Dobra czyli dzisiaj banan już nie odpuszczą. Zbyt ładnie pilnują i prowadzą ruch. Znów mnie interesuje co myślą średnioterminowcy o trendzie bo im Kierownik namieszał.
Longi mogą nie wszystkim pasować, bo jak sama nazwa wskazuje, żeby zarobić zazwyczaj trzeba je długo potrzymać. Na shortach można szybko kase przytulić jak np w kwietniu tylko że statystycznie to takie krachy rzadko się zdarzają.
Piękna sesja. Misiaki chcą większą korektę wyprowadzić, ale nie udaje im się to. USD/PLN na dnie, ale z drugiej strony bardzo mocny złoty też nie jest dobry. Przejdą od razu 2900 czy jakiś ząbek będzie? Dzisiaj raczej tyle nie będzie, może jutro?
Rozsądek jest i to duży bo jak widać można było spokojnie 10pkt zarobić. Jak ktoś gra np 50 kontraktów to w kilkadziesiąt minut można było zarobić 10 tys. zł. Przyzwoita dniówka.
Ravcio bierz S i sie nie zastanawiaj. Jutro sypanie, a od środy tylko UP. Zrobią do końca tygodnia maxik lokalny i to byłoby na tyle - niestety. A Ty ravcio znow kombinujesz i znow 40pkt przejdzie koło noska - hehe
Dnia 2025-09-08 o godz. 16:50 ravcio napisał(a): > Oddadzą 6500 tylko poczekają aż Europa się pozamyka
Nic nie oddadzą, nie ma siły, wystarczy popatrzeć na WIG20 dziś. Była u nas spadająca gwiazda w piątek na WIG20, a to zawsze doskonała przepowiednia dla FW20 (od kilku lat się sprawdza) :)))))
Na razie respektują wsprcie na 50 ale nie powinno wytrzymać (nastąpi pogłębienie ewentualnie boczniak - nie dadzą wyjść temu do góry) stąd wycena koni i entuzjastyczne podbicie, które teraz maleje. Zobaczymy jak się utrze 795 jest dla podaży warte nie mniej odhaczenia jak i wyjście nad te 60 - choć trochę to się już pewnie przejadło.
W tygodniówce na swój sposób sygnał pogłębienia spadku padł ale popyt walczy o nie potwierdzenie tego- jak dla mnie powtórne zejście będzie kolejną cegiełką potwierdzenia. Podaży też nie zależy na jakimś nagłym zejściu każdy chce sprzedać jak najlepiej(nawet jeśli ma spaść) dniówka wyszła już gdzie nigdzie na wzrosty dlatego można podbijać. Teraz rozegranie tego w czasie i komu ile zaskórniaków a ile towaru zostało. Dlatego w dalszej perspektywie i tak zakładam że 960 - 980 jak i 795 najmniej powinniśmy testować. Albo kogoś wybiją i skończy się na jednym - Dla mnie to takie poziomy akceptowalne dla jednej i drugiej strony.
Wczoraj takie 838 to już dla mnie było jedną nóżką że może spaść i zabrakło potwierdzenia - i o to w tym chodzi nadwyrężanie i podciąganie, albo pękanie SL.
dniówka wyszła już gdzie nigdzie na wzrosty dlatego można podbijać - można odprężyć sygnał intra na naganianie, Jednak wzrostom też powinna dać wyjść po wyższej cenie. Na ten tydzień bezpiecznie to i tak 820 +- ;może być różnie przy 795.
Dokładnie, ale dzis wyglada na grillowanie eLek, ale czy na pewno? Różnie moze byc. Co za wariat pozwoli na 2810? Widac, ze t byko ukartowane i zamykanie eSek tygodniowych, no nie inaczej - hihihi
Jak się sygnał w tym tyg utrwali - nie pozwolą wyjść zbyt wysoko to w nast na pewno odchylenie na 960 albo i nast nast. będzie z tyg dopuszczalne.Tyg jest u mnie na spadki bez potwierdzenia. poziom cenowy nadal 960- 2020-30 nawet jakiś odrzut jest na 2040 dlatego jakieś fałszywe wybicie może się pojawić. Martwi mnie natomiast to jaki impuls gospodarczo polityczny musi się pojawić aby to zrzucić i dać potwierdzenie poziomom fibiego - coraz więcej pismaki dziergają o ataku Rosji, przesmyku suwalskim i wojnie podjazdowej. Co te nasze włodarze światowi wymyślą to bania mała.
Tak jak pisalem, grillują Lki niestety. Nie lubimy takich sytuacji, ale trza S czymać - hehehe, sądzę, ze jutro tez to będą robic prosiuny jedne - hehehe
Koniec gry na ten tydzień bo mnie nie będzie więc nie interesuje mnie co jutro. 2831 to był mój ostatni TP. Słabe miejsce na TP bo dwa razy zawracali tuż nad dla części go zmieniłem na wyżej ale i 2831 wzięli. Kto by rano w to uwierzył jak przed sesją zlecenia stawiałem. Nieśmiało przypomnę ko mi wczoraj na koniec dnia moją S wyśmiewał. Nie powiem że pozamykałem wszystko na dole bo pozycja była duża tym razem i TP postawione na coraz niższych poziomach a było ich aż 9 ale efekt godny gry :-)
Każdy wzial wczoraj S. Ale koniec tygodnia moze byc w niesamowitym miejscu , tak wiec cieszmy sie, ze nam sie udalo. Teraz czekajmy na zarobek z L I to nie beznadziejne 10-15pkt. Hehehe
I jak to bylo 77777? Na tej serii juz nie zobaczymy 2730? Oszukałeś nas? Dlaczego? I znow jie mówcie mi ze podaż. To tylko 300mln. Prosiuny juz wsiadły na nasz grajduł- trza uciekać. Walutą ani drgnie, a Ci robia z nas bankrutów. Prosiuny.
Tyle jest warte AT i inne bzdety w pewnych okresach.... Napompowany ostatnio LOP nie bez powodu, rozliczenie za tydzień. Drony jako zapalnik i zrobili mieszankę wybuchową i grę na emocjach. Zawsze cel osiągną. Łatwość z jaką lecą na małych obrotach jest porażająca. Kto to ma kupować i po co ?