Przy wycenie clarified wezwanie powinno być po ok 100 zł. Ale są negocjacje, wiec zbicie do 80 zł byłoby ok. Ci co piszą o 16 zł nie maja żadnej wiedzy o spółce.
Tak jak pisałem miesiąc temu że kurs jest trzymany za mordę. Każdy podjazd w górę jest zasypywany. I tak jest od paru miesięcy. Między czasie wszedł. Fund w tej cenie, czy kolejny zbiera tego nie wiem., ale obroty są...
Kurs jest raczej trzymany z innego powodu. Nie ma pewności czy w czasie negocjacji z potencjalnym kupcem technologii spółka nie będzie musiała iść do rynku po kapitał jeśli te się będą przeciągały. Cześć inwestorów zapewne liczy że przy tek okazji dopakuje akcje.w dobrej cenie i nie ma chętnych do kupowania powyżej 11. Wszyscy czekają
Ale to wymaga zmian statusowych, tj. zwołania NWZA, przegłosowania jego zmian, w tym kapitału docelowego. Na dziś jest na "0". Czyli nie ma możliwości emisji. To wszystko wymaga czasu. Dwa. Spółka, a konkretnie jej prezes wielokrotnie mówił, że nie przewiduje się się emisji - to jednak inna para kaloszy (słowa to jedno a czyny to dwa). Czekać to jedno. Drugie, że jak odpali to Kosmos będzie mało. Za dużo Trójkątów, za dużo klinów. Zależy jaka skala. Wybicie wisi w powietrzu wg AT. Pozostaje jedno. CZEKAĆ.
1) Sprzedaż samego GenomtecID? pewnie paltforma potrzebna jest im do dalszego rozwoju projektu onkologicznego, więc ciężki temat.
2) Wezwanie na 100%? też ciężki temat przy takim FF.. CEO i Leonarto nie mają nawet 25%, zawsze komuś będzie mało i nie zbiorą wszystkiego.
3) dla mnie najbliższy scenariusz to emisja, wpuszczą dużą spółę branżową na 51% i komercjalizacja GenomtecID przez GMT + R&D proj. onkologicznego.
poczekajmy na wyniki badań, bo może być z nimi lipa.
- tak, zrobią emisję na pierdyliard akcji bo Tokarskiemu i spółce nie zależy na wartości ich udziałów - tak, nikt nie odda po np 100 zeta za akcję, nikt! szanse zero
Tak to wygląda, kupujący jest, czekają na wynik badania. Garlasco wprowadzony do spółki- po przejęciu to on będzie odpowiedzialny za dalszy rozwój projektu.