witam,bardzo prosze o porade pracuje na pół etatu od września zeszłego roku mam w sumie przepracowane 11 lat na cały etat w innym zakładzie i dopiero teraz kilka miesięcy na pół ile należy mi się urlopu wypoczynkowego na dzień dzisiejszy z góry dziękuje
witam,bardzo prosze o porade pracuje na pół etatu od września zeszłego roku mam w sumie przepracowane 11 lat na cały etat w innym zakładzie i dopiero teraz kilka miesięcy na pół ile należy mi się urlopu wypoczynkowego na dzień dzisiejszy z góry dziękuje
Mam pytanie, czy po przepracowaniu 3 miesięcy na 1/2 etatu, przysługuje mi urlop macieżyński lub wychowawczy, czy nie?? Bardzo proszę o pilną odpowiedź
1 lipca 2006 zostałam zatrudniona na 7/8 etatu na czas określony do 31.12.2006 to jest moja pierwsza praca ile mam dni urlopu i jak to przeliczyć ze względu na niepełny wymiar czasu pracy??
i kiedy moge wziaść pierwszy dzień urlopu??
agatak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1 lipca 2006 zostałam zatrudniona na 7/8 etatu na
> czas określony do 31.12.2006 to jest moja pierwsza
> praca ile mam dni urlopu i jak to przeliczyć ze
> względu na niepełny wymiar czasu pracy??
> i kiedy moge wziaść pierwszy dzień urlopu??
witam, ile przysługuje mi dni urlopu za rok 2008. Staż pracy mam ponad 10 letni.Jednak w 2008 roku podjełam pracę dopiero w lipcu.Czy przysługuje mi 26 dni urlopu, czy 15 dni.Aha umowę mam na czas nieokreślony. Dziękuje za odpowiedź.
jestem zatrudniona na pol etatu a pracuje po 12 godzin co drugi dzien.umowe mam od 9 miesiecy. ile przysluguje mi urlopu.moj pracodawca uwaza ze nalezy mi sie 13 dni wolnego jak narazie wykorzystalam 7 i chcialam teraz wziasc jeszcze kilka dni to powiedziano mi ze na dzien dzisiejszy mi juz nie przysluguje zaden dzien wolny. mimo ze zostalo mi jeszcze 6 dni i niby te dni sa do konca 2006 roku. i ze narazie nie moge ich wykorzystac czy to prawde
bardzo prosze o odpowiedz .z gory dziekuje
mam takie pytanie w jaki sposób nalicza sie wynagrodzenie za urlop , srednią z trzech miesiecy ,bo mam akurat 4 dni urlopu w tym miesiacu i szef twierdzi ze wllicza go sie normalnie do godzin pracy.Twierdzi ze to zamało dni urlopu aby naliczac srednią .Czy ma racje , dziekuje z gory za odp
Witam, mam pytanie od 4 lat pracuje na pełny etat w dużej firmie. w ciągu tych czterech lat ukończyłem 3-letnie studia licencjackie, a wczesniej ukończyłem 4-letnie liceum ogolnkokształcące. chciałbym sie dowiedziec ile należy mi sie urlopu czy jest to 20 dni czy 26. Zaznaczam tylko że studia podjołem w czasie pracy a z tego co wiem po ukończeniu studiów wyższych liczy mi sie osiem lat do urlopu a przeprcowałęm 4, tylko że same studia nakładały sie z moja pracą, ponieważ były to studia zaoczne.
POZDRAWIAM
Radosłąw Dąbrowski Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam, mam pytanie od 4 lat pracuje na pełny etat
> w dużej firmie. w ciągu tych czterech lat
> ukończyłem 3-letnie studia licencjackie, a
> wczesniej ukończyłem 4-letnie liceum
> ogolnkokształcące. chciałbym sie dowiedziec ile
> należy mi sie urlopu czy jest to 20 dni czy 26.
> Zaznaczam tylko że studia podjołem w czasie pracy
> a z tego co wiem po ukończeniu studiów wyższych
> liczy mi sie osiem lat do urlopu a przeprcowałęm
> 4, tylko że same studia nakładały sie z moja
> pracą, ponieważ były to studia zaoczne.
> POZDRAWIAM
Dzien dobry mam 23 lata i pracuje w sklpeie spozywczym od 01.05.2006 roku na umowie o prace ktora dostalam na rok czasu 1.listopada minelo pol roku jak mam umowe.wczesniej mialam umowe o prace jako uczen ale tylko przez pol roku,jeszcze wczesniej pracowalam pol roku na umowo zlecenie.chciala bym sie dowiedziec ile przysluguje mi obecnie dni urlopu!!!bardzo prosze o szybka odpowiedz.z gory dziekuje i pozdrawiam.Magda
Mam takie pytanie.Pracuje obecnie na pełny etat i mam opłacone wszystkie obowiązkowe składki przez pracoddawcę.Chciałbym założyć dodatkowo swoją działalność.Czy i ewentualnie jakie składki odpadają mi w tym momencie z racji już wcześniej opłaconego u obecnego pracodawcy np.ZUS,PZU itp.Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam serdecznie.
++Zwracam sie z prosba o udzielenie mi informacji o urlopie,zatrudniona jestem na 1/2 etatu dzienie pracuje 10 godzin ,w soboty 8 ile dni urlopu mi sie nalezy?
Witam.Mam problem poniewaz nie wiem ile przysługuje mi uropu.Posiadam umowe o prace na czas określony od 1.02.2007roku(to moja pierwsza praca),pracuje na 1/2 etatu.ile przysługuje mi urlopu gdybym, chciała sobie wziąć w 2007roku.pozdrawiam Dominika
Pracuję od 12.06.2006 roku w obecnej firmie. Jestem zatrudniona na cały etat. Wcześniej pracowałam na zasadzie umowy tymczasowej o pracę w różnym wymiarze godzin. Mam wykształcenie wyższe nabyte na studiach dziennych.
Chciałabym wiedzieć, ile dni urlopu przysługuje mi w związku z obecną pracą na cały etat. Ile dni mam do wykorzystania w związku z ubiegłym rokiem i ile mogę wykorzystać podczas wakacji letnich? Z góry dziękuję za pomoc.
mam pytanie
ile przysługuje sie dni urlopu za 3,5 miesiąca pracy na etacie 1/2
lata pracy ponad 10
a ile ekwiwalentu za te dni przy kwocie 500zł na rękę
Witam.Jestem zatrudniona na czas nieokreslony na 1/2 etatu od 01.01.2006r.Wykozystalam urlop za zeszly rok 10 dni,a w tym roku juz mam 20 dni.Bardzo jestem ciekawa czy za zeszly rok pracodawca dal mi dobrze urlop. Dziekuje
witam wszystkich mam ciekawy problem.Ukończyłam 3 lata szkoły zawodowej,1 rok liceum eksternistycznego i2 lata studium. Nigdy nie pracowałam ile powinnam mieć urlopu wliczonego po szkole?
Mam pytanie jestem zatrudniona na okres próbny od połowy czerwca do połowy września czyli równe trzy miesiące. Jaki urlop mi przydługuje i czy wogóle na tej umowie mi przysługuje mam ponad 10 lat przepracpwanych. Prosze mi powiedzieć jak to moge obliczyć.
PRACUJE 27 godzin tygodniowo-mam21 dni urlopu platnego w roku .ile przysluguje misie dni urlopu w tygodniu?jak to sie liczy?Z GORY DZIEKULE ZA ODPOPWIEDZ
Pracuje jako sprzedawca w sklepie Wielobranżowym na 1\2 Etatu.Umowa zawarta jest na Czas Nie Określony. Pracuję już półtora roku,umowa była podpisana 08.12.2006roku. W związku z czym proszę mi powiedzieć ile należy mi się urlopu,[nie otrzymałam od pracodawcy ekwiwalentu za te miesiące przy kwocie 450 na rękę].W związku z podwyżkami ile prawnie należy mi się miesięcznego wynagrodzenia?Proszę o szybką odpowiedz.Dziękuję.
Cz okres prowadzenia własnej działalności gospodarczej wlicz się do wymiaru urlopu wypoczykowego .
Proszę o podstawę prawną
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŻ lUCYNA
Od 30.01.2008 r. jestem zatrudniona na pół etatu, umowę mam na okres próbny (do 30.04.2008 r.). Proszę mi powiedzieć ile należy mi się urlopu? Wcześniej nie pracowałam, w kwietniu bronię pracy licencjackiej.
witam!!! mam pytanie, pracuję na pół etatu tzn. ''mam taką umowę'', ale w rzeczywistości pracuję na cały etat po 8 godzin dziennie a w soboty 4 godz. niedzielę mam wolną.. jest tak od ponad 4 lat , ile dni urlopu rocznie mi się należy?? proszę o odpowiedz.. z góry dziękuję..
weronika
witam!Proszę o wyliczenie urlopu:ukończyłam szkołę policealną
od 0104.2000-31.12.2000 pracowałam na 1/2etatu
od 01.02.2001-07.11.2001 pracowałam na 1/3 etatu
potem byłam osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku
od 26.012002-04.03.2003 pełny etat
potem urlop macierzyński do 06.2003
potem pobierałam zasiłek dla bezrobotnych przez 12 miesięcy
od 01 092006 jestem zatrudnina w pełnym wymiarze 1/1
ile przysługuje mi urlopu?proszę o odpowiedż
Mam pytanko pracuję w firmie od miesiąca. zostałam zatrudniona 02.06.2008 do dziś 30.06.2008 chciałam się dowiedzieć czy za te przepracowane dni należą mi sie 2 dni wolnego?
Jaki będzie od nowego tj. 2009r. mój wymiar urlpu? skończyłam 4 letnie Liceum zawodowe. 3 lata byłam na rencie socjalnej z ZUSu z powodu całkowitej niezdolności do pracy umiarkowny stopień niepełosprawności. Potem odbyłam pół roku stażu z urzędu pracy w bibliotece, rok przepracowałam mając umowy tymczsowe o prace, zachowana była ciagłość, teraz pracuje na umowe o prace i kolejny rok minie 1 kwietnia 2009r. Ile dni urlopu będzie mi przysługiwać teraz i w przyszłym roku?