• Re: Wesołych Świąt ! Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Dziękuje i życzę wszystkim spokojnych i radosnych świąt.
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - LISTOPAD , GRUDZIEŃ 2025 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Jak widać zostawienie pozycji na pastwę losu to nie jest dobre rozwiązanie. Test co wyjdzie się nie udał. Zapomniałem o limicie punktów i nawet nie zaglądałem jak to wygląda. Do końca roku już mało sesji więc nie ma szans na zbytnią poprawę a jedna pozycja już zablokowane.
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - LISTOPAD , GRUDZIEŃ 2025 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    To jeszcze ciekawostka z życia wzięta. Różne momenty miałem w prawdziwej grze i były momenty że robiło się bardzo cienko z depozytem i następowało zniechęcenie oraz myśli by pozamykać i się poddać. Zazwyczaj było to blisko szczytu przed zwrotem.
    Mechanizm w konkursie mniej więcej oddaje taką sytuację. Myślę że zamknęło mi pozycję pod samym szczytem :-)
    Konkurs zabawa i taki był plan że zobaczymy co pierwsze i czy zawrócą na starej serii ale to był przykład jak nie należy postępować.
    Popsułem trochę wynik grupie no ale....
  • Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy czerwona longterm latarnia. Autor: emeryt_giełdowy [83.28.209.*]
    @77777777 - nie jestem ekspertem od systemu emerytalnego od czasu, gdy przestałem na bieżąco śledzić przepisy dot. tego tematu, czyli już od 15 lat.
    Ale potrafię jeszcze dłubać w przepisach i czytać nt. OFE, PPK i OKI. Mój iloraz IQ jest mam nadzieję trochę wyższy niż algorytm liczenia podatku od kapitału zaprezentowany w projekcie ustawy o OKI.
    Od 57 roku życia empirycznie doświadczałem jak pracował mój kapitał z poziomu 900K na poziom 1.200K tylko i wyłącznie/dzięki rocznym współczynnikom waloryzacji.
    A od decyzji o przyznaniu emerytury, ile mógłbym wzrosnąć, gdybym samodzielnie zainwestował 1.200 na Prywatnym Kapitale Emerytalnym, a ile z tego kapitału - utraconych korzyści zasili budżet ZUS.
    Tylko w tym roku odnotowany wzrost PKE i uklepane wsparcie jest na dzień 23.12.br 118%+.
    Twoje subkonto OFE w ZUS zasilane jest wskaźnikiem 109,91, a moje wskaźnikiem 114,0 i coś tam po przecinku.
    Mnie to już przestało interesować, od chwili gdy pierwszy filar emerytalny - ZUS netto zasilany jest kwotą 4 x wyższą z II filaru emerytalnego PKE (Prywatnego Kapitału (Konta) Emerytalnego).
  • @ravcio Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Rynki szaleją a święta zbliżają - nie ma czasu śledzić notowań więc może się zdarzyć , że zostanie przekroczony limit punktów , to nic takiego.
    Niczego nie popsułeś grupie - wręcz przeciwnie ,
    narastająco masz zysk i 1 miejsce a to najważniejsze !
    Pozdrawiam i Wesołych Świąt !
  • KOMUNIKAT - zakończenie Konkursu Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Drodzy Uczestnicy i Sympatycy naszego Konkursu ,
    było nam bardzo miło prowadzić dla Was ten Konkurs od roku 2017 i uczestniczyć w nim razem z Wami przez te wszystkie lata. Ponieważ jednak nic nie trwa wiecznie , uznaliśmy że przyszedł czas aby zamknąć Konkurs z końcem bieżącego roku . Było to dla nas bardzo ciekawe i pouczające doświadczenie - mamy nadzieję , że dla Was również była to ciekawa i pouczająca zabawa .
    Po Nowym Roku napiszemy jeszcze na tym wątku podsumowanie oraz nasze komentarze i zachęcamy Was również do skomentowania Waszych doświadczeń z Konkursem .

Tymczasem życzymy wspaniałego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku !
    Zosia z kolegami :-)
  • Re: KOMUNIKAT - zakończenie Konkursu Autor: leszczezulicy [83.5.116.*]
    No niestety grudnia na pudle nie ukończyłem. Po fakcie wszystko jaśnieje. Odrobią leszcze w lutym . Pozdrawiam serdecznie organizatorów i uczestników. Naj .. naj ... najlepszego w 2026 r. Niech kolejny rok będzie najlepszy , odkrywczy , przynoszący spokój i zadowolenie! Do zobaczenia w 2026 roku!!! Do siego roku.
  • Re: KOMUNIKAT - zakończenie Konkursu Autor: leszczezulicy [83.5.116.*]
    Przeczytałem po czasie. Żałuję ,przygotowałem się na nowe emocje. Jesteście wspaniali, dzięki za KONKURS. Może się uda wznowić po przerwie jak wszyscy zatęsknią. Ja na forum czytałem tylko uczestników. Teraz na forum nie będzie już weryfikatora. To daje do myślenia, wpisy kontra rezultaty w rywalizacji 2025. Pzdr
  • P1 P2 S PKC Autor: yntelygent [31.0.69.*]
    Nowym krokiem z Nowym Rokiem
  • @yntelygent Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam w nowym roku 2026 ,
    najwyraźniej nie przeczytałeś naszego Komunikatu o zakończeniu Konkursu - z końcem ubiegłego roku , po wielu latach zakończyliśmy funkcjonowanie Konkursu .
    Ten wątek jeszcze tu pozostanie przez ok. tydzień / 10 dni , abyśmy mogli napisać podsumowanie i jakieś komentarze dotyczące tej "przygody" .
    Miło , że byłeś z nami przez te wszystkie lata :-)
    Pozdrawiamy i powodzenia w realnych inwestycjach ,
    Zosia z kolegami
  • PODSUMOWANIE - grudzień i rok 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam w Nowym Roku.  
    Niestety grudzień 2025 zamknęliśmy stratą : - 826 punktów ,
    co powiększyło roczną stratę do poziomu : - 7803 punktów.

W grudniu medalowa trójka to :
    1. zosia3005 ( 73 punkty )
    2. tccm ( 64 )
    3. argentarius ( 30 )

Jak więc widać , w grudniu - podobnie jak w listopadzie - nastąpiła całkowita wymiana medalistów na podium a wniosek jest taki , że warto walczyć do końca - BRAWO !

W grudniu najważniejsze są jednak wyniki całego toku , i tak
    zwycięzcami roku 2025 są :
    1. argentaruis : 82 punkty tj. 26 % celu założonego na cały rok
    2. ravcio : 72 punkty tj. 23 % celu
    3. leszczezulicy : - 375 punktów czyli wyraźna strata

Wielkie gratulacje dla argentariusa i ravcia , którym udało się wypracować roczny zysk - WIELKIE BRAWA !

W Konkursie 2025 brało udział 12 osób ale tylko 2 osoby ( tj. 17 % uczestników ) zakończyły rok z zyskiem.
    To był kolejny , naprawdę bardzo trudny rok , dlatego szczerze dziękuję wszystkim , którzy brali dział w Konkursie i walczyli do końca .
    W tabeli widać poszczególne rozgrywki uczestników , wpływające na ich wyniki.

GRATULACJE dla wszystkich medalistów i uczestników !

Kończymy Konkurs ale wszystkich chętnych prosimy o komentarze i wrażenia .
    Być może uda nam się wymyślić inny rodzaj konkursu , coś o charakterze okazjonalnym , co nie będzie wymagało naszej codziennej uwagi . Jeśli jakaś propozycja wpadnie nam do głowy - zaprosimy do konsultacji na wątku FW20 .
    Życzę zdrowia , uśmiechu i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku ,
    Pozdrawiam i powodzenia !
    Zosia z kolegami :-)
  • Re: PODSUMOWANIE - grudzień i rok 2025 Autor: leszczezulicy [83.5.122.*]
    Ja chętnie zagram na dłuższe trendy poprzez ograniczenie liczby zleceń np jedno zlecenie otwarcia zamknięcia na tydzień . Konkurs był super weryfikatorem mądrości publikowanych na forum gdzie zaglądałem by czytać głównie grających! Gratulacje za jakość i zgodność z regulaminem. Gdy byłoby konieczne wpisowe np poprzez jakąś zrzutkę też bym uczestniczył bo jakość waszej pracy przy tabelach i zleceniach była bardzo wysoka jak za aktywnośc non profit. Dla mnie konkurs dawał możliwość lepszego rozumienia rynku i siebie .
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.