Witam!! Ja bardzo bym chciala otworzyc kwiaciarnie ale nie wiem ile bede potrzebowala pieniedzy na rozpoczecie. Ile musze miec srodkow zeby otworzyc sredniej wielkosci kwiaciarnie??
PRACUJE W KWIACIARNIACH OD 15 LAT.w JEDNEJ PRACOWALAM OD 1 DNIA JEJ POWSTANIA POCZATKI BYLY CIEZKIE ALE POZYSKIWALYSMY KLIENTOW TYM ZE KWITY MIALYSMY ZAWSZE SWIERZE I BUKIETY ORGINALNE.NIE ROBILYSMY NIGDY ZWZKLYCH OKLEPANYCH WIAZANEK ,ALE COS MUSIALO JE WYROZNIAC OD TYCH W KWIACIARNIACH OBOK ,KLIENTOW PRZYBYWALO.SZKODA ZE NIKT Z WAS NIE ZWRACA UWAGI NA TO CO MA DO ZAOFEROWANIA KLIENTOWI OD STRONY ARTYSTYCZNEJ ,TYLKO ODRAZU LICZY ZYSKI.JEZELI NIE UMIESZ ROBIC FAJNYCH KWIATOWYCH INSPIRACJI NIE OTWIERAJ KWIACIARNI PIENIADZE ZMARNOWANE.
Na samą reklamę musicie Panstwo wliczyc jakies koszta.
Na pierwsze pół roku, najlepiej łącznie minimum 5.000 (podstawowe: logo, nazwa, szyld, podstawowe druki)
do nawet 15.000 (Ze stroną www, pierwsze reklamy w prasie, kamopanie ulokowe lub inna skueczna kampania).
A kidy kos z Panstwa zdecyduje sie juz na nową firmę bądź markę
to do siebie zapraszam do współpracy :-) (od nazwy, logo, slogany, po profesjonale i super WWW, projekty graficzne koniecznych druków podstawowych i doradztwo w skutecznej reklamie i promocji).
Jako "marketingowa romantyczka" zakochana w mocy słów, tekstu, wizerunku, designu (na szczęście od dawna i ze wzajemnością :-) ) z chęcią podejme się realizacji działań xzwiązanych ze słowem (nazwey, hasła reklamowe, tekstura do ofer w inernecie, na allegro, na WWW, do druków, itp.).
Pracuję głównie zdalnie i przyjmuje zlecenia zaocznie (jako freelancer) ;-)
Pracuję także w weekendy, nawet w przypadku awaryjnych sytuacji i ekspresowych zleceń (np. kiedy na opracowanie jest czas od kilku godzin, do np. 24 czy 48 godzin).
Oferuję swoje usługi na wysokim poziomie i w konkurencyjnych cenach.
Zapraszam też do współpracy agencje reklamowe, drukarnie, grafików, itp.
Zajmuję się opracowywaniem nazw dla firm i produktów, hasłeł reklamowych, tekstów do stron WWW, druków.
Powodzenia i zapraszam do współpracy. Ewa
meya79(at)wp.pl
787 887 867
hej, mam 21 lat i chce zalozyc kwiaciarnie. mieszkam na wsi przy ruhliwej trasie wroclaw-warszawa. miejsce gdzi chce otworzyc moj interes to pol km od trasy 100 metrow od kosciola i cmentarza, 300 metrow od szkoly. lokal bede wynajmowala kolo apteki. nie wiem czy wogole mam jakies szanse i od czego mam zaczac. bardzo lubie kwiaty i pomyslow mi nie brakuje do ich komponowania chociarz nie mam zadnych kursow i nigdy nie pracowalam w kwiaciarni
Ja w przyszłości także chciałabym pracować w kwiaciarni a najlepiej mieć własną. Jednak kursy florystyczne są bardzo drogie, jestem z Radomia i chetnie przyjełabym się do pomocy w kwiaciarni po godzinie pietnastej nawet na te trzy godziny nigdy tego nie robilam, ale mam zacięcie artystyczne i malarskie więc się przydam napewno. Tel kontaktowy 668832152
jestem młoda chiałabym założyć własną firme zastanawiałam się nad takim salonem. jeśli mieliści styczność z czymś takim napiszcie proszę, będę bardzo wdzięczna.
ja już spróbowałam własnego interesu(nie kwiaciarnia) i niestety po roku żeby nie wpaść w długi zwinęłam interes.Na razie mam na jakiś czas dość działalności na własny rachunek. Mam trochę smykałki artystycznej i chciałabym pracować w kwiaciarni ale niestety nie mam szczęścia w znalezieniu takiej pracy. podrawiam.
Mówisz kursy florystyczne są bardzo drogie. To nie jest prawda. Zawsze możesz uzbierać pieniędzy na taki kurs.
Taki kurs (prywatny oczywiście) kosztuje grosze w porównaniu z Twoimi przyszłymi zyskami.
Chcę Cię przekonać do zrobienia takiego kursu, więc dam Ci przykład:
W ubiegłym roku zrobiłem kurs "Dotacje z UE". Zapłaciłem 4 500 zł. Dużo powiesz? Nie. Opracowanie jednego biznes planu zwróci mi koszt kursu, a do 2013 roku mam tylko zysk.
Inny przykład:
Piszę różne pisma dla ludzi. I załóżmy piszę Ci wniosek o podwyżkę wynagrodzenia za pracę. Za pismo biorę pewną kwotę. Ale Ty masz dzięki mojej pracy podwyżkę wynagrodzenia o X% przez czas dalszy Twojej kariery zawodowej.
Możesz sama napisać takie pismo i zaryzykować zwolnienie z pracy, ponieważ pracodawca znajdzie tańszego pracownika.
Oznacza to, że za wiedzę należy płacić podobnie jak za korzystanie z czyjegoś czasu.
Pożycz pieniądze - choćby w Rodzinie - i ukończ ten kurs, następnie zakładaj firmę kwiaciarską (w tym układanie bukietów).
I nie mów więcej, że czegoś nie można zrobić, bo bzdurne wyjaśnienie, "by tego nie zrobić" znajdzie się zawsze.
Ja od niedawna mam kwiciarnie i mam pytanko! Jestem vatowcem i nie mam pojecia jak rozliczyc straty z kwitow? Jak mozecie to prosze o pomoc! Pozdrawiam!
Przepraszam za pomyłke! Miałam napisać straty z kwiatów! To jest normalne że w kwiaciarniach ma się straty! Dlatego prosiłam o pomoc! Dzieki za znalezienie błedu!
Widzę, że chęci są tylko wiedzy brakuje. Kwiaciarnia to nie budka z kwiatami. Te czasy już dawno minęły. Teraz to jest biznes jak każdy inny. Powiem więcej, trzeba mieć do niego specjalne predyspozycje.
Jak handlujesz telewizorami to Twoja wiedza co do modelu ogranicza się do znajomości parametrów czy cen u konkurencji. W kwiaciarni tak nie jest.
Jak nie masz umiejętności kwiaciarskich to pozostałe umiejętności nie pomogą. Telewizory codziennie nie wyrzucasz, a kwiaty jak nie sprzedasz to kosz.
Dalej myślicie, że to łatwy biznes ?
Witam.Chialbym zalozyc kwiaciarnie. moglibyscie mi podpowiedziec ile kasy na pocztek (lokal 20m). Co na pocztek kupic tj. kwiaty ciete, doniczkowe, doniczki , kartki . prosze o rady i za wszytskie dziekuje. Jak mozecie to napiszcie na mail : adamek.s.54@interia.pl
Firma BODEX jest producentem najwyższej jakości przyczep handlowych do handlu obwoźnego.
Zapraszamy na naszą stronę www.bodexcompany.eu
Zapytania proszę kierować na adres: biuro@firmabodex.com.pl
Witam, czy warto otworzyć kwiaciarnię? Myślę, że warto, mówię to po swoim doświadczeniu. Znalazłem lokal w bardzo dobrym położeniu i to już duży sukces, interes zacząłem w 2006r. teraz mam dwie kwiaciarnie i przymierzam się do otwarcia trzeciej. Nie powiem, na początku nie było łatwo, tym bardziej, że nie miałem zielonego pojęcia o kwiatach, gdyż z zawodu jestem technikiem elektronikiem. Musiałem zatrudnić osobę która wiedziała o co w tym wszystkim chodzi, jakoś to ogarniała. Żeby jakoś rozkręcić ten interes chyba ważne są relacje z klientami, miła atmosfera. Pozostają jeszcze reklamy, dekoracje ślubów, wieńce, wiązanki, dziś mogę powiedzieć z satysfakcją, nie żałuję, że podjąłem taką decyzje. Tak więc moi drodzy śmiało możecie myśleć o otwarciu kwiaciarni, tylko nie róbcie to w pośpiechu bo nic z tego nie będzie. Pomyśleć na spokojnie wszystkie za i przeciw, znaleźć dobrą lokalizację. Pozdrawiam
Zakładam własną kwiaciarnię.W tej chwili jestem na etapie szykowania lokalu.Chce spróbować własnych sił.Rodzina i kwiaty to moje życie.Uwielbiam florystykę i plastykę.Znajomi mi radzą,żebym znała kod działalności przed pójściem do Urzędu Skarbowego,ale ja nie mogę go w (rejestrze)znaleźć?Powiedzcie mi,czy muszę go znać,jeśli tak czy ktoś mi go poda?Dziękuję i pozdrawiam.
Witam chciałabym otworzyć kwiaciarnie głównie na zasadzie kateringu..tylko.. czy mogę liczyć na jakieś środki dotacyjne z UE?Proszę o jakie kolwiek informacje na mój e-mail..dzięki z góry...
Czy aby pracować w kwiaciarni muszę ukończyć liceum czy jak pójde na kursy to mi wystarczy abym mogla się zatrudnić w kwiaciarni. Uwielbiam kwiaty i kompozycje z nich bardzo bym chciała pracować w kwiaciarni ale za bardzo nie wiem jak to tego dojść oprócz oczywiście skończenia kursu.
Pozdrawiam :)