• Re: Perełka Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Co do samych wyników Arctica to jeszcze nie dramatyzowałbym.
    Przypominam zysk Rottnerosa to koszt Arctica (mowa o surowcu) zatem słabe wyniki R raczej powinny przełożyć się na przyzwoite Arctica.
    Zobaczymy.

Tu jest inny problem, akcjonariat a nie sama spółka. Jej sytuacja finansowa, zapasy gotówki, swoja energia, wypłacana dywidenda powinny już dawno przyczynić się do wyceny około 30zł (tak jak rekomendacje).
    Niestety tak nie jest, r/r przy mwigu +40% my jesteśmy około -15%.
    Przypominam ta firma po 3q miała 250mln netto zysku!!!!! Nawet jak 4q zakończy na 0 to przy kapitalizacji 1,4mld 250mln zysku netto jest wynikiem znakomitym - ale co poradzisz - giełda lubi inne spółki...
  • Re: Perełka Autor: ~Jak [37.47.82.*]
    Spokojnie. Ja cały czas powiększam. Rynek jeszcze nie załapał że to spółka dywidendowa. Narazie czuję się jak dziecko w sklepie z cukierkami.
  • Re: Perełka Autor: ~Jak [37.47.82.*]
    Tu jest ff w ok 33 żeby się tu większy kapitał czy fundy zapakowały to musi się odbyć swoisty taniec, taki urok takich spółek. Mogą być zakupy zrzutu i tak w kółko. Na longa pod dywidendy ok.
  • Re: Perełka Autor: ~Ja [37.47.117.*]
    Mówiłem trzymać nie pękać.
  • Re: Perełka Autor: ~Lotar [185.45.52.*]
    Nowy na firmie: skąd takie wystrzały w II Q (2022, 2023, a może i wcześniej)?
    dziękuję za wyjaśnienie od weteranów :)
  • Re: Perełka Autor: ~Bob [88.156.138.*]
    A ile firma zarobi w 2024? Ile w 2025?
  • Re: Perełka Autor: ~Ja [31.0.93.*]
    Autopartner spółka warta 3x więcej rośnie 4% bo zaraportowała przychód 320mln w miesiąc:)
    Tu juz znów zjazd bo lada dzień wstępne wyniki I firma zaraportuje zysk zapewne 20-50mln netto ale będzie za mało bo w zeszłym roku było więcej.
    Znów będzie poniżej oczekiwan analityków, taki szczegół ze rekomendacje anali to ponad 30zl a kurs 21..
    Tradycyjnie...
  • Re: Perełka Autor: ~cienkibolek [146.75.162.*]
    Brak funduszy:( nie wiadomo dlaczego:(
[x]
ARCTIC -2,04% 8,15 2025-11-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.