Witam .. i .. chociaż znowu dobrze nie jest , bo powiększamy stratę
to miesiąc nie był aż tak zły jak się zapowiadał .
Początek kwietnia to czas wielkiego tąpnięcia na giełdach w reakcji na cła p. Trumpa.
Wbrew pozorom , nie skończyliśmy kwietnia aż tak źle jak wielu miliarderów - zanotowaliśmy stratę ale dobra wiadomość jest taka , że była to najmniejsza miesięczna strata od początku roku :-)
Wynik kwietnia to strata : - 513 punktów a narastająco : - 6250 punktów.W kwietniu medalowa trójka to :- yntelygent ( 432 punkty )
- zosia3005 ( 357 )
- joanna863 ( 305 )
Mamy więc bardzo ciekawą sytuację : 1 miejsce zajmuje yntelygent , który miał spore problemy w I kwartale , 2. zosia3005 - nadal jestem druga w miesiącu , 3. tutaj pojawiła się joanna863 dawno niewidziana na medalowych miejscach - brawo !
Wszyscy medaliści zakończyli ten trudny miesiąc na porządnym plusie , czego nie może powiedzieć wielu amerykańskich miliarderów - WIELKIE GRATULACJE !Narastająco prowadzą :- argentarius ( 134 )
- ravcio ( - 3 )
- zosia3005 ( - 84 )
Narastająco , wśród medalistów utrzymał się tylko argentarius i w dodatku wskoczył na pierwsze miejsce -
GRATULACJE ! Na drugim ravcio z minimalnym "plusem ujemnym " , na trzecim zosia3005 , również z minusem .
Wiem , że rozważania " co by było gdyby .." nie mają wielkiego sensu , ale jednak szkoda , że znowu musieliśmy zamknąć kilka portfeli , bo prawdopodobnie , gdyby uczestnicy zdążyli uciec w porę ( SL ) mieliby szanse na inne , zyskowne transakcje .
Trzeba przyznać , że bieżący rok jest bardzo trudny na rynkach ze względu na chaos i nieprzewidywalność a na to nie ma niestety mądrych. Dopóki taki stan będzie trwał - tak naprawdę poruszamy się po omacku i mogę tylko nam wszystkim życzyć szczęścia w zgadywaniu bo o prognozowaniu czy planowaniu chwilowo nie ma mowy .
W tabeli widać poszczególne rozgrywki uczestników , wpływające na ich wyniki .
Wszystkich chętnych ( w tym również nowicjuszy ) zapraszam do gry w Konkursie :-)
Pozdrawiam i powodzenia !