• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Kryptowaluty
    • Giełda
    • Kryptowaluty
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Banki
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane
PROMOCJA
  • Konto idealne do podróżowania. UniCredit zwalnia z opłat za bankomaty

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Banki powrót do głównego postu
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ania [37.47.35.*] 2020-12-02 11:35
    Niestety sprawa odbywa się w marcu dziś kolejny termin
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Paulina [94.254.236.*] 2022-06-07 08:24
    Moja sprawa też jest w sądzie kolejna rozprawa teraz 13 czerwca
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Xxx [37.30.44.*] 2022-06-09 23:12
    Można poprosić o kontakt meila do pani jestem jedną z poszkodowanych
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ania [37.30.45.*] 2022-07-31 17:56
    Siedzi sprawa w sądzie
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Życzliwa [37.30.44.*] 2022-10-19 19:23
    A pani też poszkodowana nieźle gnębią nas w sądzie cała ta ich szajka
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ew [83.31.195.*] 2023-03-22 14:35
    Dzień dobry, chciałam zapytać czy sprawa zakończyła się pozytywnie dla Pani? Analizuję umowę pożyczki z 2016 i zastanawiam się jakie jest podejście sądu.
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~EwaWyszynska [83.31.195.*] 2023-03-22 14:32
    Dzień dobry, zajmuję się umową pożyczki z Janvest i chciałam zapytać, czy Pani sprawa sądowa zakończyła się pozytywnie?
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Paulina [94.254.236.*] 2022-06-07 08:25
    Kontakt do mnie kotek1939@wp.pl też jestem oszukana
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ania [37.47.10.*] 2020-08-24 00:15
    Czy udało się w sądzie
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Vvv [31.0.122.*] 2016-08-13 08:13
    Hmm
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Sas [37.248.255.*] 2016-02-25 20:19
    Jmmm
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Janusz [31.0.32.*] 2020-02-23 16:36
    Bzdury oszuści to są 50000tysiecy kary za niewplacenie jednej raty chore.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 2
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~tak [87.205.221.*] 2014-02-13 20:19
    filtr filtr
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Aśka [176.221.120.*] 2015-11-13 11:40
    Miałam u nich kredyt. Moim zdaniem nie jest źle. Jeśli ktoś potrzebuje bardzo pieniędzy to często nie ma wyboru. Ja byłam w takiej sytuacji. W banku bym nie dostała, a w takiej firmie to nie problem. Ale wszystko ma swoją cenę. Ogólnie lepiej nie brać, żadnych kredytów, ale jeśli nie ma wyjścia to warto zastanowić się nad tą firmą. Jeśli drugi raz miałabym problemy finansowe to poszłabym do nich bo ich znam. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiała.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Kuba [82.160.50.*] 2015-11-16 12:45
    Czytacie warunki? Gadanie, że oszuści- każda firma działa, żeby zarabiać, dlatego dla swojego własnego bezpieczeństwa przeczytaj zanim podpiszesz. Nie wiem, czy ich oferta jest najlepsza, nie jestem doradcą, ale dostałem u nich kredyt pod zastaw mieszkania, kiedy w kilku innych firmach nie miałem zdolności. Wszystko załatwiłem normalnie, parę dokumentów, trochę czekania. Kiedy brałem ten kredyt to oprocentowanie było w normie. Firma generalnie w porządku.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 1
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Artur [83.9.125.*] 2015-12-29 12:55
    firma pożyczająca pod hipotekę bez bik, jest kilka takich nie ma co się rozpisywać, jeśli spłacisz to ok, jeśli nie to mają prawo egzekwować

jeśli szukasz takich ofert możesz napisać do mnie, ale wszędzie są podobne warunki

Pozdrawiam
    Artur
    www.artursarnecki.eu
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Staniek67 [176.221.124.*] 2016-02-10 12:36
    fakt, takie firmy mają podobną ofertę, dlatego warto zwrócić uwagę na to, od kogo się pożycza., bo narobić sobie problemów to można w łatwy sposób. ja sobie narobiłem bo wziąłem pozyczkę prywatna (od inwestora, a nie od firmy pożyczkowej). facet, który mi jej udzielił okazał się niezłym krętaczem. zacząłem szukać kogoś innego i znalazłem kontakt do jednego z pośredników finansowych. on przedstawił mi kilka firm: speed casch, tsk, janvest. każda z tych firm przedstawiła mi ofertę i z najlepszą wyszedł janvest. starają się przebić konkurencję, a że takich firm jest coraz więcej to muszą walczyć o klienta. Zastanawiałem się, czy dobrze robię, bo już się naciąłem na prywatnej pożyczce ale nie miałem wyjścia, więc sprawdziłem ten janvest. są dostępne ich sprawozdania finansowe, mają dość spory kapitał, ale chyba najbardziej przekonało mnie, że działają już bardzo długo na rynku, no i ostatecznie oczywiście koszty, bo u nich były najniższe. pewnie dlatego, że załatwiałem przez pośrednika i wiedzieli, że inne firmy się o mnie biją, ale mimo wszystko wydają się być dobrym rozwiązaniem.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~tom [68.132.108.*] 2020-01-27 01:38
    czy prokurator na nich nie siedzi teraz
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ka77 [86.63.90.*] 2020-02-18 10:30
    Proszę o informację o w/w firmie, aktualnie staram się o pożyczkę w kwocie 80.000 zł pod zastaw mieszkania, nie mam jeszcze ostatecznej decyzji, na co mam uważać?

Potrzebuję pilnie gotówki prowadzę jednoosobową działalność czy inny sposób finansowania polecasz.

pozdrawiam
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~miki89 [82.160.50.*] 2016-06-14 11:41
    Brałem pożyczkę od tej firmy i złego słowa powiedzieć nie mogę. Niskie oprocentowanie, nie sprawdzili nawet w BIK (i w sumie dobrze, bo jak bank sprawdził, to mi nie dali). Brałem 100 tys, oddałem niewiele więcej. W międzyczasie miałem pewne zawirowania, ale nie robili mi problemów - sami wyszli z rozwiązaniem. No ale było trzeba się samemu do nich odezwać i przedstawić sytuację. Firmę oceniam bardzo na plus.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 6 1
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~meandra [82.160.50.*] 2016-08-11 11:50
    Moja sytuacja finansowa zmusiła mnie do skorzystania z pożyczki prywatnej w Janvest. Mimo dużych obaw wszystko jest ok. Wszystko jasne i czytelne, żadnych niemiłych niespodzianek. Polecam.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 6 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~mikuś [82.160.50.*] 2016-11-21 15:17
    JanVest nie sprawdza w bik. Pożyczki są pod zastaw nieruchomości, przez co procent nie jest wysoki.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 4 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~ewelina [82.160.50.*] 2016-10-07 11:53
    bralam kiedys tam pozyczke. narzekac nie moge. obsluga na 5 z plusem, warunki jasne. a jak narzekacie, ze spalacac trzeba... no prosze :) tak dziala pozyczka :) na tle innych firm, ta wypada swietnie
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~psycho [82.160.50.*] 2017-01-19 14:18
    bez zbędnych ekscytacji, ale dobrze. umowa czytelna, warunki czytelne. polecam janvest
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: kvathum [82.160.50.*] 2016-08-19 15:51
    Z firmy korzystałem. Uczciwa, konkretna. Generalnie takie rozwiązania, jakie proponuje Janvest, czyli z nieruchomością jako zabezpieczeniem, są o wiele lepsze. Można dostać niższe oprocentowanie. No i nie można zapożyczyć się ponad wartość zabezpieczenia, czyli tymi pożyczkami nie popadniemy w pętlę zadłużenia. Polecam
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Flak [195.8.97.*] 2016-08-19 15:55
    Z firmy korzystałem. Uczciwa, konkretna. Generalnie takie rozwiązania, jakie proponuje Janvest, czyli z nieruchomością jako zabezpieczeniem, są o wiele lepsze. Można dostać niższe oprocentowanie. No i nie można zapożyczyć się ponad wartość zabezpieczenia, czyli tymi pożyczkami nie popadniemy w pętlę zadłużenia. Polecam

Co za bzdury!! Czyli mam zabezpieczenie na 200 000 zł, wezmę 150 000 zł, i jak mi się noga powinie, to nie wpadnę w pętlę zadłużenia? Bardzo ciekawe.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 1
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Karol [159.205.152.*] 2016-09-26 22:26
    Jak wiesz, że nie dasz rady spłacić pożyczki to wiadomo, że nie ma co jej brać.
    Ja wziąłem pożyczkę w Janvest bo w banku nie mogłem dostać bo za krótko prowadzę działalność.
    Panie w Janveście konkretne, wszystko wytłumaczyły, odpowiedziały na każde pytanie. Wszystko (razem z obejrzeniem mieszkania, zebraniem dokumentów) zajęło około tygodnia i pieniądze były na koncie.
    Na razie jak najbardziej na plus.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 6 1
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.65.72.*] 2017-02-09 17:15
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.65.72.*] 2017-02-09 17:18
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~tom [68.132.131.*] 2018-03-23 05:38
    nie polecam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.153.*] 2018-11-08 15:51
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~miriam [178.255.45.*] 2016-10-03 08:54
    Jest to firma udzielajaca szybkich pożyczek. Głównie dla firm. Oprocentowanie jest tam nieco niższe niż w innych pozabankowych instytucjach . Niemniej nie jest takie niskie
    Sugeruję zajrzeć sobie tutaj:
    link 

Pewna osoba bardzo dobrze opisała tutaj jak przedstawia się sytuacja z tą firmą. Na Twoim miejscu szukałabym innych sposobów uzyskania pieniędzy niż Janvest.
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~marcos [176.221.120.*] 2017-01-12 14:27
    Miałem pożyczkę w JANVEST i byłem zadowolony. Pożyczka od nich pozwoliła mi przetrwać kryzys w firmie i dzięki nim nie musiałem zamykać działalności. Co prawda raty były dość wysokie, ale przy podpisaniu umowy zgodzili sie żebym płacił niższe raty a na koniec oddał więcej. Mogę polecić każdemu.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 4 1
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~AdamAdam [82.160.50.*] 2017-01-17 14:16
    Ja również miałam spory problem, żeby dostać kredyt, generalnie trzeba najpierw dobrze sprawdzić daną firme. Jeżeli chodzi o Janvest to ja jestem zadowolony bo wszystko poszło po mojej myśli, potrzebowałem zastrzyku gotówki i uzyskałem kredyt na wynegocjowanych warunkach;)) Nie mam im nic do zarzucenia
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Ryszard [176.221.120.*] 2017-03-06 15:15
    Uczciwa firma, nie chce przejmować nieruchomości więc idą na ustępstwa do tego mogą odraczać opłaty miesięczne
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.234.*] 2017-03-01 20:05
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~playboy [82.160.50.*] 2017-04-24 10:38
    współpracę z janvestem oceniam pozytywnie. od razu dostałem wszystkie warunki czarno na białym. odsetki były dość spore, ale to normalne przy tego typu pożyczkach. i tak chyba wyszło taniej niż u innych firm, które sprawdzałem.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 1
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~moniczka87 [82.160.50.*] 2017-05-29 16:52
    polecam współpracę z janvestem. wszystko ok
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 6 0
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~oszukany [89.64.40.*] 2017-07-17 00:36
    możesz pokazac akt notarialny i umowe
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~lalus [46.76.218.*] 2017-08-28 19:50
    Proszę uważać dziś byłam przesłuchiwany w sprawie tej firmy
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 6
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.43.150.*] 2017-09-12 12:21
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 8
  • Re: Janvest SA. Bardzo proszę o opinie dot. tej firmy !!! Autor: ~Fungus [31.0.23.*] 2018-02-06 18:40
    Czy za nimi nie stoi przypadkiem nijaki Rydzyk?
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 4
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.72.240.*] 2018-07-24 21:59
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.167.*] 2018-07-17 11:54
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.72.240.*] 2018-07-24 21:58
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 3
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.22.32.*] 2018-11-13 20:53
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.191.163.*] 2019-03-13 21:24
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.191.204.*] 2019-03-26 17:13
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.42.*] 2019-04-23 14:03
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.22.32.*] 2019-04-23 17:24
Poprzednia
1 2 3
Następna
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
  • Zarządzanie zgodami
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |