Mariusz Królak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam Was serdecznie,
> dokladnie o tym samym myslalem jakis czas temu i
> faktycznie na rynku mozna zakupic jakis program z
> licencja (uwaga tutaj sa rozne kroczki), ktory
> kosztuje fortune i splaci sie, lecz dopiero po
> roku (jak dobrze pojdzie), do tego dochodza
> jeszcze uzgodnienia z bankami, konwojem
> ubezpieczenia itd.
> zalozylem wlasna dzialalnosc i prowadze takie siec
> takich punktow, jesli jestescie zainteresowani
> wspolpraca i to nie za jakies straszne 7000 zl po
> ktorych nic nie otrzymacie, to napiszcie do mnie,
> poza tym rozkrecam nowa dzialalnosc, do ktorej
> potrzebuje ludzi.
Posiadam własną działalność (ubezpieczenia) ale interesuje mnie także temat punktu opłacania rachuinków. Jeżeli to możiwe to proszę o przesłanie informacji odnośnie takiego punktu.
Wcale nie płaciłam 7000 tylko mniej. jako że dudao mi się otrzymać dotację z Biura Pracy to wykupiłam licencję w całośći ale istnieje tez możliwość wpłaty części i spłacania w ratach.
witam!
Przeoraszam ze dlugo nie odpisywalem, ale przez dlugi okres nie bylem w domu. Sprawa wyglada tak iz oplata licencyjna- czyli 7 tys zł jest oplata za wszystko. Mianowicie: adaptaja lokalu do wymogów sieci(umeblowanie itp), oplata za konwoj pieniedzy oraz zezwolenie na poslugiwanie sie znakiem firmy od ktorej zakupilismy licencje. Firmy o ktorych pisze nazywaja sie: Mieszko a druga Grosik. Niegdys byla to jedna firma lecz jak t w spolkach bywa nadszedl czas nieporozumien i dwoch wspolnikow rozeszlo sie i prowadza swoje odrebne biznesy. W tej chwili nie pamietam adresu strony do tych firm, ale postaram sie szybko je znalesc. Gdyby ktos mial jakies pytania to prosze smiao pytac. Mam wiedzxe na temat prawie wszystkich firm siecowych sprzedajacych swoje licencje. Znam wszelkie koszty przylaczenia do sieci oraz wymogi dawcy licencji co do nowych osob chcacych przylaczyc sie do sieci.
Odnosnie pytania jedej Pani o miejsce zalozenia takiej agencji w swoim domu to sprawa moze byc trudna do zrealizowania, ale mozliwa. Najlepszym miejscem na taka agencje sa hipermarkety, główne ulice miasta, jednym slowem tam gdzie mamy najwieksze skupienie ludzi. Tak wic jest to sprawa dyskusyjna. Jesli mieszka Pani w malym miescie to wydaje mi sie ze nie byloby problemu.
Pozdrawam
Witam,
jestem bardzo zainteresowana tą działalnościa i zdecydowana otworzyc okienko kasowe.
Problem w tym, że nie bardzo wiem z kim zacząć współpracę aby było najkorzystniej. Wolałabym taką formę w której firma załatwi za mnie wszystko (wyposażenie, licencja) a ja zapłacę, podobno ok 7000 zł.
Bardzo proszę o dokładniejsze dane na ten temat.
jolag
dzień dobry !
jestem zinteresowana założeniem takiego punktu. nigdy wcześniej nie prowadziłam działalności, więc proszę o szczegółowe informacje od czego powinnam zacząć.słyszałam ,że ludzie są nieufni i nie chcą z tego korzystać. czy to prawda? jak mogę zakupić licenję i jak wygląda współpraca z bankiem, czego potrzebuję, żeby założyć taki punkt? bardzo proszę o udzielenie mi informacji.
bardzo dziękuję
pozdrawiam
PROWADZĘ WŁAŚNIE TAKI PUNKT KASOWY, JEDNAK NIE UKRYWAM, ŻE NĘKAJĄ MNIE WĄTPLIWOŚCI CO DO FAKTYCZNEJ UCZCIWOŚCI OPERATORÓW. WIELU KLIENTÓW BOI SIĘ DOKONYWAĆ WPŁAT GDYŻ TELEWIZJA GŁOŚNO INFORMUJE NAS O TYM ILE TO FIRM "ZWINĘŁO" SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ PO UPRZEDNIM ZDOBYCIU ZAUFANIA KLIENTÓW. JAK MOŻNA UCHRONIĆ SIĘ OD OWEJ NIEUCZCIWOŚCI? JAK UCHRONIĆ SIEBIE I POTENCJALNYCH KLIENTÓW? MOŻE KTOS NAPISZE NA TEN TEMAT??
Bardzo proszę o poradę na co zwrócić uwagę przy otwarciu punktu kasowego, jakie są oborty takiego punktu i ile można tak naprawdę na tym zarobić a ile trzeba zainwestować. Jeśli może Pan mi poradzić jakie firmy brać pod uwagę to też proszę o radę -jeśli można to na priva-z góy dziękuje
Witam Was Serdecznie....
Mam zamiar zalozyc punkt tanich oplat...tylko jak to zrobic...moze ktos z Panstwa mi doradzi...czekam na szybki kontakt... Z góry bardzo dziękuje
Jestem wysoce zainteresowana własnym punktem przyjmowania opłat.
Renomowane na rynku firmy z powyższej branży proszę o przesłanie ofert współpracy z wyróżnieniem kosztów, a dobrych ludzi o szczegółowe informacje na temat procedury i opinie na temat jakości współpracy z wyżej wymienionymi firmami.
Witam
Też mnie interesuje ten temat. Bardzo proszę osoby zorientowane w temacie o wszelkie informacje i pomoc osób prowadzących taki punkt lub wiedzących cokolwiek na ten temat. Czy jest to opłacalne i jak reagują (czy się nie zniechęcili) klienci na nieprzychylne audycje telewizyjne. Z góry dziękuję
Oczywiście, że poleca Pan ACCADIę, gdyż jest Pan jej pracownikiem. Czyli... reklamuje Pan swoją firmę. I co? Taki z Pana lisek - chytrusek? Skoro oferta ACCADII jest taka super, to proszę mi podać kontakt, do jakiegoś Waszego punktu (chociaż jednego). Chętnie zapytam osobę, która już taki punkt prowadzi o atrakcyjność oferty, gdyż, proszę wybaczyć, ale opinia pracownika nie jest dla mnie wyznacznikiem atrakcyjności, gdyż jest subiektywna i zawiera elementy reklamy.
Jestem zinteresowany otwarciem punktu tanich opłat. Prosze o informacje co nalezy zrobic zeby otworzyc taki punkt, z kim nalezy sie skontaktowac. jakie formalnosci nalezy zalatwic. Z góry dziekuje
Nie polecam nikomu takiego punkt. Sam prowadzilem jeden i po 9 miesiacach zrezygnowalem. Wiekszosc firm nastawionych jest na zysk tylko dla siebie. To wszystko co opisują na swoich stronach to jakas bajka ktora nigdy nie byla wyswietlona. Radzę sie dobrze zastanowic nim uwierzycie jakiemus agentowi czy przedstawicielowi firmy.
Myślę, że w takie sytuacji jeśli prowadzi się punkt tego rodzaju przez 9 miesięcy, to trzeba było spróbować samemu nawiązać kontakt z jakimś, bankiem. To był błąd moim zdaniem. Ale cóż.... nie każdy podejmie się takiego wyzwania.
Bardzo proszę mi powiedzieć z jaką firmą prowadzil pan okienko kasowe..?Wlaśnie mialem zamiar zająć się tą formą zarobkowania i po przeczytaniu pana opini mam mieszane uczucia,czy w ogóle zawracać sobie tym glowę.Bardzo proszę o odpowiedz.
Antoni Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bardzo proszę mi powiedzieć z jaką firmą prowadzil
> pan okienko kasowe..?Wlaśnie mialem zamiar zająć
> się tą formą zarobkowania i po przeczytaniu pana
> opini mam mieszane uczucia,czy w ogóle zawracać
> sobie tym glowę.Bardzo proszę o odpowiedz.
Witam!
Znalazłam taką stronkę www.biurooplat.com, nie wiem czy to nie jest jakiś kit, naciąganie na kasę.Może słyszałaś cos na ten temat? Ja również chciałabym rozszerzyć swoją działalność o coś takiego, ale nie stać mnie na wykupienie licencji tak jak to jest w Mieszku lub w Grosiku. Czy masz może namiar na banki, które współpracują z osobami prowadzącymi działalność właśnie w tej kwestii?
Pozdrawiam Marta
Witam, proszę mi odpisać czy dowiedział się pan czegoś na temat tych punktów opłat, jeżeli tak to proszę o info zwrotne, mam różne przykre doświadczenia i nie chcę znowu dać się nabić w butelkę
Pozdrawiam E
także jestem zainteresowany takim punktem, prowadze już działalnośc, i mam jeszcze jedno wolne pomieszczenie własnie z takim okienkiem, i szkoda żeby tak się to marnowało. Można prosciś o jakieś szczególoe info co zrobic by rozkręcić taki punkt opłat, a może lepiej zainwestować w agencję bankową albo pocztową?
takze jestem zainteresowany takim punktem, w zwiazku tym mam pytanie, jakie wymogi musi spelniac lokal pod ten pukt(musi byc wlasnosciowy czy moze byc wynajety??), ile trzeba wlozyc na start, no i w koncu czy da sie tylko z tego wyzyc??, z gory dziekuje za wszelkie informacje
Jest dużo sieci opłat, dobrze porównać oferty. Różne są ceny wejścia, opłaty później (prowizja od przelewu bądź stały haracz), sposoby komunikacji z bankiem (bezpośrednio ma ACCADIA, pozostali pośredniczą i nie zawsze panujecie nad kasą, przelew może dłużej iść) i programy do przelewów. Czytajcie dokładnie umowy, niektórzy mają "lojalki". No i chyba najważniejsze - jakie opłaty można robić. Nie wszyscy mają zus i rtv. No i sprawdźcie w którym banku oferują konto.
Ważne: lokalizacja! I dobrze jeśli nie są to same opłaty albo planujecie poszerzenie działalności, bo jednak same opłaty to trochę mało.
błagam o pomoc! chcę i muszę poniekąd dołączyć do punktu Lotto punkt przyjmowania opłat! Porblem polega na tym, że nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić i gdzie szukać pomocy!?!? nieźle się tu wypowiadacie-widać, że znacie się na rzeczy! Może ktoś zechce mi udzielić wskazówek??? Bardzo proszę o pomoc! Mój nr gg6247954-prosze piszcie!!! Oby jak najwięcej! ps jestem z Gdańska może od razu ktoś poleci mi ciekawą firme w tym rejonie??? proszę...
My mamy dla Was jedną z lepszych ofert. Na początek podpisujemy umowę na podstawie której przekazujemy Wam wszystkie informacje dotyczące uruchomienia punktu. Następnie wysyłamy do naszego banku upoważnienie do otwarcia dla Was rachunku firmowego z którego będziecie wykonywać przelewy, płacąc za nie stawki wynegocjowane przez nas(poniżej 35gr.).Potem przyjeżdżacie do naszego punktu opłat na jednodniowe szkolenie no i możecie rozpoczynać.Za podpisanie umowy i założenie punktu pobieramy 500zł. w terminie do dwóch dni od otwarcia rachunku w naszym banku. Sami przyjmujecie rachunki, ustalacie prowizje i robicie przelewy.NIe działacie pod wspólną nazwą gdyż w przypadku wpadki kilku punktów cała sieć może sie rozpaść.Jeśli jesteście zainteresowani to możemy przesłać Wam wzory umowy. 509579988