• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.218.*]
    Jesteś zbiasowany i oczekujesz, że ludzie zaczną potwierdzać twoją fiksację. Pomyliłeś giełdę z hazardem, rynek cię dotkliwie potraktował i jeszcze w tym wątku nakręcony stwiasz ludziom jakieś ultimatum. Zastanów się dwa razy. Najpierw rozlicz ze sto innych swoich oglądów sytuacji i tego co się stało z kursem. Słowa bym nie powiedział gdyby było w tobie troche pokory, rynek cię zmielił i wypluł. Jeszcze przed chwilą deklarowałeś, że nie kupisz po 5 zł ani jednej akcji więcej. Ja sobie mogę spokojnie odebrać to co sprzedawałem powyżej 20 zł. Kiedy ty gadałeś dokładnie to samo co dzisiaj.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~AdamD [79.127.186.*]
    białoczerwony mega obciach jak wyłożyłeś się na tych śmieciowych papierach i próbujesz usilnie to przykrywać, pomimo że od kilku lat inni mówili ci żebyś tego nie robił. Jeszcze w coś "poinwestowałeś" typu ethereum, bitcoiny ? przyznaj się.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.167.*]
    Oczekuję? Siedzisz w mojej głowie? Jesteś śmieszny! Tak jak nigdy nic konkretnego nie napisałeś nt spółki tylko zawsze z jakimś ale czyli będzie niżej albo nie będzie, choćby w przeciwieństwie do Bretona który napisał wprost, że to jeszcze nie czas na zakupy, to teraz jeszcze próbujesz mi wmówić, że ja czegoś oczekuję....Mógłbym przestać pisać, schować się w dziurze i siedzieć cicho, ale spokojnie umiem brać takie rzeczy na klatę. Zobaczymy czy będzie odwrotnie gdy przyjdzie na to czas...
    Ze 2 albo 3 razy pisałem tu, że nie doceniłem wpływu strajku na core biznes PLI ale ty pewnie oczekujesz, że w każdym poście będę to powtarzał.... Niestety nie będę! Ile razy pisałem, że wqrwiają mnie RI, że wszystko się ciągnie jak flaki z olejem, że ze strategii nie zrobili nic lub bardzo niewiele. Wybacz ale nie mam zamiaru cały czas tego samego pisać z drugiej strony wiem właśnie po walnym dlaczego tak się stało. Tyle. Miałem średnią 22-23zł z kilkoma tysiącami akcji. Mam bardzo duży pakiet ze średnią 10zł i obecnie to 100% portfela jest w PLI. I czekam. G*łu*pole, które tu się zleciały i ich posty wiele mówią na temat tego kto miał akcje PLI. Długo jestem na GPW i nigdy mi się nie zdarzyło żebym latał po forach jakichkolwiek spółek wybierał jakiegoś często piszącego typa i oceniał jego inwestycje i jego samego. Rozumiesz? Mam dużo ciekawsze rzeczy w życiu do zrobienia, a tu piszę najczęściej w "robocie"....
    Ty jednak dobry jesteś typ. Wiedziałeś, że będą spadki, ba byłeś pewien, ale jednak pakiet po 20zł sobie zostawiłeś :) Dziś twierdzisz, że w każdej chwili możesz odkupić. Ok gdy odkupisz to wtedy pogadamy i przyznam ci że zrobiłeś mega deal!! Tylko bądź łaskaw napisać kiedy zaczniesz odkupowanie, a nie po czasie....Tu wszyscy odkupią bo PLI to jedyna spółka na GPW na której zarobi większość a bankierze. XD
    Zostańmy na tym, że rynek mnie przemielił i wypluł!!! Ciekawi mnie co napiszesz gdy sytuacja zmieni się diametralnie? Ze miałem farta bo to był hazard.... Haha no tak bo jak się pewnych rzeczy nie rozumie, to albo nazywa się to fartem albo pechem, albo teoriami spiskowymi. Nigdy nie udało mi się kupić pod inwestycję żadnej porządnej spółki w dołku. Nigdy!!! Tzn jakieś tam pakiety akcji kupiłem, ale ogólna średnia była zawsze dużo powyżej dołka. Pod spekulację tak, małe pakiety kupowałem blisko dołków, ale to naprawdę małe pakiety.
    Tak więc czekam choć cierpliwości zaczyna brakować....

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~AdamD [79.127.186.*]
    ja już dwa lata temu na racjonalnych inwestycjach podwoiłem swój kapitał, kiedy ty klepiesz od kilku lat swoją mantrę, w dodatku o branży o której widać że nie masz pojęcia, tylko łykasz treści z walnych jak pelikan, nudny jesteś, ale i trochę śmieszny.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Larus [93.105.233.*]
    Hmm.. czyli jak teraz kupię dużą jak na moje możliwości ilość akcji to jestem super strateg analityk i duży gracz. :). Siedzę grzecznie i czekam, moje 5 zł pojawiło się bez żadnych matematycznych uśredniań, jedyny minus tego zdarzenia w moim przekonaniu to, że dokonało się w to tak szybkim czasie i to mnie przekonuje, że poczekam na 4. Będę jeszcze większym wyjadaczem w ocenie BCZ. Kiedyś wyskakiwałem ze Starwarda przy 60 zł i mówili to samo co tu słyszę. Uśredniać odbije. Dobre.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.167.*]
    @Larus
    Nie wiem czy jesteś dobry strateg czy nie. Wiem jedno, że masz problem z czytaniem prostych treści zawartych w postach. I o ile mogłeś nie śledzić forum choć od czasu do czasu cos pisałeś to ten post z dzisiaj widzieć musiałeś. Tam jest napisane tak, że raczej ośmioklasista zrozumie. Nie doceniłem wpływu strajku na PLI. I tu zaczął się problem....
    Dziwne proste parę słów, a taki problem by je zrozumieć....
    Starward powiadasz.... No fajnie ze wyskoczyłeś po 60zł. Na spadkach od 13.10.2023 do 27.10.23 przemieliło się 16k akcji pewnie połowa twoich :)
    A zobacz, a ja nie wyskakiwałem z Lotosu jak spadał na 7 po słynnej rekomendacji na 0zł w 2008 wręcz brałem pełnymi garściami już od 11zł kończąc uśrednianie na 8zł na, podobnie było na MCI i na PEMie już zdjętym z giełdy. To o cyzm to może świadczyć?

To ja dodam od siebie, że też nie wystraszyłem się rekomendacji 0 zł na Lotosie.
    Jedynce co mogę odpowiedzieć, że strajk to tylko początek rewolucji w tej branży. W skrócie problem jaki wygenerował strajk w ocenie wartości inwestycji będzie problemem długofalowym. Wielu interlokutorów już to tłumaczyło i zrozumiało.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Lol [150.254.176.*]
    Dzisiaj promocja ostani dzień cen poniżej 5,50. Kto sie nie załapie ten trąba, jak mawiał poeta :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bastard [146.70.232.*]
    idziemy na pewne 3 złote , a potem magiczna bariera 1.5 pln. (skup makulatury)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Vinci [216.106.183.*]
    Wyszedł nowy model Seedance 2.0 i jest ogólnie dostępny. I tak jest w okrojonej wersji, ale masakrycznie dobrze sobie radzi z animacją, aż strach pomyśleć, co będzie za pół roku, za rok. Teraz dwóch lepków może zrobić coś do netu, wyglądające jak ze studia VFX-owego za miliony.

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~żuk [5.173.172.*]
    Dobierz sobie drugiego łebka i zrób jak napisałeś, droga wolna.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Vinci [5.226.70.*]
    tak, też się stanie
    a ty weź 30 osob i zrób 30sec reklamę i niech białoczerwony wam to budżetowo policzy, a fanpi zareklamuje :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~GKFan [146.70.145.*]
    przy czym żuczki i jego harcerze z łapanki będą lepić to 3 miesiące, utopią ze 100-500tys minimum a i tak wyjdzie glut z lat 90tych. Ai o wiele szybciej i lepiej jakościowo spromptuje nawet VFX z czym spułeczka z krzaków na woli od wieków miała problemy.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Kibic [95.160.159.*]
    Fanpli i białoczerwony to moi idole. Po prostu jasnowidze.
    To były boty lub wynajęci naganiacze takiej najgorszej maści.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Lol [150.254.176.*]
    Jeśli tak, czyli to naganiacze to mają jakiś określony cel, jak go osiągną to zamilkną. Celem prawdopodobnie było zaniżanie kursu generując zainteresowanie aby odsprzedać akcje drożej i kupić taniej (gra na spadki bo będą złe informacje na temat wyników), jeżeli osiągną swój cel to wtedy już ich nie usłyszymy. Czy to już teraz nastało?
    Vinci daj znać jak już zaczniesz klepać reklamy i animacje za pomocą AI. Dla twojej wiedzy: więjszość dużych klintów Platige wyrażnie zaznacza, że nie życzy sobie wykorzystania AI w zamówionych projektach. Ale np reklama dla Allegro była robiona przy użyciu również AI. Nikt sam w domu nie będzie w stanie klepać takich reklam przy użyciu Seedance bo tu chodzi o gwarancję i kompetencje w zleceniach za co najmniej bańkę.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Do KNF i zgłaszam, czy mieli jakikolwiek kontakt telefoniczny, e-mailowy czy osobisty z zarządem. Takie akcje są ścigane przez KNF.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [41.33.89.*]
    Wy tak na poważnie? Dobre.... KNF, naganiacze, może jeszcze Gobliny i Hobbici Strzygi! Piszesz źle, nie piszesz też źle. O kierwa kabaret na wątku...
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [31.0.48.*]
    Najśmieszniejsze jest to powtarzanie życzeniowych paciorkow. Ile ja się tego naczytałem przez ten cały czas tutaj. Nawet nie wiem czy chociaż jedna rzecz się sprawdziła. Z AI to samo. A to nie ma zagrożenia dla modelu Platiga, AI raczkuje, a to prawa autorskie, teraz widzę na topie jest, że wielcy klienci sobie nie życzą AI. I tak w kółko coś nowego. A jak wygląda rzeczywistość? AI było wyśmiewane a dzisiaj to codzienność. Prezes w liście do akcjonariuszy przyznaje to w pierwszych stronach rocznego raportu. Choć nie pamiętam, żeby ze dwa lata temu się chociaż na ten temat zająknął. Wszystko tak przyspiesza, że wymyka się zdolności predykcji. Dzisiaj 2 na 10 reklam w kinie to żywcem stworzone dziadostwo z AI. Takie najniższych lotow. Najwyraźniej ten sznyt się podoba i wpisuje w trend.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Vinci [216.106.183.*]
    Żuk, klient, jeśli będzie miał wybór, taniej z Ai albo drożej bez, wybierze taniej. Tak działa rynek. Ta granica staje się coraz bardziej płynna. To używanie Photosopa z AI do wycinania czy generowania grafiki - to się łapie, wg ciebie i klient na to się godzi czy też zakazuje?
    To, co ty piszesz, dotyczy innych przypadków i nawet nie chcę o tych oczywistościach pisać.
    Jakoś Biedronce, ostatnio Inpostowi z psem nie przeszkadza to, że mają reklamy generowane w AI, nawet otdoorowa firma Stooer używa wideo generowanego z AI. A widziałeś, co powiedział prezes UFC ostatnio?
    Widziałeś efekty do Wiedźmina? jest w tym cos niepokojacego jak AI robi to lepiej nzi studio z 20 letnim doświadczeniem

AI sama nic nie zrobi i służyc ma jako narzędzie a nie całkowite zastąpienie człowieka. Nie stanowi zagrożenia dla branży a raczej dla samych grafików, oczywiście ci z najwyższymi kompetencjami wydają się na razie niezagrożeni. Polecam obejrzeć filmik o mockup, tam AI wykorzystywana jest jako narzędzie do kontroli ci czyni pracę szybszą iefektywniejszą.
    Tak wyglada praca z Motion Capture w Platige Image! Zobaczcie jak powstaja kultowe animacje w grach! https://share.google/JMyH62iZOHXwTaBdR
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~kiszon [79.127.186.*]
    dalej ta sama odklejka i niezrozumienie trendów, nikt nie będzie wnikał ile potu i wysiłku poszło w piach, tylko jaki jest efekt finalny.
    Dlatego jest odklejka, jest myślenie życzeniowe, kurs jest tam gdzie jest.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~wenus [216.106.183.*]
    Mopap to akruat idealnie nadaje się do przejścia w 100% dane, przecież to są czyste dane. Dobrze mieć swoje studio do robienia rzeczy skomplikowanych, ale co ona na siebie zarabia, czy jakiekolwiek studio mocapowe na siebie zarabia, a więc nie.
    Teraz na rynku jest sporo zabawek super tanich, ktore wyreczają używanie zaawansowanego mocapu dla jednej czy dwóch postaci a ostatnio Nvidia pokazala to https://research.nvidia.com/labs/sil/projects/kimodo/
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Sikor [172.226.62.*]
    I tutaj świetny ruch poczyniło Bones Studio, które zrobiło atut ze swoich zasobów motion capture, NVidia weszła z nimi we współpracę żeby nauczyć roboty poruszania się w naturalny sposób, w oparciu o animacje zarejestrowane w studio. I tutaj widzę myślenie naprzód, podczas gdy mocap w Platizu to fanaberia jednego człowieka…
    Skąd was tylu tu się wzięło? Niby firma lipa to po co tu na forum próbujecie udowodnić coś irracjonalnego? AI nie zastąpi oryginalnego ruchu człowieka, owszem stanowi on jak na razie tylko wzór. Idąc waszym tokiem myślenia: czy AI zastąpi całe Hollywood, teatry kina ect?? Oj długo długo nie, na pewno nie za naszego życia , raczej nigdy. Nie radzę tak jarać się tą technologią bo to z jednej strony szansa a z drugiej zagrożenie dla ludzkości.
[x]
PLATIGE 0,34% 5,92 2026-05-15 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.