• Re: wyniki roczne Autor: ~Arlen [78.30.65.*]
    Masakra z tym kursem!
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Novy [89.64.0.*]
    Ja sobie kupiłem za 24,50 zł. Dziękuję oddającym ;)
  • Re: wyniki roczne Autor: ~helpi [5.173.111.*]
    DNO. IPO było po 25. Lumpex. Nigdy więcej.
  • Re: wyniki roczne Autor: ~krowa [193.41.230.*]
    takiej padaki to tutaj nie przewidywałam w żadnym z planów...no chyba, że wojna większa,.. to wtedy i mniej.... ale takiej ceny przy normalnych w miarę okolicznościach nigdy...
    @krowa,

nie bądź więc zaskoczony ruchem ... w przeciwną stronę !

Najgorszy TREND, to od bandy do bandy.

Nigdy więcej nie wejdę w żadną spółkę ... choćby IPO miodzio było ... min. po 3 latach. Jeśli wykres Trendu wygląda jak dla ANR czy innej spółki - tj. bez wyraźnie zarysowanego Trendu - ręce z daleka. Do tego trzeba dopisać wskaźniki. I najważniejsze. Wolumen do ceny. Nauka. Człowiek cały czas się uczy, ale mam wrażenie, że na GPW ta nauka przebiega wyjątkowo dziwacznie
    187 szt.akcji o godz 9:02 kiedy osiągnięto Low ceny na zamknięciu. I 6.963 szt. akcji o godz. 9:00 dla ceny 25.30. Bez komentarza. Zbieranie. Odleszczanie.
    Low czyli 24.40
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Pedro [31.0.91.*]
    Zgadzam się, że ktoś wykorzystuje sytuację i zbiera od niecierpliwych. Cały czas rosną i pokazują zysk mimo ostatnio kilku niesprzyjających okoliczności. Z 1,3-1,5 mld przy średnich albo dobrych warunkach da się wykręcić ponad 100 mln zysku.
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Dokładnie. Spółka cały czas zarabia. Nie ma zagrożenie, że nagle przestanie zarabiać. Duży wpływ na zmniejszone przychody miała aprecjacja PLN, ale to też przecież oznacza niższe koszty. Poza tym, ze względu na słabą konsumpcje zimą, ograniczyli zimową kolekcję, miało to ujemny wpływ na wielkośc sprzedaży, ale z drugiej strony teraz maja miejsze zapasy. Myśle, że wyniki za Q1 będą miały lepszą dynamikę, niż sprzedaż w tym samym okresie. Tragedii nie ma. Różowo nie jest, ale porównując wskażniki, spółka jest niedoszacowana.
    "Duży wpływ na zmniejszone przychody miała aprecjacja PLN" ...

Do diabła. Czemu nie ubezpieczają kontraktów? Czy to zbyt drogie vs. straty kursowe? Watpię.
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Paweł [37.248.138.*]
    Całe szczęście wczoraj sprzedałem.
    Słabo to wygląda, leci jak kamień. Ciekawe czy przebije 20zł.
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Krowa [31.183.177.*]
    W poziomy rzędu 20 zł nie wierzę już sam... choć do niedawna sądziłam i że obecne nie są możliwe przy aktualnym w miare silnym rynku... a jednak.. . Przyczyn racjonalnych spadku nie ma.... są jedynie obawy... 3 lata inwestycji w plecy....
    Trzeba przestawić myślenie. Liczy się gotówka. Nie spółka. I ślepa wiara. Trzeba każdą spółkę traktować chłodno, czyli pod kątem zarobku. Problemem jest tylko czytanie Wejścia i Wyjścia z transakcji.

PS.
    Możemy spaść do 23
  • Re: wyniki roczne Autor: ~Paweł [37.248.202.*]
    Czekamy na otwarcie po weekendzie. Będzie ciekawie. Przy takiej słabiźnie kurs może jeszcze zaskoczyć oczywiście negatywnie.
  • Re: wyniki roczne Autor: ~An [89.64.37.*]
    Jakim cudem udało im się pogrążyć tą spółkę. Dramat.
    Zauważcie jedną rzecz. Spadki z 37 do 16 ... to złote 61.8% Fibonacciego. Konkretnie pik dzisiejszy od Szczytu 37. Dzisiejsze Spadki mają szerszy kontekst. Spada szeroki rynek (patrz CCC, LPP, Allegro itd.), a że trafiło na ANR który już wcześnie spadał ... to włączyło się Turbo!

Gdybym miał gotówkę właśnie teraz wchodziłbym na pokład. A tak pozostaje mi kolejna Nauka. Pokory.
[x]
ANSWEAR 1,88% 18,42 2026-05-15 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.