• Re: wymiar urlopu Autor: ~ mariola [83.142.9.*]

witam,bardzo prosze o porade pracuje na pół etatu od września zeszłego roku mam w sumie przepracowane 11 lat na cały etat w innym zakładzie i dopiero teraz kilka miesięcy na pół ile należy mi się urlopu wypoczynkowego na dzień dzisiejszy z góry dziękuje

• Re: wymiar urlopu Autor: ~ mariola [83.142.9.*]

witam,bardzo prosze o porade pracuje na pół etatu od września zeszłego roku mam w sumie przepracowane 11 lat na cały etat w innym zakładzie i dopiero teraz kilka miesięcy na pół ile należy mi się urlopu wypoczynkowego na dzień dzisiejszy z góry dziękuje

• 3/4 etatu Autor: ~Daquin [81.190.97.*]
    Pracuję na 3/4 etatu, jak sie oblicza ten czas pracy do stażu wymaganego do Emerytury?
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~magducha [83.18.87.*]
    Po przepracowanym miesiącu ile przysługuje się dni wolnego. Pozdrawiam
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~Beata P. [217.70.53.*]
    Mam pytanie, czy po przepracowaniu 3 miesięcy na 1/2 etatu, przysługuje mi urlop macieżyński lub wychowawczy, czy nie?? Bardzo proszę o pilną odpowiedź
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~agatak [62.29.157.*]
    1 lipca 2006 zostałam zatrudniona na 7/8 etatu na czas określony do 31.12.2006 to jest moja pierwsza praca ile mam dni urlopu i jak to przeliczyć ze względu na niepełny wymiar czasu pracy??
    i kiedy moge wziaść pierwszy dzień urlopu??
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~moniaw [83.18.73.*]
    agatak Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > 1 lipca 2006 zostałam zatrudniona na 7/8 etatu na
    > czas określony do 31.12.2006 to jest moja pierwsza
    > praca ile mam dni urlopu i jak to przeliczyć ze
    > względu na niepełny wymiar czasu pracy??
    > i kiedy moge wziaść pierwszy dzień urlopu??
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~askl27 [83.25.49.*]
    witam, ile przysługuje mi dni urlopu za rok 2008. Staż pracy mam ponad 10 letni.Jednak w 2008 roku podjełam pracę dopiero w lipcu.Czy przysługuje mi 26 dni urlopu, czy 15 dni.Aha umowę mam na czas nieokreślony. Dziękuje za odpowiedź.
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~martyna [82.146.243.*]
    jestem zatrudniona na pol etatu a pracuje po 12 godzin co drugi dzien.umowe mam od 9 miesiecy. ile przysluguje mi urlopu.moj pracodawca uwaza ze nalezy mi sie 13 dni wolnego jak narazie wykorzystalam 7 i chcialam teraz wziasc jeszcze kilka dni to powiedziano mi ze na dzien dzisiejszy mi juz nie przysluguje zaden dzien wolny. mimo ze zostalo mi jeszcze 6 dni i niby te dni sa do konca 2006 roku. i ze narazie nie moge ich wykorzystac czy to prawde
    bardzo prosze o odpowiedz .z gory dziekuje
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~amadeo3 [83.6.91.*]
    Witam od lipca jestem zatrudniona na pol etatu(umowe mam na 2 lata),w sierpniu zaszlam w ciaze .Czy przysluguje mi urlop wychowawczy?
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~goyar [85.221.149.*]
    mam takie pytanie w jaki sposób nalicza sie wynagrodzenie za urlop , srednią z trzech miesiecy ,bo mam akurat 4 dni urlopu w tym miesiacu i szef twierdzi ze wllicza go sie normalnie do godzin pracy.Twierdzi ze to zamało dni urlopu aby naliczac srednią .Czy ma racje , dziekuje z gory za odp
  • 3/4 etatu Autor: ~MAŁGORZATA MAZUR [89.228.136.*]
    Żona pracuje na 3/4 etatu, jak sie oblicza ten czas pracy do stażu wymaganego do emerytury.

Dziękuję
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~Radosłąw Dąbrowski [80.53.28.*]
    Witam, mam pytanie od 4 lat pracuje na pełny etat w dużej firmie. w ciągu tych czterech lat ukończyłem 3-letnie studia licencjackie, a wczesniej ukończyłem 4-letnie liceum ogolnkokształcące. chciałbym sie dowiedziec ile należy mi sie urlopu czy jest to 20 dni czy 26. Zaznaczam tylko że studia podjołem w czasie pracy a z tego co wiem po ukończeniu studiów wyższych liczy mi sie osiem lat do urlopu a przeprcowałęm 4, tylko że same studia nakładały sie z moja pracą, ponieważ były to studia zaoczne.
    POZDRAWIAM
  • ile nalezy mi sie urlopu po przepracowaniu miesiaca pracuje na pelen eta Autor: ~katarina [79.162.8.*]
    Radosłąw Dąbrowski Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam, mam pytanie od 4 lat pracuje na pełny etat
    > w dużej firmie. w ciągu tych czterech lat
    > ukończyłem 3-letnie studia licencjackie, a
    > wczesniej ukończyłem 4-letnie liceum
    > ogolnkokształcące. chciałbym sie dowiedziec ile
    > należy mi sie urlopu czy jest to 20 dni czy 26.
    > Zaznaczam tylko że studia podjołem w czasie pracy
    > a z tego co wiem po ukończeniu studiów wyższych
    > liczy mi sie osiem lat do urlopu a przeprcowałęm
    > 4, tylko że same studia nakładały sie z moja
    > pracą, ponieważ były to studia zaoczne.
    > POZDRAWIAM
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~Magdalenka [83.14.242.*]
    Dzien dobry mam 23 lata i pracuje w sklpeie spozywczym od 01.05.2006 roku na umowie o prace ktora dostalam na rok czasu 1.listopada minelo pol roku jak mam umowe.wczesniej mialam umowe o prace jako uczen ale tylko przez pol roku,jeszcze wczesniej pracowalam pol roku na umowo zlecenie.chciala bym sie dowiedziec ile przysluguje mi obecnie dni urlopu!!!bardzo prosze o szybka odpowiedz.z gory dziekuje i pozdrawiam.Magda
  • Re:własna działalność koszty Autor: ~Krzysztof Krzywik [83.143.96.*]
    Witam!

Mam takie pytanie.Pracuje obecnie na pełny etat i mam opłacone wszystkie obowiązkowe składki przez pracoddawcę.Chciałbym założyć dodatkowo swoją działalność.Czy i ewentualnie jakie składki odpadają mi w tym momencie z racji już wcześniej opłaconego u obecnego pracodawcy np.ZUS,PZU itp.Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam serdecznie.

Krzysztof
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~KAROL GRALEWICZ [83.25.233.*]
    ile nalezy mi sie urlopu jesli pracuje w firmie trzy miesiące????
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~joli [85.28.159.*]
    ++Zwracam sie z prosba o udzielenie mi informacji o urlopie,zatrudniona jestem na 1/2 etatu dzienie pracuje 10 godzin ,w soboty 8 ile dni urlopu mi sie nalezy?
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~k.dominika [83.24.186.*]
    Witam.Mam problem poniewaz nie wiem ile przysługuje mi uropu.Posiadam umowe o prace na czas określony od 1.02.2007roku(to moja pierwsza praca),pracuje na 1/2 etatu.ile przysługuje mi urlopu gdybym, chciała sobie wziąć w 2007roku.pozdrawiam Dominika
  • Re:wymiar urlopu Autor: ~Silvia [83.4.55.*]
    Pracuję od 12.06.2006 roku w obecnej firmie. Jestem zatrudniona na cały etat. Wcześniej pracowałam na zasadzie umowy tymczasowej o pracę w różnym wymiarze godzin. Mam wykształcenie wyższe nabyte na studiach dziennych.
    Chciałabym wiedzieć, ile dni urlopu przysługuje mi w związku z obecną pracą na cały etat. Ile dni mam do wykorzystania w związku z ubiegłym rokiem i ile mogę wykorzystać podczas wakacji letnich? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~dora [213.192.109.*]
    mam pytanie
    ile przysługuje sie dni urlopu za 3,5 miesiąca pracy na etacie 1/2
    lata pracy ponad 10
    a ile ekwiwalentu za te dni przy kwocie 500zł na rękę
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~czarna [193.41.113.*]
    Witam.Jestem zatrudniona na czas nieokreslony na 1/2 etatu od 01.01.2006r.Wykozystalam urlop za zeszly rok 10 dni,a w tym roku juz mam 20 dni.Bardzo jestem ciekawa czy za zeszly rok pracodawca dal mi dobrze urlop. Dziekuje
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~zuzka [80.53.29.*]
    witam wszystkich mam ciekawy problem.Ukończyłam 3 lata szkoły zawodowej,1 rok liceum eksternistycznego i2 lata studium. Nigdy nie pracowałam ile powinnam mieć urlopu wliczonego po szkole?
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~wiola [217.153.246.*]
    Mam pytanie jestem zatrudniona na okres próbny od połowy czerwca do połowy września czyli równe trzy miesiące. Jaki urlop mi przydługuje i czy wogóle na tej umowie mi przysługuje mam ponad 10 lat przepracpwanych. Prosze mi powiedzieć jak to moge obliczyć.
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~alicja plath [84.152.249.*]
    PRACUJE 27 godzin tygodniowo-mam21 dni urlopu platnego w roku .ile przysluguje misie dni urlopu w tygodniu?jak to sie liczy?Z GORY DZIEKULE ZA ODPOPWIEDZ
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~kotka2004 [83.24.254.*]
    Pracuje jako sprzedawca w sklepie Wielobranżowym na 1\2 Etatu.Umowa zawarta jest na Czas Nie Określony. Pracuję już półtora roku,umowa była podpisana 08.12.2006roku. W związku z czym proszę mi powiedzieć ile należy mi się urlopu,[nie otrzymałam od pracodawcy ekwiwalentu za te miesiące przy kwocie 450 na rękę].W związku z podwyżkami ile prawnie należy mi się miesięcznego wynagrodzenia?Proszę o szybką odpowiedz.Dziękuję.
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~lubek81 [83.6.99.*]
    witam
    jezeli pracodawca zatrudnił mnie na zasadzie firma firma to czy mnie jako prowadzącemu usługi dla tej firmy nalezy sie jakis urlop?
  • Re: wymiar urlopu a własna działalność gospodarcza Autor: ~Lucyna [213.76.115.*]
    Cz okres prowadzenia własnej działalności gospodarczej wlicz się do wymiaru urlopu wypoczykowego .
    Proszę o podstawę prawną
    DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŻ lUCYNA
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~izka [83.14.150.*]
    Od 30.01.2008 r. jestem zatrudniona na pół etatu, umowę mam na okres próbny (do 30.04.2008 r.). Proszę mi powiedzieć ile należy mi się urlopu? Wcześniej nie pracowałam, w kwietniu bronię pracy licencjackiej.
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~pytanie [217.96.67.*]
    witam!!! mam pytanie, pracuję na pół etatu tzn. ''mam taką umowę'', ale w rzeczywistości pracuję na cały etat po 8 godzin dziennie a w soboty 4 godz. niedzielę mam wolną.. jest tak od ponad 4 lat , ile dni urlopu rocznie mi się należy?? proszę o odpowiedz.. z góry dziękuję..
    weronika
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~kwiatuszek128 [82.177.217.*]
    witam!Proszę o wyliczenie urlopu:ukończyłam szkołę policealną
    od 0104.2000-31.12.2000 pracowałam na 1/2etatu
    od 01.02.2001-07.11.2001 pracowałam na 1/3 etatu
    potem byłam osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku
    od 26.012002-04.03.2003 pełny etat
    potem urlop macierzyński do 06.2003
    potem pobierałam zasiłek dla bezrobotnych przez 12 miesięcy
    od 01 092006 jestem zatrudnina w pełnym wymiarze 1/1
    ile przysługuje mi urlopu?proszę o odpowiedż
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~Gosia8814 [83.18.35.*]
    DzieńDobry!

Mam pytanko pracuję w firmie od miesiąca. zostałam zatrudniona 02.06.2008 do dziś 30.06.2008 chciałam się dowiedzieć czy za te przepracowane dni należą mi sie 2 dni wolnego?

Serdecznie dziękuje za odpowiedź
  • Re: wymiar urlopu Autor: ~Joanna28 [83.13.141.*]
    Jaki będzie od nowego tj. 2009r. mój wymiar urlpu? skończyłam 4 letnie Liceum zawodowe. 3 lata byłam na rencie socjalnej z ZUSu z powodu całkowitej niezdolności do pracy umiarkowny stopień niepełosprawności. Potem odbyłam pół roku stażu z urzędu pracy w bibliotece, rok przepracowałam mając umowy tymczsowe o prace, zachowana była ciagłość, teraz pracuje na umowe o prace i kolejny rok minie 1 kwietnia 2009r. Ile dni urlopu będzie mi przysługiwać teraz i w przyszłym roku?