• Re: Fundusz Autor: ~Ak [89.64.16.*]
    Zepak, Projekt gazowy posiada 17-letni kontrakt mocowy.
  • Re: Fundusz Autor: ~xx [5.172.233.*]
    Dnia 2025-07-27 o godz. 21:25 ~Ak napisał(a):
    > Zepak, Projekt gazowy posiada 17-letni kontrakt mocowy.

Dokładnie , spółka ma świetną przyszłość przed sobą a na dokończenie gazówki pieniądze się znajdą . Kapitalizacja wzrośnie , Projekty jak elektrownie wiatrowe,gazowe, biomasa, fotowoltaika , autobusy elektryczne, wodór ,lokalizacja pod elektrownię jądrową .Jak się ładnie rozwinie to będzie jedna z lepszych spółek na GPW .Ja liczę na dofinansowanie z KPO , mogła by być też emisja akcji z prawem poboru i wejście funduszu z USA ciekawie by się zrobiło. Przy tej kapitalizacji to zawsze będzie szklany sufit spółka potrzebuje kasy na inwestycje. Sam 17 letni kontrakt mocowy to od 4 -5 mld zysku dla spółki w perspektywie długoterminowej .
  • Re: Fundusz Autor: ~ja [87.207.95.*]
    Jeśli nawet się znajdą to tylko z emisji milionów bardzo tanich akcji
  • Re: Fundusz Autor: ~Seba [104.28.64.*]
    Dokładnie tak. Już też o tym wielokrotnie pisałem
  • Re: Fundusz Autor: ~Ak [46.112.198.*]
    Pamiętaj że spółka ma 100ki milionów przychodu i co miesiąc wystawia faktury na miliony .to nie jest startup
  • Re: Fundusz Autor: ~Ak [46.112.198.*]
    Nie możemy zapomnieć że spółka ma 100ki milionów dochodu i co miesiąc wystawia faktury. To nie jest start up. Blackouts w Europie otworzyły oczy dużym.
    Dziwne żeby to był start up z kapitalizacją 1,2 mld zł :)
    Co przychody mają do tego, jak nie ma zysków, a do tego firma wpada w kosmiczne długi. Zobaczysz kolejne raporty finansowe.
  • Re: Fundusz Autor: ~Ganz [185.122.174.*]
    Jak Zygmunta odcięli od zarządzania to może teraz będzie łatwiej podejmować decyzje?
  • Re: Fundusz Autor: ~aaa [84.40.216.*]
    Robi się scenariusz jak z PTC ,niemiec przygarnie ,obym się mylił.
  • Re: Fundusz Autor: ~Jop [31.0.74.*]
    Powiedzcie to tym funduszom co mają 91% akcji Zepaka od lat a nie malutkim co mają pewnie ze 3% wszystkich akcji.

No Ci co mają akcje pewnie dostaną prawo poboru na nowe emisje, więc będą mogli się zapakować po pewnie jakieś 15 zł za akcję max
    Swoją drogą ciekawe ile z tych funduszy zdecyduje się pozbyć akcji mając przy tych cenach chore zyski, zanim rynek zaleją tanie akcje
  • Re: Fundusz Autor: ~Ganz [217.153.203.*]
    I będzie wtedy jak na PURE
    Dokładnie. Tam było 30 zł, a jest 7 bo drukują akcje po 1 zł! Tutaj pewnie wydrukują po 10 zł i kurs w chwili zleci na max 15 zł. Aczkolwiek to nie najgorsze, co się w tej spółce może wydarzyć…
  • Re: Fundusz Autor: ~Ganz [217.153.203.*]
    Bardziej mi chodziło o to, że zaraz będzie zwrot w drugą stronę. Na podobna akcję jak w PURE nie zgodzi się większościowy akcjonariat jakim są fundusze.
    Przyjrzyjcie się Polsatowi. Minus 15% w miesiąc przez głupie konflikty rodzinne, a mają świetne wyniki i super sytuację. Pomału czas tam wchodzić. Spółka wydaje się szorować po dnie. Na Zepaka przyjdzie czas przy 18 zł :)
  • Re: Fundusz Autor: ~Zenon [156.146.45.*]
    Seba czekaj na Zepaka po 18 zł. Kto Ci zabroni? A dodrukiem akcji zajmijcie się jak będą chcieli je drukować, bo na tą chwilę wygląda to tak , że nie wiecie już jaki negatywny wyimaginowany scenariusz wymyślić, żeby wam ktokolwiek, cokolwiek oddał przy 25 zł. Ta wasza determinacja w skupie jest aż nadto widoczna:)
    Oj Zenona dupka boli, że Seba miał rację. Od 30 zł pisze, żeby sprzedawać, że sytuacja jest zła i spadnie mocno poniżej 20 zł. Jakbyś posłuchał i sprzedał po 30, to teraz mógłbyś odkupić 20% akcji więcej. Zatem innymi słowy już straciłeś 20%, ale trzymaj dalej. Kto Ci zabroni. Przypomnę Ci jak już będzie poniżej 20 zł :)
    Nie sprzedałem po 30, nie sprzedam po 50 i 80 zł.
    Boli cię coś?
  • Re: Fundusz Autor: ~Bolek [91.150.206.*]
    A po 10 też nie sprzedasz
    Dlatego straciłeś już 20%. Ci co sprzedali i teraz odkupili już mają 20% zysku w przeciwieństwie do Ciebie :)
  • Re: Fundusz Autor: ~desideratum [91.94.65.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RD4B6Tvg30zRk&index=3
  • Re: Fundusz Autor: ~Seba [104.28.131.*]
    Bolek dokładnie. Taki naiwny typ jak Zenon nie sprzeda ani po 50 ani po 10 :)
    Ci co mnie posłuchali zarobili już 20%. Tacy jak Zenon stracili i dalej tracą patrząc jak kurs się sypie, a to dopiero początek :)
    Dziękuję Wam życzliwi doradcy:)
    Niestety nie posłucham Was.
    Nie sprzedam po 10 ani po 50 zł.
    Tak sobie założyłem, że sprzedam powyżej 120 zł.
    I co?
    I nic. Poniosłeś już ponad 20% straty nie sprzedając za 30 i poniesiesz 100% straty jeśli chcesz czekać na 120 :)
  • Re: Fundusz Autor: ~ty [147.161.248.*]
    Hahaaha fajne kóko wzajemnej adoracjii.
    Przypomnę FF 9% , to jest energetyka i wchodzą w nowe technologie , reszte zostawiam do własnego rozmyślania.

• Re: Fundusz Autor: ~Bolek [91.150.192.*]
    Na razie weszli w totalne G
  • Re: Fundusz Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Ale fedrują!
  • Re: Fundusz Autor: ~TotalnaBeznadzieja [185.46.246.*]
    Patrząc na ostatnie 5 lat to Zepak jest koszmarną spółką na długi termin. Lata marazmu i osuwania kursu przedzielane spekulacyjnymi szpicami na wykresie. Jak nie wykorzysta się spekulacyjnego ruchu, który jest jak wybawienie od tych akcji, to zostaje się przez kilka lat na dużych stratach w portfelu. Wygląda na to, że trzecia spekulacyjna szpica za nami i zaczyna się męczące osuwanie kursu przez kilka następnych lat.
    Dokładnie tak. Tylko chorzy nie sprzedali po 30 zł jak mieli okazję, a teraz tracą z każdym dniem po 1-2%. A co będzie jak pojawi się info o wynikach finansowych, albo zadłużeniu do Luksemburg, którego nie ma
    Jak spłacić. Do tego jak nie znajdą finansowania na elektrownię to 10’zł to tu będzie max
  • Re: Fundusz Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Będzie zaraz odbicie
  • Re: Fundusz Autor: ~ty [147.161.248.*]
    Gdybym miał wiedze taką ja wy (celowo z małej) to robiłbym Biznes przez durze B a nie dzielił się tym na jakimś Forum.
    Ale wy tacy dobrotliwi mówią co kto ma robić, takie dobre duszki dbające o bliźniego,
    hyyy ciekawe po co ?????
    A jaki wpływ na kurs akcji ma to co sobie tutaj wypisujemy? Odpowiem - absolutnie żadne!
    Dzielimy się tu opiniami i naszą wiedzą, aby sobie po prostu pogadać. Żadne fundusze nie czytają głupiego forum, a to ona decydują co się z kursem dzieje. Dlatego zawsze mam ubaw jak ktoś myśli, że ktoś tu kogoś nagania do kupna lub sprzedaży.
    Mała korekta - fundusze i banki
  • Re: Fundusz Autor: ~TotalnaBeznadzieja [89.64.2.*]
    Siedzę w Zepaku od 22 roku. Poza Biotonem to największa moja porażka długoterminowa. Przegapiłem ostatni rajd myśląc, że faktycznie będzie deal i kurs powędruje na 40zł. Jak wyszło każdy widzi.

Bioton, dla komizmu sytuacji też rośnie i na forum piszą same superlatywy co do kursu. A będzie tak samo. Ale może tam uda mi się wyjść, po kolejnym kuble zimnej wody od Zepaka.
    Oj Bioton to też ciekawa historia. Ja tam siedziałem wiele wiele lat temu i przyznam, że podobnie jak Ty straciłem tylko czas. Na szczęście obeszło się tylko na symbolicznej stracie.
    Jak tam nastroje? Zaraz wchodzimy na 21 z przodu. Do końca tygodnia 20, a po wynikach będzie max 18
  • Re: Fundusz Autor: ~xx [5.172.234.*]
    Dnia 2025-08-04 o godz. 10:27 ~ja napisał(a):
    > Jak tam nastroje? Zaraz wchodzimy na 21 z przodu. Do końca tygodnia 20, a po wynikach będzie max 18

Wszyscy czekają na te 18 zł , moglibyście się pospieszyć
    Cierpliwości. Tu do końca roku będzie nawet 15 jak się okaże, że nie mają z czego spłacić w grudniu tych 600 mln zł. Już po wynikach wg mnie spadnie poniżej 20. W końcu już prawie mamy 21 z przodu, a pisałem od 30 zł, żeby sprzedawać. Ci co posłuchali są 30% do przodu, a reszta traci każdego dnia sukcesywnie 1-2%, ale jazda to tu dopiero będzie :)
[x]
ZEPAK -0,68% 21,85 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.