Napisałam,, że będzie próbować a nie że zdejmie. Czytaj uważnie to co piszę. Same próby zniechęca inwestorów do inwestowania w tę spółkę bo kłopot. Jak na Ciech, Grenevia itp Wspomnisz moje słowa. Czytaj co Sagan pisze na X to zrozumiesz jaki balagan jest w tej firmie. Wg mnie tam dryfują z większości kadry już nie ma. Zalecam czytanie X
No to juz kosztowało firmę spadkiem sentymentu, zejściem do alertów NC, to melodia sprzed roku, czytam Sagana, cenię, ale też u niego czuć sentyment, że firma się go pozbyła, no i czytam raporty firmy.
Zwłaszcza ostatni.
Być może to już inna firma, ale z ostatniego raportu wynika, że mierzy dużo wyżej, ma większe kompetencje, możliwości generowania gotówki, no jest w ogóle przed odpaleniem rakiety. Ale to tylko moja opinia
Sam spójrz na reakcję inwestorów giełdowych na ostatni raport. Sagan i spółki pewnie akcji swoich nie sprzedadzą tak tanio ale czy inni ? Nie wiem, sporo spółek w tym czasie dało odrobić straty na SDS. Albo czekać na ewentualne wezwanie po godnej cenie albo sprzedac, księgować stratę i próbować na innych spółkach
Dnia 2025-11-25 o godz. 13:49 alicja1992 napisał(a): > No, umowa jest. Gdzie jest to plus 10 proc ?
Spokojnie, ależ Pani nerwowa :)
No nie odwróci się sentymentu jednym raportem, kiedy w zasadzie nikt nie wie, dokąd spółka zmierza.
Poczekałbym na reakcje po ogłoszeniu strategii i info czy i jak zamierzają rozszerzyć II część badania klinicznego o grupę pacjentów z niską nadekspresją biomarkera HER2 w nowotworach piersi, skąd wezmą na to pieniądze (czy to będą pieniądze nowego partnera w tym projekcie? bo przypominam, że to byłby kamień milowy przeskakujący konkurencję we wczesnej diagnostyce tych stanów) i być może jakieś podpowiedzi co to za wiodąca firmą biotechnologiczna specjalizująca się w innowacyjnych terapiach z obszarów: immunologii, onkologii i neurologii przygląda się SDS.
Liczyłbym też o wskazanie źródeł finansowania, bo faktycznie tutaj ukryta jest niepeweność. Ale mają tu dobrą historię, dofinansowanie EBI, pora wrócić z tego czyśćca. A wtedy pułap ceny nieograniczony poprzednim ATH.
No przecież nie ubrali by przyjaciela w akcje po 4zl. Zawsze mógł powiedzieć, że po 4zl to nie ale po 1zl to tak. Wyciszą ładnie spółkę i kiedyś to znów ruszy na 40zl. Swoje akcje zakopałam
Zarząd spółki Medapp S.A. z siedzibą w Krakowie ("Spółka") informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 20.11.2025 roku powziął informacje o złożeniu przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych ("ZUS") wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki. Przedmiotowy wniosek został zarejestrowany przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie w dniu 17.10.2025 roku. Jednocześnie wraz ze złożeniem wniosku został ustanowiony przez Sąd tymczasowy nadzorca sądowy dla Spółki. Ponadto Zarząd Spółki informuję, iż do tej pory nie otrzymał od ZUS i Sądu żadnej korespondencji w/w sprawie.
Zarząd Spółki nie widzi podstaw złożenia w/w wniosku. W ostatnim czasie podjęte zostały działania mające na celu zawarcie układu z ZUS-em w przedmiocie zobowiązań Spółki. Zarząd Spółki kontynuuje przegląd opcji strategicznych, widząc możliwość przeprowadzenia restrukturyzacji Spółki oraz szansę na pozyskanie inwestora strategicznego.
O dalszych istotnych decyzjach Spółki w tej sprawie Zarząd poinformuje w kolejnych raportach bieżących.