Minimalna liczba akcji objętych zapisami, po której osiągnięciu
wzywający zobowiązał się je nabyć, ustalono na 28.800.000 sztuk,
co stanowi 60 proc. głosów na WZA.
Pod koniec marca Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych
Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych wezwało do
sprzedaży do 31.680.000 akcji eCardu, stanowiących 66 proc. głosów
na WZA, po 0,72 zł za papier. (PAP)
Czyli jednak oddali ecarda.Więc mamy dzisiaj wzrosty spowodowane małą ilością akcji w wolnym obrocie.Ciekawe tylko czemu w takim razie capital nie rośnie a SKOK spada?
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 22 / 2009
Data sporządzenia: 2009-04-23
Skrócona nazwa emitenta
eCARD S.A.
Temat
Rezygnacja członków Rady Nadzorczej eCard S.A.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Działając zgodnie z art. 56 ust. 1 pkt 2 lit. a) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz § 5 ust. 1 pkt 21 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd eCard S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 23 kwietnia 2009 r., Pan Maciej Giżyński, Pan Paweł Bala, Pani Iwona Ustach, Pan Adam Chełchowski oraz Pan Michał Jaworski złożyli, ze skutkiem na ten dzień, rezygnację z pełnienia funkcji Członków Rady Nadzorczej eCard S.A.
cercio zapraszałem cię wczoraj, no i po 10-tej napisałem o uwolnieniu konika spod 0,72 jak obserwowałem rózne reinholdy wzrastające po 50% w 2 dni to chyba w końcu przyszedł czas na ecard,a propo skoku ma wejść nowela ustawy o odpowiedzialności państwa za skok jakby był bankiem,poza tym mają ecard dokapitalizować to chyba dobre wiadomości
KUPIONE PO 85 GROSZY I CZEKAM NA FUNDAMENTALNA WYCENĘ I MOŻE SPEKÓŁĘ
Skąd informacja że jeden z większościowych akcjonariuszy nie odpowiedział na wezwanie?!
Mam taką nadzieję że Smart Capital to naprawdę spryciarze i nie opuszczają pokładu...
To strategiczna inwestycja i bezsens wychodzi na minimach jak jest potężny potencjał w spółce - walczyli o władzę cieli koszty chcieli wywali w kosmos bankomaty - gra warta świeczki.
Daje to szanse na to iż Ecard nie zniknie z giełdy i szansę na wielokrotnośc zaiwestowanego kapitału...WSZYSTKIM
Capital to inna historia nie mają grosz a w obecnej sytuacji kapitał pozwoli im na spłacenie lini kredytowych,podbice wlasnego kursu w slad za mci oraz szansę na nowe inwestycje...
Swoją drogą Skok kupił zgodnie ze strategią Global Cash za 14 mln,koszta są ta ogromne że odwołał prognozy:
http://pb.pl/a/2009/04/23/TF_SKOK_odwolal_prognozy_finansowe_na_2009_rok
Powinni po prostu popchnąc bankomaty z ecard do global cash, a ecard niech dziala na gwp i w internecie...
Zarząd SKOK mile widziany jako mniejszosciowy akcjonariusz i profesjonalny decydent w zarządzie...
w TVNCNBC wczoraj mówili, ale to była taka wypowiedź na dwa razy, wiedzą że jeden odpowiedział i nie mają informacji co z drugim...... (tak to odebrałem)
Kupili 60% i będą mniejszościowym ? Nie sądzę....
Skok sobie poradzi...... boję się że szybko możemy widzieć kolejną emisje nowych akcji.....
Zanim do tego dojdzie muszą wiarę czymś zachęcić...... :)
Wzrost był szybki, to może korekta bedzie krótka. Często tak bywało - dobrze jakby się trochę pokisił na poziomie 0,8 zł i nakręcił sprężynę (nabrał potencjału) na następny skok :-). Dużo jednak zależy od sytuacji otoczenia pod koniec sesji....
Wyniki wezwania do sprzedaży akcji spółki eCard SA - komunikat
Dom Maklerski BZ WBK S.A., jako podmiot pośredniczący w wezwaniu do
zapisywania się na sprzedaż akcji spółki eCard Spółka Akcyjna, ogłoszonym
w dniu 20 marca 2009r. przez Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych
Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych, informuje iż w wyniku
wezwania zawarto w dniu 24 kwietnia 2009 r. transakcje, których
przedmiotem było 31.680.000 akcji. Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych
Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych, jako podmiot nabywający,
nabyło wszystkie akcje będące przedmiotem wezwania.
Średnia stopa redukcji wyniosła 0,46 %.
Miałem tego sporo przez rynek nie do oddania bez wpływu no kurs ,poza wszystkim mam ciekawą inwestycje poza rynkiem a czas pokaże co było lepsze. Pozdrawiam
to ile miałeś kilo skoro 2,5mln obrotu nie pozwoliło Ci oddać akcji, no bo jeśli ten obrót był za mały to byłeś 3-cim rozgrywającym o którym nie wiedzieliśmy ....