Dnia 2025-06-26 o godz. 11:01 ~openerem napisał(a): > a druga kwestia o jakiej niepodległości Energi ty piszesz skoro cały czas będzie zarządzana przez Orlen niezależnie od tego czy będą mieli 91 czy 60 % głosów - fundusze mogą mieć tylko wpływ na cenę akcji nie na politykę i zarządzanie spółką czego już doświadczyłeś przy wezwaniach w 20 roku > a jak ma być tak notowana jak teraz i orlen blokuje wszystko to szkoda czasu na tą spółkę
Może i szkoda czasu, ale ta spółka jest jedną z najtańszych na GPW . Dokupiłem jeszcze
GG mówi i robi wszystko by finałem tych działań było,albo wykup pozostałych akcji Energi w/g wyceny,albo pełnoskalowy powrot Energi na gpw, w drugiej opcji ma sprzymierzeńca jakim jest Pomorze -czego Panowie nie rozumiecie?wszystkim nam brak decyzji-co dalej z Energą nie odpowiada,ale jest jak jest,jak ktoś nie trzyma ciśnienia zawsze może sprzedać po aktualnym kursie ,notowania Energi,to też pozytywny skutek działań GG nie tutejszych trolli,których wpisy nic do rozwiązania obecnej sytuacji nie wnoszą oprócz siania zamentu
darku jak sam napisałeś GG podała 2 opcje i orlen zmierzał do tego aby jedną z nich zrealizować i wykupić resztę akcji co zablokowali pomorzanie więc nie do końca wiem jakim są sprzymierzeńcem - dbają o swoje stoki i kasę która płynie z Energi do lokalsów
czy byli z wami na proteście - nie oni walczą o zupełnie co innego
sprzymierzeńcami-w sensie realizacji II opcji,zrozum proszę,że i w eneii,tpe i w kazdej innej spółce z udziałem sp również chodzi o stołki,również stanowiska obsadza aktualnie panujący,ale jak widać nie przeszkadza to tym spółkom rosnąć,u nas problem (tymczasowym)jest brak konkretów co dalej?a presja pomorza,nagłosnienie sprawy wymusi szybsze decyzje
Dnia 2025-06-26 o godz. 13:21 ~openerem napisał(a): > darku jak sam napisałeś GG podała 2 opcje i orlen zmierzał do tego aby jedną z nich zrealizować i wykupić resztę akcji co zablokowali pomorzanie więc nie do końca wiem jakim są sprzymierzeńcem - dbają o swoje stoki i kasę która płynie z Energi do lokalsów > > czy byli z wami na proteście - nie oni walczą o zupełnie co innego