Gdy pisałem, że powinni obronić zaczęły się wzrosty a teraz wyszli na neutral. Myślę że teraz na byki pora, by pokazali, co potrafią. Nie będzie Marshal pluł nam w twarz. :)
Dziś DAX nie odpuści. Widać, że w górę wybije na dziennym. Czy w przyszłym tygodniu 2420 zobaczymy? Zobaczcie ISHARES MSCI POLAND ETF-tu chyba się zanosi wybicie?
Ależ ten rynek jest nieprzewidywalny, po czwartkowej akcji myślałem że sprawę wsparcia mamy załatwioną a tu może okazać się lipa. Najgorsze taki brak zdecydowania, czy to jednak poleci czy tylko podpucha. Z drugiej strony nie ma za bardzo czym robić wzrostu. Wszystko po kolei się wykrzacza.
Dino już zbierają-ściemę tu widzę, że kanał opuścił. KGH też podbiją. Allegro też powinni, Banki const i jest czym grajduł pociągnąć ;-) Budimex podbierać Marshallom i będzie git.
Tak, to prawda, pokazać ulicy, że warto kupować, a później im drogo sprzedać, a nie takie podpierdółki po kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt punktów. Fakt, 2600 to minimum
Te podbicia przecież na coraz mniejszych wolumenach i dywergencji, jak mówiłem tu już nie ma siły tak jak wcześniej i tym razem nie zdziwię się jak polecimy dużo niżej. Te podbitki wyglądają jak nabieranie L i dobieranie S.
Jasię łudziłem że zrobimy goniącą 3kę 343-364-331(wczoraj337) i 370+ ale jakoś to nie chce - na 343 zakończona pierwsza spadkowa i teraz taka korekta - jakoś nie chce
To co było z 43na koniach poszło mikro 3ką więc możliwe że jakaś wewnętrzna ze spadkowego i korekta teraz się zaczna a ona z kolei może być albo 3ka goniąca albo zwykła albo prosta 5ka.
Tak naprawdę to ostatnie dni to nic nie znaczące bujanko, rynek się nie może zdecydować. Obroty tez nie za duże. Trupy z szafy co pewien czas wychodzą. Jedynie dzięki bankom to się jako tako trzyma. Złoty tez nie potwierdza żadnego ruchu. Najlepiej sobie odpuścić.
Mnie się wydaje że ten wzrost robiony na siłę z taką nadzieją że może ktoś się pod niego podłączy. To już nie jest ta para która była przy poprzednich ruchach na maksy. Wygląda bez koncepcji na to co dalej.
Jesteśmy "wysoko" więc czego się spodziewasz ale waluta może pójść do 3.7za dolca a to kolejne 10% ponad to co wydrą na naszych akcjach. poza tym dalej twierdzę że wyszliśmy nad kanał spadkowy może być rozbijanie się o bandy poziomy teraźniejsze i 300-400 pkt niżej (pójdzie bokiem) a może jednak rynek pójdzie za impulsem. złoty się umocni (trzeba przewalutować kpo) a rynek pójdzie na fali
Ja szczerze nie ufam tym podbitkom na tej serii już było parę takich jak wcześniej spadki pozorowali i zaraz potem była pompa to tak mam wrażenie, że teraz jest na odwrót