Piątka w piątce, czyli możemy spadać, ale jeśli zaczniemy rosnąć to nie będziemy już spadać, tylko będziemy rosnąć, jest jeszcze trzecia możliwość, że jeśli bazowe nie wskażą kierunku to jest 47% prawdopodobieństwa, że tak jak one pójdziemy w bok...
@ravcio: Musisz zrozumieć, że tam to wszyscy ustawiają- inaczej zawsze Cię będą łupać i się będziesz frustrował. Poziomy trzeba rozgrywać z głową- czyli nie tak jak wszyscy. ;)
Wiem, że powinno być 2 pkt. wyżej na 2842 by był zapas ale... rano jak to stawiałem to mało realne na dzisiaj się wydawało więc tak tylko TP było jakby przypadkiem......
Możliwe że jutro powiem że zmarnowałem potencjał pozycji a była dziś nawet jak na mnie bardzo duża. Wiele miesięcy nie miałem tak dużej jak dzisiaj na szczycie. Zamknięta stało się. Uważam że źle zrobiłem zamykając wszystko ale decyzje były rano i TP rano stawiane a rano za takie poziomy to bym grzecznie dziękował. Niby można było decyzje zmieniać ale plan to plan no i zmykać muszę i już bym nie zareagował:-)
Można jeszcze grać pod zakończenie wojny, ale już chyba nikt się nie łudziże tak się stanie. No chyba, że Putin oddałby ziemie, jakie zagarnął, ale szansa na to wg mnie wynosi równe 0.
Mi pasuje żeby poszli jutro rano do góry. Jak nie pójdą to płakał nie będę. Mam kupione wolne calle do opchnięcia a na nich stracę tylko tyle ile kosztują. To jest zaleta kupowanych opcji.
Hihihi uważa, że wsparcie 2820 zadziała. Usd na trendowej i wybicie powyzej 3,84 to dopiero spadki, a tak to hosanna. Czekamy na jakąś swiece pokaźna czarna, a gdzie ? Na usd... buhahaha, czy dziś na koniec dnia niespodzianka będzie ? Bo niby RGR, ale można anulować prawda? Hihihi, a nawet czeba
Z 2295 jest 5 fal z tym że koniec byłby czytelniejszy na2902 równość 5 do 1 teraz może proporcje na FW są dokładniejsze nie sprawdzałem jeżeli tak to fibony podpinamy i korekta lub "korekta " :) @ gar- fild jak to widzisz ?
Jeśli liczysz na 1kę z 295 do 520 i teraz zamknięcie układu to ja na to tak nie patrzę. Obecnie zgęszczenie jest z wewnętrznych projekcji. Okolice 2880 namnożone. Zakładam że układ i tak powinien wcześniej później zrobić 2950. Obecnie zakładałem odreagowanie z 2820-30 do 2600 nawet, ale skoro poszło na dalsze punkty (880)to się trochę poprzenosiło. Okolice 2600 jednak jako banda dla mnie wciąż są w mocy. Wariant który piszesz też dopuszczam ale inaczej postrzegam rozkład najpewniej.
P.s. Wciąż należy mieć na uwadze projekcje z początku wzrostu od 1300. Oględnie z wykresu miesięcznego można sobie narysować wyjście z trójkąta i zasięgi na 4200 4500 ale czy będzie cofka na 2500 2100 a może 1600. Na za kolejne dwa miesiące powalczymy o zamknięcie wyżej niż obecne i kolejny stopień wybicia w ukł mieś kwartalnym. Dlaje ma to znamiona jak 2005 i rajd św mikołaja z perspektywy wskaźnikowej.
A zresztą tu się gra tu i teraz. Jakbyś trochę się orientował, to byś widzial, ze właśnie gruby zamyka Ski. Dobrze wie, że napłynie cash i zakupki poczynią zaraz. Hihihi I tyle z tych falków wynika. Buhahaha
W H1 trzeba wybić 2780 jeśli mamy mówić o dalszych spadkach 820 to już takie do frywolnych rozgrywek. ramy to 780 - 860 (jak przejdzie przez 860 to i 880 powinno się rozejść)
Jest taki karkołomny wariant że ruch z 2295 do wczorajszego szczytu to to pędzącą fala B jako wxy 3-3-5 po A że szczytu układu pełnego na 2830 i wypadałoby zrobić C całość to będzie podwaliną pokoleniowe hossy z docelowymi poziomami kilkaset % wyżej :)
Na razie traktuje to jak 5ka w głównej. zasięg korekty na 420 i 295 to byly zasięgi korekcyjne. obecnie wyjscie nad 860 da zasięg na 30+ a tym samym zdjęcie pomniejszych z tego ruchu z 2295 na 2950. Po tym korekta
Nie musi być piątka... Są ogólne zasady powiedzmy, interpretacja fal jest dowolna, w mojej ocenie liczą się zasady i wartości a nie jak to wygląda zwłaszcza w "obecnych czasach" to co widać po najmniejszej lini oporu nie musi być tym czym jest. Dlatego trzeba parametryzować na podstawie możliwych wariantów i budować zasięgi z nich bo nie rzadko nie masz gwarancji że "to" jest "to" .
Niemcy już nie kupują bo za drogo. W Stanach też widać przesilenie. Jutro u nas otworzą się trochę wyżej i pójdą w dół a po 11-tej zobaczymy czy będzie kolejna pompka tylko pod co ?
Tak może być, shorciarz ugotował się na 2830. Musi jakoś wyciągnąć te shorciaki. Hihihi, stawiam na zwiedzenie okolic 2810, ale później nie będzie zmiluj dla shorciaka - buhahaha , a Jankes 6k musi puknąć
Rozjadą mniśka kolejny raz ? Buhahaha, dobrze za krzywdy calego narodu - hihihih, ale zobaczcie znów miśków nie ma na forum. Co jest grane? Wprd L- hihihi