panowie za duzo tkich samych pytan z normalnego foru ju by was wypier... a jezeli chodzi o zlomowanie samochodow to jest w chu...wymagan plac musi spelniac odpowiednie wymogi wymiary itp potrzebne sa dwa kanaly oddzielne pojemniki na oleje opony akumulatory plyny tapicerki i oczywiscie firmy utylizacyjne ktore by to wszystko odbierały pomieszczenie musza byc wylozone plytkami tj wczesniej ktos pisal podlozenieprzepuszczalne utwardzone duza i mala waga i jak masz juz plac to w kieszeni duza bańka
beltcar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak założyć firmę na złomowanie samochodów. Jakie
> trzeba spełnić warunki. Czy trzeba założyć
> koncesję i ile ona kosztuje.
beltcar Napisał(a):
> koncesję i ile ona kosztu
beltcar Napisał(a):
> koncesję i ile ona kosztuje.
Dzień dobry, chciałbym założyć firme zajmującą sie złomowaniem samochodów. Prosze o informacje jakie warunki trzeba spełniać, jakie formę działalności przyjąć?Czy ta dziedzina działalności gospodarczej może byc dotowana ze środków w Unii Europejskiej? dodatkowe przydatne informacje?
Witam, chciałabym utworzyć auto zlom, nie wiem
> > jak sie do tego zabrać. Zależy mi na
> informacjach,
> > do jakich urzędów musze się zgłosić i po
> jakie dokumenty (w jakich terminach) Jakiego typu
> > pozwolenia są mi potrzebne i może są jakieś
> > ulgi z tego tytułu działalności
> prosił bym w miare możliwości
> o podanie adresów odbiorców tego typu odpadów
> jak to jest z tym wyrejestrowywaniem pojazdow?czy jako auto zlom mozna wystawiać zaświadczenia ?a jak nie to czy na umowe i co dalej z ubezpieczeniem???
Witam. Mam 24 lata, tyle co skończyłem studia, nie chcę wyjeżdzać z kraju dlatego chciałbym otworzyć autozłomowanie, gdyż wydaje mi się to być dobrym interesem. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać tzn. jakie pozwolenia trzeba mieć i jakie wymagania należy spełnić!
Bardzo proszę o jakieś wskazówki! Z góry dziękuje!
Wszelkie informacje proszę wysyłać na maila slawekszczep@o2.pl
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!!!
witam.chcę otworzyć auto - złomowanie nie mam pojęcia od czego zacząć jakie wymogi są gdzie się mam zgłosić ile wszysko kosztuje .Pozdrawiam wszystich z góry za szczerą odpowiedź.
Szukasz pomysłu na działalność gospodarczą? Nie wiesz jak zacząć? Przeraża Cię brak wiedzy na temat podatków, rachunkowości, administracji?
Mogę pomóc w założeniu działalności gospodarczej. Poprowadzę Cię za rękę przez wszystkie procedury i pomogę wystartować. Możesz korzystać z mojej pomocy dopóki się nie usamodzielnisz. Pomogę w sprawach administracyjnych i księgowych.
W dzisiejszym gąszczu przepisów trudno jest się połapać. Sam popełniałem mnóstwo błędów na początku prowadzenia firmy. Dzisiaj po wielu latach prowadzenia własnej działalności mogę doradzać innym. Jeśli ktoś potrzebuje rzetelnej wiedzy, może napisać do mnie.
Na początek muszę wiedzieć jaką działalność mógłbyś prowadzić, w jakim mieście, czy masz już jakiś kapitał, urządzenia, wiedzę?
Swoje usługi świadczę odpłatnie, ale zapewniam Cię, że zainwestowane dzisiaj pieniądze w rzetelną informację pozwolą zaoszczędzić wielu kłopotów w przyszłości.
Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Adres e-mail: helpme@final.net.pl . Strona: www.final.net.pl Telefon kontaktowy: 0609 190 886 Jacek P.