wyzerowany szybkie 15pkt trudno nie kupowac na minus 5 %. ale jest nerwowo wiec wychodze z kasyna ale obstawiłbym odbicie po 2250 a na po stanach ponowny test 2200, ale kasy na to nie postawie
Niezależnie jaką kto ma pozycję to dzisiejszy widok nie jest przyjemny. Można tylko powiedzieć że wydarzył się w kierunku zgodnym z trendem. Pisanie natomiast teraz o zmianie trendu gdy spadło 400 pkt. jest bezsensowne, gdyż taki timing nie jest odpowiedni do gry na pochodnych.
Cóż czeka nas pewnie duże rozchwianie a to jest bardzo losowe, czasami się komuś uda.
Wysprzedanie - przynajmniej na naszym rynku spore, R:R minimalny wzrost, podobnie do minimów ze stycznia.
Moim zdaniem jeśli ktoś wytrzymał z trendem z okolic 2500 to powinien przemyśleć TP, a przynajmniej częściowe.
Natomiast specjaliści od driftingu mają swoje 5 minut.
Dnia 2024-08-05 o godz. 10:21 ~Pocho napisał(a): > @patataj > Jesteś gdzieś tam? > No i jak widzisz, zamach na Trumpa okazał się "czarnym łabędziem" dla giełd...
Możesz jeszcze dodać powalający śmiech Kamali Harris :-)
Tak ja już pozycji L bym upatrywał bo pod wojny ale jest spora szansa że po tąpnieciach powinno się w tym przedziale ustabilizować lub odbić na razie tak wygląda że pompka do góry będzie w tym tygodniu tylko z jakiego poziomu obroty nie wskazują na wyprzedawanie chodź może źle czytam.
Okolice 2200 FW to jakieś tam wsparcie można wyrysować, Plus RSI na takim poziomie. Można tu upatrywać szansy na odbicie, ale z drugiej strony mają 2160 na wyciągnięcie. Teraz iść wyżej w kierunku 2400 i kolejny zjazd?
No chodzi mi o wig 20 bo następne wsparcie jest tam na domknięcie luki na 2000. Ale powinniśmy przynajmniej falę B zrobić do tego momentu. Mam nadzieję że wskaźnik Ism będzie dobry i rynek odbije.