Rzucają co mogą. Może jesCze raz zjada na chwilę poniżej 30 . Już więcej amunicji nie mają.
Bo kto im pożyczy więcej akcji ? Żeby więcej pożyczyć to trzeba najpierw kupić.
Shorty są w dupsko i to wiedza dlatego starają się jak mogą wywołać Panikę.
Czas naszym sprzymierzeńcem.
Wszyscy wystawiać zlecenia sell na 100 zł.
Podać linka do strony na grupie.
chcesz, wystaw po 200, przy 100 się grupujemy, by zebrać wszystko z brokerów i wrzucić na rynek. wtedy broker musi pożyczyć akcje
Wiecie jak było przy Gamestop w usa ? Zdecydowało 200 akcji. Nie mieli ich na rachunku u brokera , a pożyczyli, 200 odkupili z rynku PKC. tylko 200 akcji ! ( słownie dwieście )
to zaczeło efekt domina, pożyczyli, a ci co kupili znów pożyczyli. W usa widać pożyczkę pożyczki. W sensie np. ING kupuje i pożycza Pekao, PekaO pożycza dalej, i ten efekt odmina spowodowal że w 8 sesji kurs urusł o 690%.
W usa jak grasz na krótko, i masz powyżej 0.01% akcji musisz sie ujawnic. U nas 0.5%. Wiec ING ma 5 podmiotow,i każdy ma 0.4999% w pożyzce. i jak trzeba zbijają.
Na JSW free float to 45%. Tojest olbrzymi plus dla nas, gdy inni grają na krótko. W obiegu wolnym jest około 50 mln akcji.
Dziś wyminił się 1 mln. To bardzo dużo. Zobaczice jak rynek zareagował na wyniki+7%. I duzi znów pożyczyli i zaczeli zbijać.
Ja dopiero teraz doczytałem i dorzucę swoją cegiełkę. Spółka przyszłościowa, choć to węgiel. Ale to koskowy ! Jak unia sie troche bardziej ogarnie, bo koksowy jest na liscie strategicznych surowców to przemysl bedzie wracal, w tym ciezki, bedzie najtansza energia.
Do ataku na shorty ! Dorzuilem swoje i dalem znać znajomym, jak tylko z 10% ludzi wystawi swoje co trzymaja w xtb i innych to sami brokderzy beda musieli odkupic albo podmiec margin dla shortów i im juz sie to nie opłaci dluzej trzymac.
Nigdy się w short squezzy nie bawiłem. Nigdy tu nic nie pisałem. Ale teraz się wnerwiłem. Wystawiłem moje 3350 szt. po 100 zł. :-))) Jak się bawić, to grubo.
Dnia 2024-05-27 o godz. 01:07 ~ds napisał(a): > Ale próbują zakopać ten watek.
Wy macie jeden poważny problem. Wszyscy są źli tylko my dobrzy. Weź jeden z drugim sprzedaj i odrób na innej spółce a nie mlaskacie dzień w dzień jak pipki.
Pytanie za 100 punktow. Jezeli oni rzeczywiscie pozyczaja te akcje i czerpia z tego korzysci, to czy nie jest to bezpodstawne wzbogacenie sie? Nie sa przeciez wlascicielami tych akcji ktore pozyczaja, wiec jak moga czerpac z tego profity? Moze ktos wytlumaczyc?
Dnia 2024-05-28 o godz. 19:32 ~Ad4r napisał(a): > Dzisiaj dobrałem 2000, to tyko dla bezpieczeństwa 10% portfela, mam wolne srodki, a jutro sprzedaje cd projekt i przechodze. > > Wy czicie ze JSW na kontach ma 8 mld zł, a kapit. jest 3.2 mld.
Ja wyszedłem z Lubawy i kupiłem JSW pierwszy raz od wielu, wielu miesięcy, jeśli nie minął rok czy dwa. Taki wieloletni dół tu wykopany, że szkoda było nie korzystać.
Aktualnie: 80% portfela w JSW. Dzisiaj najlepszy walor w WIG20 - to już może taki pierwszy znak, że to co najbardziej zmiażdżone odbija, więc potencjał do wzrostów teoretycznie największy.
Pompujmy, niech shorty zdychają! Tu już i tak nie ma za dużo miejsca na spadki, więc ryzyko wpadki znikome, a nagroda może być obfita.
No to jedziemy z nimi, jka JSW ma 8 mld gotowki, a jest warta 3.2 mld kapitalizacji, bez cen za sprzet etc, to niech to sprzedadzą niemcowi za 1 mld ( promocja -90% ) i wyplaca 9mld akcjonariuszom, i to bedzie po 102 zł na akcję.
I juz. A górnicy niech sie dogaduja z nowym wlascicilem. I nagle JSW bedzie zarabiac po 3-4 mld rocznie netto.
Mieliby niezły mindfuck. Ale po dzisiejszym dniu widać ze shorty się nie prdlą. Będzie ostro a akcjonariat jest zmęczony. To dlatego właśnie tu są te cyry.
Supermakler odrzuca zlecenia powyżej widełek. Trzeba przy składaniu zlecenie wejść w zaawansowane opcje (na dole przycisk) i jak się rozwinie dodatkowy formularz to zaznaczyć pole wyboru POD - czyli podtrzymanie. Wtedy zlecenie pójdzie!!