Polatach jak myślisz, trzymać papier do podania wyników czy realizowac zyski ?Obserwowałem Techmex Amice jak się zachowywała .........tam paier był juz grany natomiast Graal nie pokazał jeszcze obrotów .Wydaje mi się,że trzeba zacisnąc pas i czekać.
gratulacje. I co teraz kupisz? Jeśli szukasz społeczki z dobrym CWK to proponuję graala, cwk 0,64 = 56% potencjał wzrostu. w dłuższej perspektywie dała i da nieźle zarobić
teraz przezimuje na lokacie az sie rynek delikatnie mowiac ostudzi
na GRAALA wroce ale jak bedzie tani
natomiast obecnym akcjonariuszom zycze duzych wzrostow do 30PLN min.
ja wysiadam jak pociag pedzi nie jak pekaja polosie
i tego się trzymajmy. Będą żałowac jak wejdą w jakiegoś balona, stracą z 30-40% a my będziemy witać 40zeta. Poza tym 50% jesteśmy spokojnie w ciągu roku w stanie osiągnąć. Gdzie lepszy i pewniejszy zysk. Robi się chłodno - rybki wracają do łask na Q3
Dnia 2010-08-30 o godz. 22:21 ~fanTOMas napisał(a):
> ja tam mam pokupione nawet po 5,20 nie chwaląc
> się;),sprzedam dopiero powyżej 45(za 2-4lat)
Pozdrawiam
> długoterminowców!
A ja sadze ze niedlugo to zyskow nie zrealizujesz
w tym samym czasie wiele spółek wcale nie lepszych zdrożało o wiele bardziej, np. groclin - 2,5->17 ,boryszew itd. Z 6 na 17 to żaden rajd. 6 -|>30 to rozumiem. wg mnie jeszcze dużo przed graalem.
Mimo wszystko szkoda że Wijat taką zwałkę zgotował, od szczytu juz dobre 8% spadło.
Jeśli się okaże że jednak będzie 2,5 M zysku to następnym razem chyba już nikt mu nie uwierzy. Swoją wypowiedzią spowodował wielką niepewność - doskonały grunt pod spekulantów. W ostatnich 2 latach spekulanci jednak tu nie zaglądają więc nie ma co liczyc na cuda.Za 1-2 miesiące bardziej prawdopodobne wydaje się odbicie od lini trendu i nowe poziomy w okolicach 18, spółka ciągle jeszcze tania
Co do Wijaty, znając jegotendencje do przesady i koloryzowania to ja nie ździwiłbym się nawet gdyby zamiast "kosmetycznego" zysku była "kosmetyczna" strata. Ale w sumie to o ile wyniku słabszego się już spodziewamy to mnie ciekawi jak będzie wyglądała reszta, czyli bilans, przepływy itd. Dziś znów uatmosfera oczekiwania do północy...
Jesli przełamiemy 14,6 to następne wsparcie na 13. To ważne miejsce.
A dlaczego nie rośniemy. Przeczytaj ostatnie wypowiedzi zarządu oraz artykuły o słabym okresie wakacyjnym. np/ parkiet"Letni impas w graalu".
POLATACH gratuluję wyczucia :) powiedz co sądzisz dziś o tej spółce? masz jakieś przeczucia, prognozy? zamierzam ją kupić gdyż uważam, że jest tania i dobry moment na wejście. Kondycja firmy raczej powinna się poprawiać. Co sądzisz o tym?