Obroty aż miło dzisiaj i .... spory podskok kursu jak na taką dość marną sesję.
Jakoś tak falami ta nasza spółeczka podskakuje, jakby ktoś spokojnie czekał aż niecierpliwi sprzedający podadzą troszkę niżej i ...bach - zgarnia całą pulę.
Mam zdanie ze to jakiś wytrawny gracz, robi to wręcz koncertowo
Jeśli kogoś stać zeby regularnie na koniec sesji wykładać 50k pln na papiery brane z prawej to zakładam, że już ma w portfelu znacznie więcej akcji i nie gramy na 30% bo to nie ma sensu. Cel swój napisałem wcześniej i się go trzymam. Nie było jeszcze sesji z pkcami.
cześc
nooo, pamiętam Twój cel, jeżeli go dalej podtrzymujesz - to jestem z Tobą
chyba masz rację, to nie jest gra na 30%, to wygląda na większą stawkę, ciekawe na ile ewentualnie pójdzie później przecena i z jakiego poziomu (czy z Twojego zakładanego?)
ale zobacz co dzieje się ogólnie na rynku - kiepskie obroty (i to nie tylko dziś) w20 robi generelnie kosmetykę - po tygodniu jestesmy w sumie na minusie na w20, "krzykacze" krzyczą "bedzie korekta" - ale niech krzyczą - od dawna spełnia się teoria, że jednak większośc nie ma racji, a poza tym wygląda na to, że grubsza kasa na rynku stanęła z boku i czeka - jak sądzisz ??
pamiętasz jak pisałem, że zokończymy dziś dzień na 3,2 - 3,3 ??
jaki przewidujesz scenariusz na rynku w poniedziałek i na papierze "naszym"? myślę ze - jeżeli nie będzie negatywów, koniec dnia powinien na nim zakończyc się na poziomie około 3,45 do 3,55, w przypadku jakiegoś "kibla" myślę że może byc około 3 do 3,10.
martwia mnie jednak słabe obroty na w20 - ale korekty mocniejszej nie przewiduję - tak myślę
Dnia 2009-06-29 o godz. 10:19 ~gepeto napisał(a):
> dzisiaj będzie ostro pod koniec dnia...pozdrawiam
Coby nie mówić spółka pięknie się zachowuje a co najważniejsze zgodnie z planem :)
I pomyśleć że sesji z pkcami jeszcze nie było :) tylko taki malutki wstęp.
Wyraźnie zyskują w moich oczach na wiarygodności - ledwo kilka dni temu mówili przy okazji przejęcia Semaxu, że szykują się do dwóch 25% przejęć, a tu bach, już jedno jest.
Ciekawe co to za drugie dzieło - i obiecali że znowu za nieznaczące pieniądze - ile?
poniżej dzisiejszy tekst z Pulsu:
Czytaj i zarabiaj w kryzysieKierowanie firmą w czasie kryzysu nie musi być trudne. Przeczytaj rady ekspertów, zobacz, jak w trudnych chwilach radzą sobie inni. Szukaj rad, inspiracji i prostych rozwiązań w "Pulsie Biznesu"Skyline inwestuje w mięsną spółkęDoradczo- -inwestycyjna spółka obejmie udziały w znanej w Wielkopolsce firmie przetwórczej.
Gdy rok temu Skyline Investment rejestrował Skyline Interim Management pomysły były dwa: zarabiać na usługach zarządzania tymczasowego i przy okazji przyjrzeć się klientom pod kątem inwestycyjnym. Oba są wcielane w życie.
— Właśnie podpisaliśmy warunkową umowę inwestycyjną z państwem Majerowicz. Nabędziemy 25 plus jeden udział w nowo utworzonym przez nich podmiocie — mówi Paweł Maj, członek zarządu Skyline Investment.
Majerowiczowie prowadzą przetwórstwo mięsa i dystrybucję wyrobów. Sieć sprzedaży liczy ponad 100 sklepów. Wyroby dostarczane są też do sieci handlowych. Nowy podmiot, którego akcjonariuszem będzie Skyline Investment, powstanie z połączenia "Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Henryk i Jadwiga Majerowicz" z "Zakładem przetwórstwa Mięsnego J. H. K. R. Majerowicz" sp. jawna. Formalności powinny zostać dopięte do końca tego roku.
Spółka nie ujawnia wartości transakcji. Jest symboliczna.
— Nie jest to jednak przypadek analogiczny do Semaksu, gdzie wystąpiliśmy jako ostatnia deska ratunku — zaznacza Paweł Maj.
Niedanwo pisaliśmy, że Skyline Investment podjął się ratowania upadającej firmy odzieżowej, płacąc jej udziały 600 zł.
— Obroty łączących się firm państwa Majerowiczów sięgnęły w ubiegłym roku 130 mln zł — mówi Paweł Maj.
Zakład mięsny daje zyski.
— Liczymy na to, że nasze doradztwo finansowe w połączeniu z usługami zarządzania tymczasowego wpłyną na znaczny wzrost wartości przedsiębiorstwa — mówi Paweł Maj.
Od początku czerwca u Majerowiczów pracuje zespół ze Skyline Interim Management.
— Ich zadanie polega na restrukturyzacji kosztowej i opracowaniu strategii. Mamy doradzać przy pozyskiwaniu finansowania dla nowego podmiotu — mówi Paweł Maj.
Skyline Investment chce związać się z Majerowiczami co najmniej na 3 lata. Nie określa, w jaki sposób wyjdzie z inwestycji. Zakłada, że z zyskiem.
mam nadzieję, że humory dopisują! już prawie 100% do przodu! a bedzie może lepiej zobaczymy kiedy korekcina! ale chyba poszło z grubej rury! pozdrawiam akcjonariat!
Zostali tylko najtwardsi, najbardziej zdesperowani, najbardziej gotowi na to, aby wreszcie po latach udręk, zgryzoty, niedojadania, niespania ----> WYRWAĆ SIĘ Z BIEDY! :)))))
Co ze Skyline Investments S.A. powinno się udać bez trudu :)
cześć Mędrzec
i chyba Twoja teoria się jednak nie sprawdziła :) no chyba, że opierała się ona o cenie 4,4 -4,6 i zjazd ? a nie 6 i korekta i dalszy odjazd ? czyżby pomyłka w analizie ? czy może jednak ja sięmylę ? ja stawiałem przy około 3 PLN na wzrost ok 30 % i realizacja zysków, no i w sumie tak się zaczęło, ale ciut wyżej - myślę, że dwie ostatnie sesje (be dzisiejszej) było prawdopodobnie juz realizacją zysku, dzis natomiast to wywalanie praktycznie na sadku i ratowanie jescze "zarobku" - jutro powtórka ?