• Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kucharek [89.171.83.*]
    Witam.
    Prowadze firme szkoleniowa z 1996r. Jak i co moge zrobic zeby dostac dotacje z UE.
    Z gory dziekuje.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~łukasz_30 [79.189.57.*]
    TAM

Mysle nad zalozeniem dzialalnosci ale chcialbym pana zapytac ile mialbym szanse dostac i czy dostane??

Chcialbym zalozyc hodowle koni wyjatkowych koni koszt jednego ok 20.000zl z mozliwoscia nauki jazdy .czy dostalbym jakies pieniazki na zakup?
    licze ze na stajnie wydam ze swoich pieniedzy i moze na jednego konia zeby byly min dwa!!!!konie bylyby zazrebione i licze ze za rok byly by cztery a za dwa lata 4 do jazdy konnej!!
    czy musze wykazywac comiesieczny dochód jak dostane pieniazki!!
    wiadomo ze hodowla koni to na sprzedaz trzeba troche czasu min,1.5 2 lata zalezy jakiego konia chce sie sprzedac ale w sezonie prowadzilbym nauke jazdy konnej!!!
    istnieje mozliwosc jeszce otworzenia sklepiku z podrecznymi dla konia rzeczami masci pasze witaminy itd>
    chodzi mi czy mam szanse na dostanie jakis pieniazkow i jakich???
    slyszalem ze mozna dostac w nowym roku ok 40.000zl??
    to bylo by cos:)ale napewno nie 13.000zl bo to mysle ze nie warto,chyba ze ma pan inne zdanie!
    przedewszystkim chodzi mi czy dostane pienizki czy mam szanse ,czy musze wykazywac comiesieczny dochód/wtedy sklep bylby mi nie potrzebny/
    pozdrawiam i dziekuje za pomoc
    łukasz
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Mały John [87.206.74.*]
    witam.
    Pisze w takiej sprawie. 3 lata temu starałem się o dofinansowanie z urządu pracy na otwarcie sklepu, i je otrzymałem. Przes ten czas na tyle sie to rozkręciło że chciał bym otworzyć następny sklep.
    Pytaie moje jest następujące:
    Czy dostał bym jakie kolwiek dofinansowanie z UE na kupno budynku przystosowanego już na sklep?

Miał bym jeszcze jedno pyta czy istnieje możliwość zwrotu jakich kolwiek kosztów remontu sklepu. Mianowicie zrobienie elewacji zewnętrzej i remont dachu.

prosił bym o odpowieć
    pozdrawiem
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~krispl22 [83.12.108.*]
    witam!!
    mieszkam na wsi ok 2500 mieszkancow, chcial bym otworzyc w domu tzn w suterynach bar, prowadze wlasne gospodarstwo rolne. nie wiem gdzie i o jakie dotacje moge sie starac?? uprzejmie prosze o rade
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~KasiaS [80.54.54.*]
    Ludzie najpierw sami poczytajcie na co i dla kogo są dotacje na start. Nie trzeba od razu płacić doradcom. Tu jest dobrze opisane FUNDUSZEUE.INFO
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~daria [213.77.99.*]
    witam
    mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo jazdy, które oplaca unia ??
    bede wdzieczna za odpowiedz:)
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~andrzej43 [87.96.122.*]
    daria Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > witam
    > mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na
    > prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na
    > szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo
    > jazdy, które oplaca unia ??
    > bede wdzieczna za odpowiedz:)
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~hyziu [77.253.97.*]
    Witam!!!
    Mam pytanie odnośnie przedsiębiorstwa, które jest juz dwa lata na ryku. Powadze warsztat samochodowy. Zaczynałem od podstawowych napraw, z czasem poszerzałem ich zakres. Obecnie myślę nad n poszerzeniem mojej działalności. Chciałbym dowiedzieć się czy obejmuje mnie jakiś zakres dotacji , na jakich zasadach itd. Z góry dziękuje .
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~mery54 [83.20.211.*]
    Nowa7 Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Czy mogę dostać dotacje z unii europejskiej,
    > jeżeli planuje otworzyc własny sklepik?Jak zacząć
    > takie starania?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Bartoo [195.150.129.*]
    Warto przeczytac ten artykuł o dotacjach z UE dla osób zagrożonych utratą pracy. Można uzyskać aż 40 tyś bezzwrotnej kwoty dofinansowania do założenia własnej działalności gospodarczej: http://www.cafebiz.pl/Fundusze-EU/Dotacje-z-UE-na-wlasny-biznes.html