Nikt nie wie, jak naprawdę będzie. Po wzrostach są spadki i na odwrót, to wiemy, ale przy takich Stanach i DAXie jak dziś to dawno by było 1% lub więcej a tu ktoś postanowił zagrać kontrariańsko. A co jeśli Stany dziś nie odbiją tylko pogłębią spadki na koniec sesji? Przecież nie będziemy udawać, że nic się nie dzieje.
To sobie chłopaki nabrali dziś S ;-) A ja oczywiście czekałem i się nie doczekałem. No nic pozostała pozycja z czwartku i jej nie zamknę bez zysku. Lucka oczywiście poinformuję kiedy ją zamknę. 2420 coraz bliżej :-)
Po co przejmować się zmyłką. Tylko się śmieję ostatnio z tego straszenia, a był nawet moment, że myślałem, że rzeczywiscie odwrócili się - ale i tak jak zawsze skończyło się rakietą :)))
Kurs super do wychodzenia z rynku zagranicy. Kolejna spóła z ponad przeciętnym obrotem-Orlen. Ktoś kupuje ktoś sprzedaje. Ustawka i odpuszczenie kursu?
I po co to było ciągnięcie za uszy od rana. Bardzo szybko oddali te 30 pkt. Nie wygląda jakby w Stanach to był wypadek przy pracy. Zobaczymy, czy te 2420 obronią.
Już kolejny raz taki numer robią, podobnie bylo w okolicy rozliczenia marcowych kontraktów. Jeżeli korekta na bazowych się teraz rozkręci to kto wie czy my zaraz do bazy nie wrócimy...
Pozytywny scenriusz na dziś to jeszcze trochę zjazdu, a na koniec powrót nad 2430. Tam na dole nic nie ma, po co się oglądać do tyłu :)))) Stany mają kasy jak lodu.
CD ... Naprawdę rano wierzyliście że Marshall mógłby się pomylić i pozwolić straszyć ? Ten co ustawia rynek nie może się pomylić chyba że trafi na silniejszego ale takiego nie ma.
Ten cały Marhall to tak zwane smart money. Swoje już i tak zarobili i przy takim BoA czy PKO BP to chyba jakieś dziady. Gruby już im szybko pokazał dominację :)))
Ravcio dobrze pisze my będziemy na 3000, a ten Marshall będzie siedział na swoich shortach. Ich strategia jest kilkuletnia - tak sprzedali te cegiełki swoim klientom i co się mają martwić. Raz na kwartał zrobią jakąś zwałkę - żeby w raporcie to jakoś wyglądało i tyle warte ich szortowanie :)))
Nie byłbym tego taki pewien, sesja bardzo nieciekawie dla byków wyglądała, ta podbitka a potem spadek przy bardzo dużych obrotach. Wygląda jak dystrybucja, a chyba Piobor wspominal że to są idealne poziomy na to.
Kto jutro po takiej świecy 1M i 1d będzie brał akcyjki? SPvix z ok 12 na 15 poleciał to raczej wzrostów nie wróży. Takie moje obserwacje. Żal dzisiejszych S, ale nie doszli do targetu 2478. Lucek chyba w złą stronę poszedł, ale może jutro na czuja coś trafi :-) Tego mu życzymy i wszystkim również! Samych wygranych, ale żeby nie było tak łatwo, to coś się tu nie zgadza-waluta i otwarcie dzisiejsze wyżej niż zamek z czwartku. Ale może przewrażliwiony jestem
Szkoda, że nie utrzymali przynajmniej czwartkowego zamknięcia. Jeśli Jankes dopiero się rozkręca to znowu będzie ketchup na naszym parkiecie. Poczekajmy jednak bo Amerykaniec jest nieobliczalny - może zarówno zrobić -3% jak i wyjść na zero lub nawet jakiś plusik. Także poczekajmy do końca sesji, ale nie ulega wątpliwości, że dzisiejszy fixing nie jest dobrym prognostykiem na przyszłość na byków.
Lucek jutro będzie rosło to poco L zamykales ja przymknąłem S bo na oko jutro up 65/35% że będzie spadać mimo Janków po takiej wysypce już widać koniec wojny tylko Ukraińcy muszą reperacje ( sprzedaż terytorium) podpisać :)))
Mocne czapy na kilku spółkach, banki zaczynają się kruszyć, LPP się dławi, długie dyndadełka na wykresach. Coś mi tu pachnie zmianą trendu.
...aaa, no i Ravcio się pojawił ;) Rzadko zostaję z pozycją, ale dzisiaj żałuję, że zamknąłem S.
Jak dla mnie straszenie zostałem z małą S dla bycia na rynku lecz jest szansa że kapitał będą chcieli przerzucić na rynki wschodzące bez sporego depo pilnować pozycji
Hit MSZ Ukrainy Ukraińcy mogą składać wnioski o zadość uczynienie z funduszy rosyjskich. Da się załatwić sprawę ustawka i pięknie załatwia sprawę mistrzowie.
Dnia 2024-04-02 o godz. 17:40 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Oddałem połowę swojej pozycji zgodnie z zasadą uśrednienia i czekam na wzrost aby uzbrajać pozycję S
Dnia 2024-04-02 o godz. 17:51 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Ja swoje w końcówce wystawiłem po 23 i wzięli zostało mi 20% standardowej pozycji więc mogą iść nawet 200p w górę.
Dnia 2024-04-02 o godz. 19:08 ~Wilk_z_banana napisał(a): > Lucek jutro będzie rosło to poco L zamykales ja przymknąłem S bo na oko jutro up 65/35% że będzie spadać mimo Janków po takiej wysypce już widać koniec wojny tylko Ukraińcy muszą reperacje ( sprzedaż terytorium) podpisać :)))
Dnia 2024-04-02 o godz. 17:30 ~Danzel napisał(a): > Szkoda, że nie utrzymali przynajmniej czwartkowego zamknięcia. Jeśli Jankes dopiero się rozkręca to znowu będzie ketchup na naszym parkiecie. Poczekajmy jednak bo Amerykaniec jest nieobliczalny - może zarówno zrobić -3% jak i wyjść na zero lub nawet jakiś plusik. Także poczekajmy do końca sesji, ale nie ulega wątpliwości, że dzisiejszy fixing nie jest dobrym prognostykiem na przyszłość na byków.
Chyba napisałeś tego posta aby tylko zaistnieć na wątku, bo nie ulega wątpliwości, że nie wiesz co piszesz. "ale nie ulega wątpliwości, że dzisiejszy fixing nie jest dobrym prognostykiem na przyszłość na byków."
Ostatnia transakcja dzisiejszych notowań ciągłych na kontrakcie została zawarta po kursie 2423, a podczas fazy przed zamknięciem kurs zamknięcia ( fixing ) został ustalony na poziomie 2423, czyli 7 punktów poniżej odniesienia. I to ma być ten zły prognostyk dla byków????
Zerknijcie na godzinę o której pojawił się spadek. Ulubiona godzina shortów podczas spadkowej długiej fali. To była 14.30, wygląda to tak jakby zagranica powolutku wychodziła od nas. Zaczął spadać LOP co by oznaczało zamykanie L. Może Lucek widzi to inaczej?
Fakt łudzę się że tak jest ale w 20% ale zobacz że mimo tąpnięcia na rynkach bazowych rozwijające nie ucierpiały a normalnie było by po -2,3% pamiętam jak było wig tydzień przed korektą w stanach wchodził w korektę pilnować pozycji ja wyjścia ponad 2500 nie wykluczam w najbliższym czasie chyba że jutro zjadą fest.
Dnia 2024-04-02 o godz. 19:57 ~piobor napisał(a): > Zerknijcie na godzinę o której pojawił się spadek. Ulubiona godzina shortów podczas spadkowej długiej fali. To była 14.30, wygląda to tak jakby zagranica powolutku wychodziła od nas. Zaczął spadać LOP co by oznaczało zamykanie L. Może Lucek widzi to inaczej?
Spadek naszego kontrakt był wywołany o tej samej godzinie spadkiem na S&P500 Future i DAX Future, więc to nie ma nic wspólnego z jakimiś falami. Spadający LOP to wynik zamykania pozycji z obu stron, a nie tylko L i nie było to powolutku, bo do 15:50 kurs spadł o 33 punkty a LOP zmniejszył się o 1k. Została spora kolejka niezrealizowanych zleceń kupna od graczy chcących zamknąć swoje S, a także tych którzy zamierzali otworzyć nowe L. Żadna zagranica od nas nie wychodziła, bo i po co?
Moje S ktoś wziol po 23 teraz pytanie czy gruby nęci na 2600 czy 2200 bo to już trochę trwa wiadomo że stara się przeważać jakąś pozycję i wyznaczać sztuczne poziomy. Dla manipulacji AT kto wyczuje grubaska.
Rozwikłamy zagadkę po 23 były zamykane kontrakty więc wskazywało by na zamykanie krótkich ale za mały wolumen aby kierunek wskazać małe wskazanie na jutrzejsze L
70 lat temu, 7 kwietnia 1949 roku, władze Polski Ludowej wprowadziły ustawę o walce z analfabetyzmem. Jak widać po komentarzach wilka, walka ta się jeszcze nie zakończyła :-))