• Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.177.*]
    No widzisz jak ładnie oddali to co tak ładnie kupili ? Chcesz jeszcze coś mądrego napisać?
  • Re: Korekta Autor: ~Qbq [83.21.39.*]
    Do czego chcesz mnie przekonać?
    Do tego żeby nie podniecać się jednorazowy wyskokiem wolumenu. Tylko obserwować trend zanim spadkowy przejdzie w wzrostowy musi zaliczyć kilka sygnałów potwierdzających. Dziś rynek zachował się typowo dla konsolidacji po jednym dniu wzrostowym dwa dni spadkowe i mamy konsolidujemy dalej.
  • Re: Korekta Autor: ~Qbq [89.151.23.*]
    jednorazowy wystrzał wolumenu czyli ok 150tys przy dziennych typowych wolumenach do 10tys jednak nie jest przypadkiem
    wczorajszy przy spadku kilku groszy był tylko lub aż 45tys ... czyli dalej są kupujący
    zwiększenia wolumenu z czegoś wynikają
    konsole, kreski itd są następstwem czegoś, a nie odwrotnie coś wynika z kresek
    ja Ciebie nie przekonam, Ty mnie nie przekonasz
    nie podniecaj sie konsolami i kreskami, bo to wynika z zachowań ludzi i fundamentów spólki (jakiekolwiek one są dziś lub beda jutro)

Bardziej że spekulacji. A na fakt że coś może za chwilę się zmienić to amplituda wahań. Trzeba poczekać na to żaby kurs wyszedł z konsolidacji albo góra albo dołem i wtedy można zacząć rozważa dalszy przebieg kursu. A argument że cena zanizona, zdołowała to żaden argument. Pamiętaj ze nigdy nie jest tak tanio żeby nie mogło być taniej :)
    Zdołowany to argument ... dlatego że dobrze wiemy że są grupy na każdym walorze które z różnych przyczyn grają na spadki lub na wzrosty wbrew logice i ekonomii.
  • Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.174.*]
    Na spadki się gra jak masz możliwość odtworzyć pozycję na short, tu nie ma takiej możliwości więc nikt nie gra na spadki tylko ucieka z waloru.
  • Re: Korekta Autor: ~Tom [141.0.13.*]
    Leszcz uciekłeś już dawno zapewne a od stycznia twierdzisz że obecnie to tylko korekta w spadkach na co więc tu liczysz ? Po co się tu tyle produkujesz zależy Ci na czymś ?

~LESZCZ
    2025-01-07 13:03
    IP 5.173.16.*
    Korekta zaliczona wracamy do dominującego trendu.
    Nie, mam pozycje. Kupowałem po 1.15/1.18 liczę jeszcze na domknieciw luki na 1.08 i może wtedy mocniejszy ruch w górę. Amplituda drgań wygasa więc może się pojawić jakaś zmiennosc.
    Leszcz
    Zachowujesz się czysto teoretycznie i odnosisz się tylko do AT - rozumiem.
    To że tu nie ma sportów wiem.
    Ale wiem/wiemy że są różne grupy interesów na każdym walorze i tu także.
    Czasami irracjonalne wydaje się że walor spada a jednak spada i odwrotnie irracjonalnie rośnie a mimo wszystko rośnie.
    Więc swoje filozoficzne wywody zostaw dla siebie :)
    Tu wystarczy niewiele np. info że będzie wypłacona waloryzacja i nie będzie żadnego domykania łuki i innych duperel...
    Dziwi Cie irracjonalność na giełdzie? Giełda zachowuje się nieracjonalnie ważne żeby wyczuc trend i się do nie podłączyć a nie zaklinc cene i łudzić się co by było gdyby odgłosili to czy tamto. Poczekaj na to aż oglasza zobacz jak się kurs zachowuje i wtedy zdecyduj czy wchodzić w pozycjie czy zamykać ze stratą.
    I sam sobie zaprzeczasz jak typowy wisielec. Patrząc na to co napisałeś o iracjonalnosxi giełdy to po info o waloryzacji musimy oczekiwac spadków czyli do zamknięcia luki, coś sobie dokupie :)
  • Re: Korekta Autor: ~KrólArtur [83.9.236.*]
    Dnia 2025-02-12 o godz. 07:58 ~Qbq napisał(a):
    > Leszcz
    > > Tu wystarczy niewiele np. info że będzie wypłacona waloryzacja i nie będzie żadnego domykania łuki i innych duperel...

Prędzej będzie informacja o wyrzuceniu Compremum z kontraktu GSMR niż info o waloryzacji. Nokia skończy projekt z normalną firmą, a nie z partaczami.
    O to źle po złej informacji kurs urośnie zgodnie z racjonalnością Qbq. Lepiej żeby dali dobra informacje bo wtedy cena spadnie.
    Ana razie od bandy do bandy, więc konsolidacja jako korekta w ruchu spadkowym działa w najlepsze.
    Widzę że sam do siebie piszesz.
    Pilnuj luki :)
    Nie muszę. Aplikacja wyślę mi sygnał kiedy dobijemy do luki żaby złożyć zowienie.
  • Re: Korekta Autor: ~Kr [31.182.218.*]
    Dnia 2025-02-12 o godz. 10:01 ~KrólArtur napisał(a):
    > Dnia 2025-02-12 o godz. 07:58 ~Qbq napisał(a):
    > > Leszcz
    > > > Tu wystarczy niewiele np. info że będzie wypłacona waloryzacja i nie będzie żadnego domykania łuki i innych duperel...
    >
    > Prędzej będzie informacja o wyrzuceniu Compremum z kontraktu GSMR niż info o waloryzacji. Nokia skończy projekt z normalną firmą, a nie z partaczami.

Artur ale umiesz czytać ze zrozumieniem ??
    Jak chcesz wyrzucić kogoś z kontraktu jak Compremum i Wasko zrobiły jest więcej km światłowodu niż PKP przekazało odcinków ??

Aktualny stan realizacji projektu GSMR
    PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. poinformowały, że w ramach budowy infrastruktury systemu ERTMS/GSM-R zawarto kilka umów. Dwie z nich zostały już zakończone, natomiast kolejne dwie pozostają w toku.
    Jedna z umów, podpisana w 2018 roku z konsorcjum kierowanym przez Nokia Solutions and Networks, opiewa na kwotę 2,79 mld zł brutto. Druga, pierwotnie zawarta z Alcatel-Lucent Polska, później przejęta przez Nokia Solutions and Networks, wynosi 51,5 mln zł brutto

PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. informują:
    Stan realizacji kluczowych elementów projektu przedstawia się następująco:
    • Planowana liczba masztów antenowych: 1 550 sztuk,
    • Liczba wybudowanych masztów antenowych: 710 sztuk,
    • Planowana długość linii światłowodowych: 10 577 km,
    • Odebrana długość linii światłowodowych: 10 682 km.

Spółka przypomina, że w trakcie realizacji projektu pojawiły się spory oraz mediacje między zamawiającym a wykonawcami.

https://kolejowyportal.pl/pkp-plk-zlecaja-ekspertyze-dotyczaca-realizacji-projektu-ertms-gsm-r/ 

Wyrzucisz Compremum za to że za dużo zrobili ?? a może za to że PKP PLK nie przekazało do realizacji jeszcze ok 4000 km
  • Re: Korekta Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    To stare dane z lutego, po co je tu wklejać, tym bardziej, że nie ma tam nic o tym, że wkrótce 18mln świeżych papierów trafi na rynek.
  • Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.188.*]
    No i miałem rację zejście do okolic 1.08 1.10. Dokupiłem możecie ciągnąć kurs w górę.
    zabawny jesteś LESZCZ
    mamy uwierzyć że to Ty kupiłeś w samym dołku?
    to jest gierka po to żeby gawiedzi uzmysłowić jak jest źle, a już jest ponownie 1,145, bo to albo miało być na chwile wysterowane albo było przewalanie papiera z wora do wora.
    Lub doprowadzenei do zwycięskiej teorii o jakims zamykaniu luki.
    Gdyby miało być 1,1 i niżej to by było dalej i może i niżej.
    A tak mamy gierkę na wymęcznie, a jest jak napisał Zakar.
    Czekamy aż PKP dojrzeje ;)
    No nie nie samym dołku ale za 1.10 tam gdzie zlecenie leżało i leżało. Teraz możesz już ciągnąć w górę bo tam mi obiecywałeś że będzie rosła o żebym lukę pilnował ja dotrzymałem słowa przypilnowalem spadku tera Twoja kolej na atak w górę.
    No na co czekasz ? Podnoś kurs bo tak się zarzekałeś że będzie wzrost.
    skoro kupiłes to czekasz na wzrost, wiec badź cierpliwy ;)
    reszta typu luki itp to gierki odprawiane przez niektorych zeby uprawdopodobnić zalożenia
    będzie dobrze masz już papier wiec czekaj na PKP - przyjdzie czas to sobie odbierzesz
  • Re: Korekta Autor: ~Zakar [185.26.180.*]
    Leszcz album lepiej sprzedaj po co kupiłeś taka złą spółkę haha
    Raz na 5,6 spółek się mylę więc tu może też tak być stop lossa jeszcze nie wybiło.
    Czekam na wzrost ale jak go nie będzie to realizuje stratę a nie upieram się przy tym że musi być wzrost bo ja kupiłem akcje.
    W porządku LESZCZU, trafiłeś tylko w złe towarzystwo, Zakar ze trzy lata temu się chwalił, że ma średnią 1,80.

• Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [37.47.120.*]
    I jak tam Qbq ? Będą te wzrosty czy już mam realizować stratę? Trochę grosza wpadło na shortcie wig20 więc będzie z czego odpisać. A może podbijesz do góry co ?
    i nad czym sie misiek trzęsiesz?
    Co i jak spadło?
    Przyjdzie czas pogadamy, teraz wszyscy sie rozczulaja nad cłami Trumpa - zmienią wajhę wtedy nie nadąrzysz.
    Ale .. obstawiam, że Ty nie miałeś i nie masz akcji Compr i jesteś tu klonem Artura lub kolegą Marka - jedny slowem zmiana image'u? ;)
  • Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.175.*]
    Mam ma ale już rozważam zamknięcie pozycji bo obiecywałeś wzrosty a to gunwo kierunek 0,80 PLN.
    no i na co z tymi pieniądzorami pójdziesz?
    na goloneczke z pifkiem?
    Będzie dobrze, nie martw sieo kasę, wiosna idzie, a lato będzie muminków zobaczysz ;)
    no i jak tam dziubek z kolegami?
    na koniec dnia lepszy humorek?
  • Re: Korekta Autor: ~Fan [5.134.208.*]
    wam się chyba nudzi ;p żeby tak dzień po dniu komentować kurs
    Lepszy humorek a niby po czym ? Po lekkim odreagowaniu ? Z dziś znowu kierunek południowy?
    Leszczu nie sprzedałeś? Kupiłeś z tego co pamietam po 1,08, sprzedałbyś po 1,15 t omiałbyś zarobek i mógłbyś grać na krótko na spadki.
    No umożliwiłem Ci wzrosty, a Ty co?
    Na co sie oglądasz, czego oczekujesz na zmiennym rynku, że Ci będa taczkami pieniądze przywozić a Ty będziesz lezał i komentował z drinkiem w nosie?

Ps. Fan - lepsze tego typu blubry niż odczytywanie mądrości Artura i tych co to przez ostanie 2 lata bredzą. A Ty już sie wypisałeś i z nostalgii tu bywasz? ;)
    Trzymam czy czas trochę usrednilem i czekam na wzrost. Doczekałem się zejcia na 1.08 teraz liczę że w końcu podbijesz ale to ma być wzrost o 50/100% a nie o jakieś 10/15.
    Dziś też lepszy humorek ?
  • Re: Korekta Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Mój humor nie zależy od dziennych wahnięć, w przeciwieństwie do Ciebie nie zaglądam tu codziennie.
    Nie mam potrzeby też aby w jakimś wątku meldować codziennie jaki był kurs na zamknięciu. Ale to Twój wolny czas - robisz z nim co chcesz.

Leszcz - nie sprzedałeś? no to d...
    Zaspałeś.
    100% chcesz wzrostu? A to ponoć taki gniot ;)
    no to musisz być cierpliwy.

Ps. mój humorek (po to pewnie do mnie było) dobry jak co dzień - WIOSNA przecież. Nawet dziś pomimo, że na liczniku -5% (wiem że na to zwrócisz uwagę)
  • Re: Korekta Autor: ~Jacob [130.241.255.*]
    Po takich danych mam świetny humor:

Pokrycie aktywów trwałych kapitałami stałymi: spadek o 18.30% r/r
    Zastosowanie kapitału obcego: wzrost o 3.48% r/r
    Wskaźnik ogólnej sytuacji finansowej: spadek o 15.34% r/r
    Zadłużenie netto / EBITDA: wzrost o 614.13% r/r
    Zadłużenie finansowe netto / EBITDA: wzrost o 784.45% r/r

Wszystko na czerwono. Wyniki już niedługo i wtedy będzie heca.
  • Re: Korekta Autor: ~Zakar [141.0.12.*]
    Jacobs po co się zajmujesz tak zła spółką ?? Kto Cię do tego zmusza ??
    Zakar jak nie potrafisz merytorycznie się odnieść do tego co Jacob przedstawił, to lepiej nic nie pisz, zamiast pisać takie bzdety.
  • Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.189.*]
    Ja sie wypisuje, pozycja zamknięta idę gdzie indziej poszukać okazji. Qbq miałeś podbić nie podbiłeś pogniewany jestem na Ciebie.
  • Re: Korekta Autor: ~Zakar [141.0.12.*]
    Marku gdzie ty widzisz coś merytorycznego co napisał Jacob ?
    Zrobił tylko copiuj wklej że strony biznesradar paru wskaźników całkowicie bez zrozumienia.
    I jak Qbq gdzie ten Twój wzrost ? Ja luki przypilnowalem a Ty nic nie kupujesz żeby podbić pewnie wisisz na haku i modlisz się o szczęście.
    No to mamy nowe dołki i kto miał rację ? Wiadomo że ja :)))
  • Re: Korekta Autor: ~LESZCZ [31.61.187.*]
    I jak Qbq już wyzerowales konto ???
    Kolega Leszcz tak sam ze sobą po świętach ;)
    Pomogę

Odpowiadając na nurtujące pytania:
    1. Nie wyzerowałem
    2. Kumulacja trwa
    3. czas nadejdzie wkrótce
    4. Twoja luka - OK, ale zysk miałeś i nie sprzedałeś ... a sprzedałeś potem za cenę zakupu, czy niżej? ehhh ynwestory
[x]
COMPREMUM -1,61% 1,22 2026-02-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.