Dnia 2023-11-28 o godz. 08:22 drobniak napisał(a): > Przestrzegam. > > Już dwa razy tak załatwili inwestorów na JSW, teraz kolejna próba. > > Ta sama bada z zamkniętego forum, która przed chwila naganiała na spadki, zaczęła naganiać na wzrosty. > Chcą wykorzystać nastroje do poznania potencjału i ustalenia strategii. > > Strategii, która pomoże im kolejny raz was ograć. > Chcecie to pomóżcie im kolejny raz. > Są tak bezczelni, że nawet nie zmieniają nicków, a jak już to nie zmieniają IP przez VPN, tylko jadą na bezczelnego. > > PRZESTRZEGAM. Straciliście już i tak dużo, a oni się wzbogacili waszym kosztem. > > PS > Jak ktoś ma ochotę, to poszukajcie w wątkach. Około 1,5 roku temu opisywałem schemat działania, cele i korzyści płynące dla chłopców. >
Nie stoję po żadnej stronie ale czytając ten wątek chciałem poznać ten mechanizm.
1. Twierdzenie że maklerzy nie mogą ich pożyczać jest raczej błędne, my też nie posiadamy akcji fizycznie, to tylko zwykły zapis elektroniczny na naszym koncie. Dobrą analogią są tu banki które pożyczają nasze pieniądze nie pytając nas o zgodę, ani nie płacąc nam za to. Ale tak to działa. 2. Poznanie wolnych akcji? to przecież jest podane dla każdej spółki i każdy może sprawdzić ile akcji ma dany fundusz. Powyżej 5% są rejestrowani a poniżej nic nie znaczą. A zablokowany 1mln przy dostępnych 50mln, to raczej zbyt mała wartość.
Jedyne co się nasuwa z waszych wypowiedzi to blokowanie wolnych akcji u "Aktywnych Graczy", aby łatwiej i szybciej można było zmieniać kurs na którym zarabiają ustawione boty. Fundusze mają swoje plany długoterminowe i nie manewrują akcjami codziennie, a zwykli akcjonariusze, gdy zablokują je np na 100zł to mimo wahań kursu też nie będą ich sprzedawać po cenie rynkowej.
Wielu z was pisze że ma zablokowane akcje od roku!!! czyli nie załapaliście się na skok akcji z 20zł na 28zł i ominął was 50% zysk? Ciekawe czy ich też?
A głównym wrogiem każdego spekulanta jest drugi spekulant, który skorzysta na małym skoku akcji i to chcą wyeliminować, abyście tylko patrzyli jak oni kupują i sprzedają zamiast im wchodzić w drogę i podbierać zyski.
A głównym wrogiem każdego spekulanta jest drugi spekulant, który skorzysta na małym skoku akcji i to chcą wyeliminować, abyście tylko patrzyli jak oni kupują i sprzedają zamiast im wchodzić w drogę i podbierać zyski.To tylko moja analiza po przeczytaniu tego wątku.
Dokładnie blokowanie nie ma sensu
blokowanie moim zdaniem ma sens , bo tylko wtedy mały inwestor nie traci ilości akcji i nie mają z kont pożyczać , i to ich denerwuje ))) ja trzymam akcje na wystawieniu i od kąt tak robię nic nie tracę a oni nas nie okradają i tu jet też sens