• Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~NOWY [5.173.77.*]
    Alicja tak długo " akumulowala" powyżej trzydziestu nawijajac Wam makaron na uszy ,no to zostaliście z makaronem w uszach :) podobnie jak na " biocelu " :):):)
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~ZnawcaZibi [89.64.58.*]
    2 lata trzymał , no zawsze coś ale jak miał 200% i radziłem żeby sprzedawał to najarany na maksa był więc zamiast 40 zł sprzedał po 26 zł
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Zibikor [188.146.90.*]
    Nie wiesz po ile sprzedałem i jaka czesc akcji sprzedałem. Owszem, trochę wyrzuciłem, ale trzymam więcej niż większość tutaj, nic nie stoi na przeszkodzie odkupić jak będzie taniej , lub sprzedać z wiekszym zyskiem jak będzie drożej resztę akcji.
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~ZnawcaZibi [89.64.58.*]
    Ja wiem Zbyszku że jak będzie spadało to będziesz mówił że wszystko sprzedałeś a jak zacznie rosnąć to jednak stwierdzisz że w sumie to wszytko jednak masz ale to są bajeczki w sumie boisz się przyznać że wszystko albo 90% w dołku sprzedałeś ale nie ma tego złego przecież , i tak masz zysk 50 % to jednak mniej niż 200% ale jednak zysk , głowa do góry , piwko można otwierać grila palić !!
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Siekacz [89.64.100.*]
    zibikor zgrywał eksperta, a został miękiszonem :)
    Cieniasy tak mają
    Mało kto tu wytrzyma wzrost z 10 na 100 zł :P
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Inwestor [31.207.119.*]
    A ja Wam mówię, że zarząd coś kręci. Najpierw Sagan podczas konferencji mówi o emisji dla wybranych, dobrze wiedząc że działa to dołująco na kurs, potem członek sprzedaje 1718 akcji, taka niby przypadkowa liczba. przecież to dla hecy, a potem członkowie znikają z akcjonariuszy. Ja w przypadki nie wierzę. Kręcą coś by wytrzepać leszcza
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Fan [104.28.45.*]
    i znowu to samo, to juz powoli się robi nudne...jak chcecie straszyć ludzi to straszcie ale nie tutaj...

troche wiecej wiary - czy tutaj Was ktos kiedys oszukal jak na GMT czy Pure? ze mówili: nie bedzie emisji a za 2tyg pyk emisja...
    tu mówią że będzie emisja wtedy kiedy będą potrzebować (a mówią, że będą) a jej jakoś od 15 miesiecy nie ma (ostatnia styczen2023)...

gdzie padło, że P. Sagan powiedział o emisji dla kolesi i wybranych a do tego po jakiejś niskiej cenie, nie mówiąc do tego że to już tu, teraz, za tydzień ??
    sprawdziłem zapis z tego webinaru, w 1:23h mówi o tym, że interesują się spółką nowe fundusze, są zainteresowani kupieniem, ale nie chcą kupować - bo troche się im nie dziwię, weź kup z rynku np. 100tys akcji SDS, powodzenia :-)
    P. Sagan mówi, że kasę mają, że w tym roku jeszcze może pociągną kolejne 18mln zł z EBI - po ch... im emisja??

O emisji mówili od zawsze i nigdy nie kręcili, mówili, że zrobią jak będą dobre warunki, jak zrealizują kolejne kamienie milowe, itp...ostatnią emisję zrobili ponad rok temu po 13zł, nieduża kwota...dziś jest 28zł, gdzie tu ryzyko??..

jak dla mnie to bicie piany i straszenie niedzielnych inwestorów co wskakują na taki SDS na tydzień-dwa może miesiąc licząc, że zarobią z 50%...a tu tak nie ma, i dobrze, bo to nie jest spekulacyjna spółka

ja obstawiam, że teraz o jakiejkolwiek emisji możemy zapomnieć, może coś pod koniec 2024r, przy okazji przechodzenia na GPW, a może dopiero za rok..

a jak się pojawi chętny nowy inwestor, który powie "chcę 100-200-500tys akcji" a kasa spółce nie jest potrzebna to pójdzie do INNOventure i PFP, położy ofertę na stole i albo sprzedadzą swoje pakiety albo niet..cenę tutaj ustali rynek i oni sami, a nie SDS czy tym bardziej P. Sagan

A jak kasa spółce będzie pod koniec 2024r potrzebna to wyjdą z ofertą i wszyscy będą mogli kupić w tej samej cenie - może nie być to na zapisy po 100zł ale raczej nie pod jednego-dwóch graczy, bo to wtedy oferta prywatna, dość restrykcyjna i kontrolowana też mocno przez KNF w zakresie ceny...i raczej nie po obecne 28 zł...

wszystkim niedowiarkom proponuje wszystko co maja sprzedać, zjedzie ile ma zjechac, ale skonczy sie to marudzenie

• Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Alicja [46.204.1.*]
    Każda emisja powoduje wpadek kursu. Ja bym wzięła udział w emisji musiałam sprzedać akcje by mieć pieniądze na nowe akcje. Tak to działa dla emisji dla wszystkich
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Trader_27 [5.173.188.*]
    Na stronie cały czas Zarząd widnieje w akcjonariacie. Nie siejcie dezinformacji xp
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Alicja [46.204.105.*]
    Prawdopodobnie chodziło o to, że byli pokazani na portalach w zakładce akcjonariat, z konkretną ilością akcji a teraz tam ich nie ma już. Tak to czytam. Sama jestem ciekawa skąd taka decyzja
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Trader_27 [5.173.188.*]
    No ale to co na portalach, to przecież nie spółek inicjatywa. Admin albo API decyduje- mówi programista, który kiedyś taki portal tworzył
    Z tymże jest to na wielu portalach, wg mnie poszła prośba o wycofanie pokazania tych osób, tak jak kiedyś dobrowolnie zgłosiły się do pokazania ile mają akcji, a nie musiały przecież bo ilości poniżej 5% były
    Ale właściwie to bez znaczenia..Z jednym się taktem zgodzę z Inwestorem, że spółka niebawem od roku jest w trendzie spadkowym, a informacji dobrych jest wiele, kamienie milowe itp. Coś na rzeczy jest jednak. Czy animator gra na spadki, czy jakaś grupa ?
    Co by fan nie pisał, to życie pokazuje że nie ma chętnych na ratowanie kursu po 27zl czyli musi to spaść bardzo nisko by ktoś zechciał kupować... przykre. Czasem zarząd interweniuje ale chyba nie ten zarząd
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Trader_27 [104.28.45.*]
    Spółka ma potencjał, a na zbijanie kursu zawsze chętni się znajdą. Tu się zgodzę. Co do portali to trochę mi się to nie trzyma logiki, tym bardziej że u nich na stronie informacja wisi bez zmian… chcieliby mieć wyłączność na to?
    Tak, chyba największy potencjał, tu widać po zleceniach jak grupa sobie piłeczkę odbija, strasząc od czasu do czasu ilością 1000akcji czy więcej. Dla mnie bez znaczenia, akcje zakopane i czekają na 2025r.Szkoda, ze6za wcześnie kupione ale gdybym chciała kupić np 30tys akcji to grupa by mi kurs wywindowała na 40zl więc dla mnie bez znaczenia
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Zirytowany [217.8.191.*]
    @Fan, no i co Bioceltix odbija, Genomtec wysoko a SDS jakoś nie więc Twoja teoria że cały medtech czy biotech kuleje to SDS tez bierze na razie w łeb. Wiem, że próbujesz bronić Sagana ale sorry, słabo jest. Śmierdzi działaniem zarządu na niekorzyść małych
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Alicja [46.204.104.*]
    Wg mnie Bioceltix ma ciekawszy akcjonariat. Owszem spada ale potem osiąga nowe maksima, SDS tylko spada. Ktoś go nie lubi :) Bioceltix jest też bardziej zaawansowany w ewentualna komercjalizację, dla SDS przyjedzie czas zapewne w 2025roku
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~jojne [91.94.114.*]
    Napiszę raz jeszcze:bioceltix to spółka z swig80, z rynku głównego a sds to jednak wciąż tylko NewConnect,jak sds przejdzie na główny parkiet to i akcjonariat się trochę "ucywilizuje"...
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Alicja [46.204.106.*]
    Wszędzie spółdzielnia. Masz teraz Bioceltix :) Rozgrywają wszystko co ciekawe. Chyba myliłam się co do akcjonariuszy Bioceltix. Wszędzie to samo. Tylko long term
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~Alicja [46.204.104.*]
    No i Fan się mylił, stara zasada, zarząd sprzedaje, sprzedawać i Ty. Chyba nikt nie myślał że jakieś 50tys mu brakuje. Już jest 5zl na akcji do przodu i dalej to brzydko wygląda. Teraz przy 14zl okaże się że odkupi :)
  • Re: Członek RN zbycie łącznie 1718 akcji Autor: ~znawcazibi [89.64.59.*]
    chlopak mial swoje 5 minut ale niestety zawory mu puscily.
[x]
SDSOPTIC 1,27% 4,80 2025-12-12 15:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.