I znów się zaczyna, kto nagle chce sprzedać parę sztuk po - 2,5% ? Czy można dowiedzieć się kto jest " specjalistą" Dębicy na parkiecie? Za tego gościa powinna się wziąc KNB. A gdzie są fundusze, które robią taki szum co do niskiej ceny? Z tego co wiem Goodyear nie może teraz kupić za dużo akcji, za to sługusy mogą. Horror.
Po przekroczeniu progu 66% głosów na WZA trzeba ogłosić kolejne wezwanie - na wszystkie pozostałe akcje w obrocie - cena oferowana w wezwanie nie może być niższa niż średnia 3-miesięczna.Akcjonariusz jest obowiązany w terminie trzech miesięcy od przekroczenia 66% głosów do a... ogłoszenia wezwania na wszystkie akcje lub zbycie akcji powodujące zejście poniżej 66% głosów
Zaczyna to wezwanie smierdziec :
1)od 4 miesiecy kurs oscyluje w granicy 60 zł-Ktos doskonale wiedzial ze cena na wezwaniu bedzie tak a nie inna.Uwazam iz pzu wiedzialo o tym doskonale.
BO nie ma racjonalnego wytlumaczenia czemu debica zatrzymala sie przy 60 zł.
2)Panuje cisza przy wezwaniu -wg mnie ktos sie juz dogadal i wszystko jest ustalone.
3)jezeli wszyscy wiedza iz goodyear przekroczy minimalnie 66% i wiadomo ze wezwanie
kolejne byc musi.CZemu fundy nie podbijaja kursu w gore.PRzeciez to w ich interesie.
Przyczyna takiego zachowania moze byc to iz dogadali sie pod stolem a udaja greka.
To taka teoria spiskowa lecz z zachowania sie kursu widac iz jest bardzo realna.
Jeśli kurs DEBICY jet mocno zaniżony, to dlaczego jest ZERO popytu? Czy może ktoś się pofatygować i przedstawić rzetelną analizę prawną, tak aby wszyscy wiedzieli co ich czeka w przyszłości
Goodyear (powtarzam kolejny raz) nie ma teraz kasy na przejęcie po cenie godziwej (powiedzmy w okolicach 100 zł). Wg mnie scenariusz na kilka miesięcy to kiszenie się w okolicach 60 zł...dla wytrwałych...sam się zastanawiałem przez kilka miesięcy czekając na wezwanie, dlaczego praktycznie stoimy w miejscu...udziłem się, że może jednak....ale po 25 sierpnia sprzedałem...w dalszym ciągu sugeruję sprzedaż....
alina...dziękuję za troskę...z pewnością odkupię, ale dopiero w przyszłym roku...
ben...podaruje sobie słowa nawiedzony....akurat w żaden złośliwy sposób nie piszę na temat Dębicy...wręcz przeciwnie...a, że uważam iż na dzisiaj cena pozostanie w okolicach 60 pln...jest to naprawdę dobra spółka, tylko tatuś chwilowo bez kasy;)...oczywiście można czekać na tym poziomie dłużej...tylko, czy nie lepiej zainwestować w coś innego co może przynieść dochód?....
pozdrawiam i życzę sukcesów (dochodów) w inwestowaniu :)
10.03.2008 Ze względu na porozumienie pomiędzy goodyear a akcjonariuszami instytucjonalnymi, dotyczące polityki cen transferowych oraz planowanego stopniowego wycofywania akcji dębicy z gpw..............panowie jankesi ale to nie ta cena !
nie bedziemy czekali miesiacami, bo pewnie 66% przekrocza bo ktosd cos am odda. a wtedy maja max 3 miesiace na wezwanie na pozostale. wiec spoko. a nastepne bedzie mysle kolo 70?
czemu kipesko. teraz zrobili wezwanie po 59,5 wiadomo ze nikt nie odpowie, wiec nastepne w ciagu miesiaca bedzie pewnie po ok 70 i wtedy odpowiemy bo to taka psychologia. to celowe zagranie moim zdaniem. a ja pakuje teraz do wora i oddam im po 70 . to tyle w temacie.
Oj tak latwo jak TO WYGLADA TERAZ na parkiecie to im nie przejdzie zapewne...Debica zejdzie z parkietu ale trzeba zaplacic trzycyfrowke...Cierpliwosc poplaca....a na ta chwile to bezpieczny papier...
Dacie dacie jak nie w tym roku to w przyszłym -------- nie jest tajemnicą że godyear chce zrobić z dębicy największego swojego dostawcę opon na świecie, dlaczego - koszty produkcji opon są 4 -razy mniejsze niż na zachodzie.
Cena po jakiej wezwali jest śmieszna.
jakie odleszczanie? przeciez jest wezwanie. tylko chyba ktos cos wie ze bedzie podwyzszone bo skupuje go 63 zl. wiec wyglada jakby mialo byc podniesione na 65.
Jakie 65............co ty wypisujesz.
posłuchaj czasami mądrzejszych od siebia -
Cena powinna zawierać znacznął premią do wartości księgowej c/wk tak było w wprzypadku stomil olsztyn. 26lutego 2008r wezwanie wymogło PZU PO 120 ZA AKCJE..........MYŚLĘ ŻE TERAZ BĘDZIE PODOBNIE.Według dostępnych mi danych pzu wchodziło w dębicę po średniej około 100 zł za papier - pomyśl jak można z takiej spółki wychodzić na stracie gdy c/z na dzień dzisiejszy jest w okolicy 10 ! - i regularnie przynosi zyski r/r.
nie twierdze ze jestem najmadrzejsszy ,ale czy ty powinienes mnie pouczac to tego nie wiemy wiec daruj sobie. wiem po ile wchodzilo pzu. ale wiemy tez po ile jest wezwanie i nie ma co sie podniecac. z obserwcji notowan i zachowan kursu widac ze krecimy sie w okolicach 63zl i wyzej nic z tego wiec??? wniosek kolego nasuwa sie sam. ze wezwanie moze byc podwyzszone ale nie jakos znaczaco prawda????? wiec wychodzi ze na 65. skoro jak zwykle lepiej poinformowani laduja do wora ale do 63zl max. to tyle a zyczeniowo to mozemy se pisac ze po 120 czy nawet 500. licza sie fakty.
weźcie ludzie napiszcie do tych zajobów od BANKIERA żeby nie przestawiało tego co pisze mi nawet nie raczyli odpowiedzieć
na wszystkich wątkch to samo , nie można wogóle czytać
pomóżcie ludzie , napiszcie choć czy u was tak samo się przestawiają wyrazy ?????