Jeśli zamiast tych dziwnych baterii wprowadzą dobrą, zarabiającą spółkę, to okaże się, że faktycznie była tu okazja. Pytanie, czy wprowadzą, a jeśli wprowadzą, to kiedy? Gondek rusz wreszcie cztery litery i poinformuj, jakie są plany.
Przecież już było ESPI. Rozwiązanie umowy inwestycyjnej w sprawie połączenia Nexity Global z The Batteries. 5 lat naganialiście na przejęcie i nic z tego nie wyszło , trup , do piachu
Zapowiedzieli, że espi będą, a spółka pójdzie nową drogą. Miejsce na głównym gpw nie może się zmarnować i jest duże prawdopodobieństwo, że zamiast tych bateryjek wejdzie tu coś realnie zyskownego.
Kurs bywał i niżej i wyżej, więc nie manipuluj gadzie. Nie zarobisz na strachu innych. Lepiej napisz, ile już kupiłeś z kolegami ze spółdzielni. Jeśli nie zrozumiesz bandyto, to zawiadomię KNF.
A tymczasem spółdzielnia straszy i namawia do sprzedawania. Jawne przestępstwo na forum Bankiera. Zawsze po takich akcjach kurs bardzo mocno szedł do góry!
Tymczasem ja zakładam wejście jakiejś nowej spółki na miejsce Nexity i z mojej perspektywy kurs faktycznie jest bardzo niski. Przecież espi o nowym odwrotnym przejęciu mogłoby spowodować bardzo duży wzrost.
Kurs jest bardzo nisko i dziwi mnie, że główni udziałowcy nabrali wody w usta. M.Gondek co prawda zapowiedział starania o nową strategię, ale zapomniał chyba, że powinien jak najszybciej informować o podejmowanych działaniach. Uprzejmie w takim razie ostrzegam, że jeśli nie wyprowadzicie w końcu tej spółki na prostą, będzie jeszcze większy smród w mediach, co wam się zdecydowanie nie opłaci.
Podsumowując: Gondek rusz d... i informuj o postępach!