lukas Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mam pytanko. Jestem płatnikiem podatku vat 7.
> Deklaracje składam kwartalnie raz na 3 miesiące.
> Teraz mam problem bo w pierwszym miesiącu kwartłu
> kupiłem ciągnik. W tym wypadku mogę złożyć wniosek
> o zwrot tego podatku w terminie 25 dni żeby
> otrzymać pieniądze jesszcze przed zakończeniem
> kwartału zo mam zrobić ??????????
Otrzymałam Fakturę VAT z data wystawienia faktury 1.09, zaś datą sprzedaży widniejaca na fakturze 30.08. Czy moglam zaksiegowac zdarzenie w miesiacu 08?
Otrzymałam Fakturę VAT z data wystawienia faktury 1.09, zaś datą sprzedaży widniejaca na fakturze 30.08. Czy moglam zaksiegowac zdarzenie w miesiacu 08?
Czy jeżeli wystawiam faktury imenne muszę to fiskalizować poprzez wydrukowanie najpierw paragonu, a potem zmieniam na fakturę? czy mogę od razu wystawić fakturę imienneą i wręczyć jąklientowi?
Karolina
Czy jeżeli wystawiam faktury imenne muszę to fiskalizować poprzez wydrukowanie najpierw paragonu, a potem zmieniam na fakturę? czy mogę od razu wystawić fakturę imienneą i wręczyć jąklientowi?
Karolina
jarko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy można wystawić jedną fakturę dla dwóch różnych
> odbiorców?
> Jak w takim przypadku wygląda kwestia rozliczenia
> Vat-u?
kiedy powstaje obowiązek podatkowy(Vat)przy sprzedaży przez Internet (np.wystawienie paragonu i wysyłka w dniu 10.04, a zaksięgowanie pieniędzy na koncie w dniu 09.04)?
czy do wystawianej faktury vat komputerowo mozna dopisywac recznie np "sportowa" np. bluza
bo spotykam sie z tym z sklepie i klienci twierdza ze jest taka mozliwosc i mozna robic takie rzeczy. ale mnie wydaje sie ze to jest nie zgodne z prawem,
prosze o odpowiedz.
pozdrawiam
Witam!
Mam pytanie. Mam firmę na ul. Stefana Batorego 7. Czy zatem na fakturach VAT mogę stosować skrót np. ul. S. Batorego albo ul. Batorego?
Pozdrawiam
Witam.
Proszę o pomoc.
Czy prawidłowy jest fakt, że za za usługę wykonaną w miesiącu MAJU 2007r ,jest wystawiona faktura vat dopiero 05.07.2007 , a data sprzedazy to 05.07.2007r. ?
TOWAR BYL ZAKUPIONY 11.04 A FAKTURE OTRZYMALAM DOPIERO 18.O4. MAM PYT.? POD JAKA DATA MAM TO WPISAC W KSIAZCE PRZYCHODOW I ROZCHODOW (ZAKUPU tOWARU CZY OTRZYMANIA FAKTURY)??
Możę ktoś pamięta-w 1999 roku kupowałam części dla firmy jedoosobowej w Castoramie -czy wtedy już należało podpisywać swój oryginał czy tylko kopię dla sklepu?
Wiem że złożyłam wtedy do wielu marketów oświadczenie że jestem podatnikiem VAT bo czasami towar odbierał znajomy.
Dzięki za odpowiedź
Jezeli klient zgubi paragon mozna byc na tyle uprzejmym i z rolki skopiowac jego paragon i podpiac pod fv pod warunkiem ze klient powie kiedy kupil cos u nas zebysmy nie musieli szukac w km rolce.
witam
prosze o pomoc w sprawie faktur przelewowych
Jezeli dostałam fakture w marcu data zapłaty jest w kwietniu to czy zmieniam okres Vat. W jakim wypadku zminiam okres vat?