manager Kofoli używała tego forum,przy okazji zamykania fabryki w Tychach.Pomysł z wezwaniem po 60 PLN jest o tyle ryzykowny,że może byc też tak ,że nie dostaną tylu akcji na ile mają fundusze.Tu naprawdę jest mało akcji,może jest trochę poparkowanych do robienia ,,ruch'',ale takich w naprawdę obcych rękach jest mało.Zakładamy ,że EI sprzeda pakiet ,czy może ktoś przejmie Kofole.Może też byc inaczej-Kofola może połknąc kogoś nawet wiekszego, ze znacznym poszerzeniem akcjonariatu i zmniejszeniem roli dotychczasowych akcjonariuszy.To byłoby dogodne dla EI-mieliby mały pakiet w dużej firmie-łatwiej sprzedawalny.Nie wiem czy byłoby to dogodne i do zaakceptowania przez Pana Samarasa.Tak czy owak główny target to powinno byc teraz poszerzenie bazy w Polsce,Czechy są kompletne,Polska czeka.No i czekamy na Radenską.
Wczoraj w Rzeczpospolitej był artykuł o family offices.Może moja ocena perspektyw firm rodzinnych była zbyt surowa.Może mają więcej czasu.Docelowo jednak i one będą się konsolidowac.To wynika z samej istoty kapitalizmu-wolny rynek wielu podmiotów-koncentracja-monopolizacja-dekompozycja.
free float bardzo niski male spolki rosna po kilkadziesiat procent dodatkowo skup akcji z cena 60 zlotych a tu nic ..pit Ty jestes specjalista..co sie dzieje?
Mała płynnośc zniechęca potencjalnych chętnych.Choc wczoraj ktoś kupował.A skup...,jeśli te 4 akcje to Oni,to naprawdę nie wiem jak to policzyli,że tylko po 4.Zawiadomienie było z 06.14,obroty z 05.14 pozwalałyby kupowac większymi porcjami.Tu by trzeba jakiegoś naprawdę specjalistę.Firma jest dobra z prezesem z wizją, z czasem musi wzrosnąc.
kiedy oficjalny zakup Radenskiej ? Czy aby zagłosowac za zmianą rady nadzorczej nie trzeba miec formalnie akcji ? To tajemnica tajemnic, to tylko Pan Samochodzik by mógł rozwikłac. I co z RC Colą ? Co Oni kombinują ? Cukier przebija kolejne dna, ropa tania,koszty transportu niskie.To naprawdę dogodny czas do ekspansji.