Wszystko rośnie, ten kurs jest dalej dużo poniżej oczekiwań… Mam nadzieję że jutro otworzy się już na plus 5% i w końcu wejdzie w trend a nie będzie kręcić się w kółko przez kolejne pół roku…
widzę, że Kolega to raczej w ,,gorącej wodzie kąpany" i oczekuje szybkich I SILNYCH wzrostów, ale tu potrzebna jest cierpliwość, zyski się pojawią, CIERPLIWOŚCI !
Musimy przebić 190 na dużo większym wolumenie. Jeśli teraz nie przebijemy i nie wejdziemy w końcu w trend wzrostowy wracamy do męczenia buły i systematycznego gaszenia wybicia... Raczej jestem cierpliwy, natomiast realista tez trzeba być :) Tutaj było dużo szumu ale trendu żadnego na dłuższą mete.. Każda cierpliwość kiedyś się wyczerpuje, brałem na przełomie września i października dlatego zaczynam już na zimno oceniać decyzję.. Uważam że czasem lepiej wyjść niż zmarnować np rok czasu czekając w nadziei że zaraz ruszy... Wszyscy widzimy co się dzieje na rynku więc oczekiwania też są :)
spokojnie przebijemy, nie martw sie o to ! Diagnostyka ruszy z kopyta jeszcze w tym roku, nie będą to wzrosty może aż takie jak na Trans Polonii czy choćby ostatnio na Vigo Photonics !!! ale każdy i tu zrobi ładną kasę !
Siedzimy w tym razem :) Natomiast ja aż takim optymistą nie jestem. Zobaczymy w poniedziałek.... na tą chwile to siły raczej nie widzę. Mam nadzieje że te wyniki odpalą w końcu kurs na północ :)
Moim zdaniem rynek przereagował i te duże spadki po raporcie rocznym sa nieuzasadnione. Voxel po raporcie też spadł ale tam sytuacja jest inna bo ich działalność to diagnostyka obrazowa , gdzie jak wiadomo będą oszczędności w nadwykonaniach ! W Diagnostyce natomiast przychody z obrazówki to zaledwie kilka procent, większość dochodów to diagnostyka laboratoryjna a ta nie jest objęta programem oszczędnościowym rzadu. Zresztą to nawet niewiadomo czy rząd nie wycofa się z tych swoich planów co do ciąć, bo to jeszcze nie jest przesądzone. Natomiast co do AT to myślę że wsparcie na 155 zł powinno się obronić. Spolka generuje przychody i zyski, z roku na rok coraz wyższe więc w długiej perspektywie będzie OK !!!! Diagnostyka to nie bankrut !