Dnia 2023-09-19 o godz. 11:25 kawcia napisał(a): > Teraz moje widzenie WIG20 wg AT . > Ze wzlędu na anomalie kontraktów . > Od 10.2002 do tej pory zrobiliśmy strukturę czterofalową , > Obecna 4 powinna być podobnej długości co 2 fala . Tzn powinna się kończyć > ok 1880 pkt. Po niej piąta fala powinna nas wynieść na ok 2460 . > Gdyby 1860-80 nie zatrzymało spadku , to mamy nie 5 a 3 i zasuwamy w dól > bez trzymanki .
?? Od października 2002 roku? A na krótko da się powiedzieć dlaczego liczysz od 2002 nie od 2001 jak już tak liczysz?
Według artykułu na „Polityka Insight” (PI) importerzy trzymają paliwo w bazach, w oczekiwaniu na wzrost cen, jednak „paliwa ściąga wciąż Orlen, ale sprzedaje je poniżej kosztu zakupu, co zdaniem naszych rozmówców (PI, red.) jest działaniem na szkodę spółki i akcjonariuszy” – czytamy w analizie.
gar-fild PRZEPRASZAM pomyliłem .Chodziło mi o 2022 ,a więc ostatni rok (minimum wig20 1337punktów) . Bardzo wyraźnie tu widać co piszę . Ostatnia fala , czyli 3 to 31,07.23 r -2202 p . mamy do tej pory ok 300 punktowy spadek . Niewiele brakuje by ta fala była równa drugiej ( 11.01.2023 do 17.03. 2023 )wg Elliota . Ostatnia ( jeżeli rozwinie się w piątkę) będzie pod 2500 . Czego powinniśmy sobie życzyć. pozdrawiam
Witam ponownie, wcięłło mojego wcześniejszego posta, ni ma....? PB - 6,05, ON - 6,02 da sie? można? :) Jo dzisiaj wieczorkiem Powell, pewnie pod niego będzie ustawianie rynku. Imo kierunek objęty, tylko trzeba jeszcze trochę przewartościowanego papiera opchnąć.... ale ja się nie znam... Powodzenia dzisiaj:)
Nie bardzo trawię Probierza jako trenera. Czyli gość z młodzieżówki idzie trenować seniorów. Pracował już dla PZPN. Umoczony we wszystkie układy. Nie liczyłbym że coś zmieni. Nie będzie miał odwagi np. Lewego na ławce posadzić. Jak dla mnie zły wybór.
Wczoraj bronili bankami, dziś ciągną bankami. Nie byle kim próbują góry. Banki ruszyli to podejrzanie wygląda. Może ktoś zna info o wakacjach ? Lub trzeba je podciągnąć przed złym info.
Witam, kawcia ja raczej bym widział ABCD spadkowe. AB ok 600 pkt i CD ok 600pkt. A długoterminowo ABCD wzrostowe tj. A-2490, B-1340, C-2202 i D-1050??? oczywiście nie, że od razu ale jakiś marzec możliwy. Zobaczymy, a na razie może chcą jakiś podwójny zrobić, żeby było z czego spadać.
Czyli wytłumaczenie odbicia na bankach. Glapa robi grunt pod wycofanie się z obniżek stóp po wyborach ? Czy może po laniu jakie zebrał PLN to interwencja słowna ? Wig-banki już wyskok powoli oddaje.
Na razie cel wąski przedział w oczekiwaniu na FED. Nasi próbują coś ugrać na bazie odbijającego DAXa. To nie jest własna siła tylko korzystanie z otoczenia. Choć fakt wczoraj na koniec w miarę opierali się Jankesom pogłębiającym spadek.
1990 38 fibo bez łachy :) komunikat będzie istotny ... 50/50 jak pozytywny to 2006 otwarcie jutro :) cuś tak wygląda że w usa brak dynamiki jak na stromą falę w dół
Dnia 2023-09-19 o godz. 20:57 kawcia napisał(a): > gar-fild PRZEPRASZAM pomyliłem .Chodziło mi o 2022 ,a więc ostatni rok (minimum wig20 1337punktów) . > Bardzo wyraźnie tu widać co piszę . Ostatnia fala , czyli 3 to 31,07.23 r -2202 p . mamy do tej pory ok 300 punktowy > spadek . Niewiele brakuje by ta fala była równa drugiej ( 11.01.2023 do 17.03. 2023 )wg Elliota . > Ostatnia ( jeżeli rozwinie się w piątkę) będzie pod 2500 . Czego powinniśmy sobie życzyć. pozdrawiam >
"przyczepiłem się" ponieważ myślałem, że patrzysz od początku i mówisz o całym cyklu. Co do tego "małego" układziku do odsyłam do założeń eliotowskich, obecny układ nie do końca może być rozpatrywany w sposób jaki to robisz. Poza tym jedna korekta jest prosta druga złożona (1 i 3). Tak tylko sobie mamroczę mogę się mylić.
Gra na DT... czekanie od rana tyle godzin by wreszcie 4 pkt. zysku - prowizja wyszarpać..... Czy było warto ? Niby do przodu ale czasem sam nie wiem czy warto ...
być może decyzja premiera o wakacjach kredytowych wywołała zwyżką po kilku kwadransach zastanowienia i może to już nie odpuścić :) TKM włączyli za wczas :)
Przedłużą wakacje kredytowe, ale nie wszystkim będzie próg dochodowy, zrobią to w kolejnej kadencji jeśli pis wygra, jeśli nie to nie zrobią dlatego euforia:)
"nikogo nie wyklucza" - czyli "krystyna" dalej bedzie szalał :) a "nieszczęsny" budy do obrony wpuszczał.... chyba się zgłoszę na trenera, wezmę 1/4 pensji a gra będzie zgoła inaczej wyglądała :))
Banki bankami ale jak patrzę to pierwsze infa o wakacjach były dużo wcześniej niż ruch a ruszyli nie tylko samym bankami ale inne spółki w tym samym czasie. Można by uznać że znów SMA200 lub strefa 1920-30 (na starą seriię ) ruch zatrzymała. Nic nowego. Dalej ten sam przedział tyle że teraz górne rejony.
Ciągle i zawsze ;-) A tak poważnie Piobor jak L miały slaby dzień to nikt Ci tego nie wytykał. Może to ty tak na mnie piszesz na innych forach skoro tak S nie lubisz ?
Piobor, ale kto "jedzie" po L? Z tego co czytam - być może coś mi umyka; absolutnie nikt!
Natomiast jest kilka osób (w tym niestety Ty), który "jedzie" (jak to ładnie napisałeś :]) po S!
Z moich obserwacji, Ty jesteś bardzo, ale to bardzo negatywnie nastawiony na osoby, które obstawiają S. Sugeruję, abyś zmienił swoje nastawianie, bo może Cię zgubić.
Jeżeli chcesz grac tylko na wzrosty, to skończ z kontraktami i zajmij się tylko "suchymi" akcjami.
Ravcio, Masturbant, Ja i jeszcze kilku innych forumowiczów, jesteśmy realistami (mam nadzieję, że nie gniewacie się że Was tak nazywam :]), którzy gdy widzą możliwość spadków, to wezmą S, a gdy widzą możliwość wzrostów, to wezmą L. Możesz na kontraktach grać tylko L, bardzo proszę, ale prędzej czy później może Cię to zgubić - czego Ci nie życzę!
Bez obstawiania S, nie byłoby kontraktu, więc gdyby nie S po których tak "jedziesz", to nie mógłbyś grać na swoich L. Konkluzja. Powinieneś wręcz dziękować tym co obstawiają S, że pozwalają Ci zająć pozycję L.
:)
Mnie interesuje zasięg oraz reakcja Ameryki. Wakacji kredytowych w takim razie nie będzie, stąd ta euforia. PIS nie będzie już rządzić w następnej kadencji (dobrze o tym wiedzą). Może wygrają wybory, ale nie będą mieć większości. Zatem KPO jest bardzo realne, a każdy wie co to oznacza dla giełdy.
PLN wejście zagranicy czy interwencja ? Może muszą kasy dołożyć by było czym ruch utrzymać ? Ciekawy dzień. Nagły ruch na WIG20. Szybki na walutach. Ostro ktoś gra tylko w co docelowo.