Mysle nad zalozeniem dzialalnosci ale chcialbym pana zapytac ile mialbym szanse dostac i czy dostane??
Chcialbym zalozyc hodowle koni wyjatkowych koni koszt jednego ok 20.000zl z mozliwoscia nauki jazdy .czy dostalbym jakies pieniazki na zakup?
licze ze na stajnie wydam ze swoich pieniedzy i moze na jednego konia zeby byly min dwa!!!!konie bylyby zazrebione i licze ze za rok byly by cztery a za dwa lata 4 do jazdy konnej!!
czy musze wykazywac comiesieczny dochód jak dostane pieniazki!!
wiadomo ze hodowla koni to na sprzedaz trzeba troche czasu min,1.5 2 lata zalezy jakiego konia chce sie sprzedac ale w sezonie prowadzilbym nauke jazdy konnej!!!
istnieje mozliwosc jeszce otworzenia sklepiku z podrecznymi dla konia rzeczami masci pasze witaminy itd>
chodzi mi czy mam szanse na dostanie jakis pieniazkow i jakich???
slyszalem ze mozna dostac w nowym roku ok 40.000zl??
to bylo by cos:)ale napewno nie 13.000zl bo to mysle ze nie warto,chyba ze ma pan inne zdanie!
przedewszystkim chodzi mi czy dostane pienizki czy mam szanse ,czy musze wykazywac comiesieczny dochód/wtedy sklep bylby mi nie potrzebny/
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
łukasz
witam.
Pisze w takiej sprawie. 3 lata temu starałem się o dofinansowanie z urządu pracy na otwarcie sklepu, i je otrzymałem. Przes ten czas na tyle sie to rozkręciło że chciał bym otworzyć następny sklep.
Pytaie moje jest następujące:
Czy dostał bym jakie kolwiek dofinansowanie z UE na kupno budynku przystosowanego już na sklep?
Miał bym jeszcze jedno pyta czy istnieje możliwość zwrotu jakich kolwiek kosztów remontu sklepu. Mianowicie zrobienie elewacji zewnętrzej i remont dachu.
witam!!
mieszkam na wsi ok 2500 mieszkancow, chcial bym otworzyc w domu tzn w suterynach bar, prowadze wlasne gospodarstwo rolne. nie wiem gdzie i o jakie dotacje moge sie starac?? uprzejmie prosze o rade
witam
mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo jazdy, które oplaca unia ??
bede wdzieczna za odpowiedz:)
daria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> witam
> mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na
> prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na
> szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo
> jazdy, które oplaca unia ??
> bede wdzieczna za odpowiedz:)
Witam!!!
Mam pytanie odnośnie przedsiębiorstwa, które jest juz dwa lata na ryku. Powadze warsztat samochodowy. Zaczynałem od podstawowych napraw, z czasem poszerzałem ich zakres. Obecnie myślę nad n poszerzeniem mojej działalności. Chciałbym dowiedzieć się czy obejmuje mnie jakiś zakres dotacji , na jakich zasadach itd. Z góry dziękuje .
Nowa7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy mogę dostać dotacje z unii europejskiej,
> jeżeli planuje otworzyc własny sklepik?Jak zacząć
> takie starania?
Warto przeczytac ten artykuł o dotacjach z UE dla osób zagrożonych utratą pracy. Można uzyskać aż 40 tyś bezzwrotnej kwoty dofinansowania do założenia własnej działalności gospodarczej: http://www.cafebiz.pl/Fundusze-EU/Dotacje-z-UE-na-wlasny-biznes.html