Ludzie, Chiny wybudowały rekordową liczbę hut na węgiel koksowniczy, żywotność takiej huty to 40 lat. I my myśleliście ze jak jakis gosciu co przytylil wypłątą od shorta napisze, chiny odchodzą od wegla to to prawda.
A wiecie ze buduja najwielsza liczbę elektowni na wegiel ? A wiecie ze aktualnie trwa budowa najwiekszych hut na wegiel koksowniczy ? Pamietajcie ze 1 pozwolenie innemu nie jest równe.
Chiny sprytnie do końca 2023 wydawaly max ilosc najwiekszych pozwolen i dofinansowywali huty.
a ja ponownie dziękuje Euklipides za Twoją robotę... widziałeś że się podszywają pod Ciebie..... brawo ...... najlepsza rekomendacja...gdy wróg przebiera się za Ciebie lub Ciebie nasladuje... masz powód do satysfakcji.... naprawdę żałuję, że już zatankowałem do pełna.... i nie mam za co dokupić ..... :-))))) ale dla usprawiedliwienia ...ostatnie zakupy robiłem przy 26.. :-)
zgadzam się....że już niedługo sytuacja powinna się wyjaśnić.... najlepsze jest to że odkupują maksymalnie 5 z 6 rzuconych na rynek a myslę że max 4...z 6, to wszystko.... motorek chyba zassał...i już pojedzie dalej sam :-))))
Z Chin (z Singapuru) spolka JSW uzyskała w 2023 0.46 proc. Przychodów. W 2022 roku nie robiła interesów z singapurem.
JSW nie ma nawet takiej produkcji by zaspokoić obowiązkowe zakupy przez huty w europie produkcji wlasnej. Huty muszą 10% zużywanego koksu kupować w JSW
Shorty mają do odkupienia już akcji za 6 000 000 akcji X 30 zł = 180 000 000 zł. Wiec wiecie czemu shorty robią wszystko co mogą. Dlatego co 40 sekund pojawia sie na forach post shorta.
Teraz wyobraźcie sobie sytuację, że musicie odkupić akcje, 6 000 000 po 30 zł, co daje 180 000 000 zł, ale po 30 zł jest teraz tylko 20 000 akcji, a musisz kupic kilkadziesiat tysiecy razy tyle.... a nie masz juz srodkow bo wszystko oddales by skupowac i sprzedawac ze strata by kurs nie rósł.
przeciez normalnie to by sie zaczela panika. I wlasnie trwa panika u shortow dlatego tak atakuja na wszystkich forach.
Dnia 2024-07-11 o godz. 20:31 ~Mroczkowski_SA napisał(a): > Teraz wyobraźcie sobie sytuację, że musicie odkupić akcje, 6 000 000 po 30 zł, co daje 180 000 000 zł, ale po 30 zł jest teraz tylko 20 000 akcji, a musisz kupic kilkadziesiat tysiecy razy tyle.... a nie masz juz srodkow bo wszystko oddales by skupowac i sprzedawac ze strata by kurs nie rósł. > > > przeciez normalnie to by sie zaczela panika. I wlasnie trwa panika u shortow dlatego tak atakuja na wszystkich forach.
W sumie to mógłby ktoś to policzyć, jaka cenę akcji byśmy osiągnęli w tym momencie, gdyby nastąpiło nagłe odkupienie tych 6 000 000 akcji... To by mogło działać na wyobraźnie wielu. I bezpośrednio uzmysłowić jaki % zysków jest potencjalnie do osiągnięcia.
A ceny koksu rosną wg shortów bo co... bo chiny nie potrzebuja koksu. Żenujace jest to co shorty wymyslily, ale akcji wpakowali w rynek ladnie. Dziekuje.
Gość z Bankiera i ze strefy inw. myśli że prąd bierze się z gniazdka :) i jeździ samochodem z żelaza buhahaha Shorty są w sytuacji bez wyjścia, oby tylko jak zaczną straty zaliczać z okien w Londynku nie powypadali...
To chyba jest nas wiecej, bo mnie też to ominęło. Chyba specjlanie to zrobili dzis bo wiedza ze sezon wakacyjny. Ale to ja jutro nastawiam koszyki. Na telefonie siedze i kupuje. Polecam zlecenia z telefonu.
Jedno mnie dziwi. Przy takich wskaźnikach utylity, czemu smart money nie ładuje się na pokład razem z nami? Dla takiego Goldmanna kupic 2-3 miliony akcji to jak splunąć, więcej wydają na waciki. Przecież tu 3 miliony akcji kategorycznie załatwia sprawę.
Newsy...Wykrecili kursem w dół, bo szorty graja max hazardowo, i to tyle i aż tyle. Chiny to 0.43% przychodów JSW nic nie znaczą. Wam trolom shortowym tego tłumaczyć nie trzeba, bo wasze zajęcie to dezinformacja, a robotę tranzakcyjną robia automaty.
Więc, Wiadomosci nic nie mają do rzeczy.
Gdyby to chodzilo o potencjalnego bankruta ze stratami i bez perspektyw... jak PKP CARGO, Azoty..to dało by sie spadki wytlumaczyc informacjami. Ale akurat przedziwnie Azoty, i PKP nie chcą spadać, a nawet rosną.