No kurna ale nieładnie się zachowują co niektórzy i nasz rynek dorownuje brzydkiemu zachowaniu. Jak jutro 2220 na Fw zobaczymy- nie będzie żadna dziwota.
Dnia 2024-10-24 o godz. 17:46 frankos1123 napisał(a): > Jak tam po dzisiejszym dniu. Jaka wizja na jutro czy następny tydzień?
Obawiam się, że nie jest ważne to, co napiszemy, gdyż kreślarz i tak ma swój plan, niezależny od czegokolwiek... Obserwowałem dzisiaj dość ściśle ruchy na wykresie - po godzinie 10 każde, ledwo rosnące wzrosty, były przykrywane odpowiednio dużym pakietem. Zgadzam się z wpisem benitora na wątku weteranów odnośnie korelacji kontraktów z USDPLN - i dzisiaj ta korelacja została mocno zaburzona, co tylko potwierdza tezę o trzymaniu kursu. Otoczenie było dzisiaj prowzrostowe - USDPLN, DAX, SP (TESLA leci w kosmos). A u nas, po zbieżnym z otoczeniem początku - zjazd o 30 pkt. Można powiedzieć, że odbiliśmy się od trójkąta, ale przy takim otoczeniu, nie powinniśmy z trójkąta wyjść dołem... PS. Osobiście bardzo niekomfortowo się czuję, gdy nasze FW idą w kontrze do bazowych.
Scenariusz mamy na jutro gotowy. My dajemy jutro sygnal do wzrostow dla całego swiata. Usd juz dal wczoraj sygnal. A wiec raczej gora niz dół. Dziś miś się ratował i dlatego tak to wyglądało. ATH wzywa Jankesa i Niemca.
No to jak nas dziś powiozą tzn. Że robią nas w karola i podbijają, żeby lud łapał Lki a oni łubudu. Kto tak sądzi? Zielona łapka. A gdzie jest ravcio? Może on by trochę elLek wziął i pomógł Wilkowi. Zawsze z niego był równy kolega.
Po takim otwarciu u Jankesów "normalnie" byśmy polecieli w górę o jakieś 10 pkt... Tymczasem spadliśmy o kilka... Ewidentnie zmieniliśmy pilota naszego szybowca... Dokąd nas zaprowadzi - tylko on wie, ja jednak śmiem twierdzić, że lecimy na koszt drobnicy...
Po prostu nikt nie chce oddawać tanio akcji-już to widać. Jankes może ATH, tylko u nas jak zwykle robią sobie... i jeszcze na minusie skończymy :( Ale wstyd przed Ryśkiem :-(
Dnia 2024-10-25 o godz. 15:58 ~Alojzy napisał(a): > Po prostu nikt nie chce oddawać tanio akcji-już to widać. Jankes może ATH, tylko u nas jak zwykle robią sobie... i jeszcze na minusie skończymy :( Ale wstyd przed Ryśkiem :-(
No i jest minus. Skromny, bo skromny, ale zaliczony... Nasz gruby ewidentnie wyprzedził bazowe (chyba nikt nie ma wątpliwości, że tam też będzie obsuwa) o kilka (kilkanaście?) dni... Trwa zamykanie L. Pytanie o 100 (dosłownie) punktów, czy nasz grubas pojedzie wbrew bazowym. Jak widać po ostatnich kilku sesjach - raczej może nie mieć skrupułów i niekoniecznie będzie czekał na impuls zza oceanu. Zagra to w sobie znanym czasie... Tak więc wszystkie te analizy, AT, opory, wsparcia, bazowe, waluty - to możemy sobie tymczasowo schować do szuflady...
Ja czułem w kościach że Jankes poleci, ale wstydziłem się to napisać. Teraz pisze żeby nie bylo - buhahahahaha. Lecimy na 2200 FW. Nie ma co się łudzić
Nie wiem czy tak bedzie, ale wydaje mi się że klin miał podstawę 2161. Spadek dotarł do 2193, czyli nie zaliczył podstawy klina. Dlatego pierwszy przystanek to będzie 2200 FW bo zawsze to wpływa na psychę. Później 2161, a pozniej to już 1850 na indeksie. Tylko Ssssssss! Może jeszcze w październiku 2161 indeks. Nie dajcie się zakręcić.
Ależ dołują kurs! Ledwie weszliśmy powyżej 2270, trzy gongi w nos (16:34-16:36) i spadek o 10 pkt... Serio, jak bazowe wejdą w tryb wodospadu, to u nas będzie powtórka powodzi...
I dobrze w końcu wiadomo , że miś rządzi na giełdach. U nas widać, że przymierzają się do 2200 na indeksie. Lada chwila to będzie. Wtedy ravcio sie pojawi i napisze, że świeczki to ustawiają jak chcąi on już jest od dawna na S
Gruby chyba czyta forum bo nagle miedź skoczyła do góry do górnej krawędzi kanału bocznego. Jak się wybije w górę do KaGieHaeM będzie gwiazdą Bananowca dzisiaj.
Jeszcze pół godziny tej męczarni. Pewnie zjadą poniżej 2200 na WIG20. Absolutny brak chęci zakupu bananowych walorów. Wesołego Święta Zmarłych życzy forumowiczom jacek303 !
W końcówce Santander się wysypał u mnie na amen. Ani nowego zlecenia nie mogłem złożyć ani starego modyfikować. Chcieli zrobić dobrze spekulantom no i się nie udało.
Najlepsza wiadomosc na zakonczenie tygodnia, ze 7 demkowiec pochwalil sie pozycja, glod hazardu nie pozwolil odpuscic i oczywiscie umoczyl juz jakies 50 punktow