no nie wiem ja tylko pozamykałem S ki na miedziaku i Orlenie nawet nie próbuje dzisiaj zajmować pozycji ale fakt moze cos odbic ale nie musi moga dusic wigusia
Chyba nie rozumiecie co się stało i Trump chyba też jest trochę zaskoczony. Liczyli na zmianę władzy i szybki koniec jak w Wenezueli...... Zabiciem przywódcy i atakiem na szkołę i szpitale zjednoczyli społeczeństwo Iranu. Jeśli Iran przetrwa jeszcze 2-3 dni i dalej będzie wysyłał drony to skończą się pociski do obrony przeciwlotniczej. Potem poprawią rakietami balistycznymi i nagle inni obudzą się że też nie są bezpieczni. Bałaganu narobili tam na długi czas. Przy okazji recesję wywołają na świecie. Po co i komu było potrzebne robienie bałaganu w regionie ? Wojna to nic dobrego choć wielu na tym zarabia. Mam wielki opór moralny grać teraz na giełdzie i nie dotykam się drugi dzień. To brudna kasa.... Ludzie giną a każdy na forum przelicza wszystko na kasę. Jak zarobiliście takie kokosy na wojnie to przekażcie część na coś dobrego.
Jacie, znow nami poniewierają, co nas obchodzi głupia zatoka. To nie nasza sprawa. U nas rekordowe dywidendy sie szykują. Głupcy sprzedają, a mądrzy kupuja. Proste jak drut.
Rysio ok zgoda, ale kupując akcje długoterminowo to takie dywidendy po 10-20 latach oddają całość inwestycji. Oprócz tego dodatnie przepływy. Tylko dlugiterm da Ci krocie. To jest proste, ale każdy niecierpliwy - hihihi
Ravcio przecież ty grasz i zarabiasz tylko na spadkach więc jaka to różnica czy są one spowodowane wojną czy też z innej przyczyny. Kiedy ty zarabiasz to inni płaczą bo tracą, więc nie kreuj się na ich obrońcę.
Jutro pewnie zameldujemy sie na 3400+. Robią z ludzi wariatów i tyle w temacie... oprócz tego wyciągają akcyjki w promocji, a oddadzą nad 3400 - taka moja wizja
pare sesji temu grubas cwaniakował, grał na gpw przeciw całemu światu i niby udawało mu się to, ale do czasu , dzisiaj głowa spuszczona , ogon podkulony, grubas skończył tym razem marnie.
Nie pograzaj się z tymi typami. Jutro pewnie znikniesz jak większość...albo wyskoczysz jak ravcio, ze na L to Ty nie bedziesz zarabiał bo to brudny piniondz... buraczku papa
Eur kanał wybity. Cel osiągnięty tj ca 4,31. Teraz test 4,25 by sie przydał i wiadomo gdzie my wtedy - hehehe, cos tak czuje w kościach, ze mis uwięziony zostanie do tego poziomu EUR/PLN, tego sobie życzmy.
Po wyniku w20, mozna odniesc wrazenie, ze jestesmy uwiklani w wojne po pachy. Wystrzeliwujemy rakiety, no i blokujemy tankowce. No nie inaczej. Za to Izrael i Jankes to jeszcze bardziej niz my- taki żarcik - buhahaha
Jak kapitał (zagraniczny)ponosi duże straty na jednym z rynków to równoważy je na innym rynku który jest mocno do przodu ... dlatego teraz polski czy koreański rynek jest mocno wyprzedawany np złoto też choć powinno rosnać ...
No tak tylko tylko rynki nie wzrosły jednakowo jedne mniej inne więcej globalny kapitał jak ma stratę na konkretnym rynku 5% to jeżeli na innym rynku jest 40% do przodu to jak tam wychodzi to zysk mu równoważy tą realną syratę 5% i nadal całościowp ma zysk ...
To masz długoterminowe patrzenie :) mnie bardziej interesuje obecnie co bedzie za kilka minut lub sekund :) ... no chyba ze etf na nasdaq to przy kazdej okazji kierunek jeden od kilku miesięcy ...
Dnia 2026-03-04 o godz. 08:53 7777777777777 napisał(a): > To masz długoterminowe patrzenie :) mnie bardziej interesuje obecnie co bedzie za kilka minut lub sekund :) ... no chyba ze etf na nasdaq to przy kazdej okazji kierunek jeden od kilku miesięcy ...
Przecież ty pisałeś, że nie grasz na FW20, więc nie ściemniaj :)))