Jest dystrybucja: podbitka zrzut, podbitka i zrzut o to dokładnie jest. Chcesz kupuj całymi wagonami masz akcji do oporu bo przecież i uwaga zaraz będzie was najlepszy argument: nie po to ktoś kupi 350k akcji żeby na tym stracić:) hahaha
Rozmawiamy o popycie a nie kapitalizacji, tam dziś masz popyt bo wszystko co jest wysatione na S znika i kurs rosnie. Na coś takiego czekam na Compremum aby myśleć o wejściu w pozycje.
Porownijesz obroty na firmie która ma kapitalizację 750 mln i firmę która ma kapitalizację 50 mln zł i twierdzisz że obroty powinny być podobne ? no to życzę powodzenia....
Ja pie....le co za tłuk. Nie obroty deeeybilu tylko popyt !!! Czyli może wytlumacze więcej ludzi chce kupić niż sprzedać i wszystko co ktoś chce sprzedać znika i pojawia się nowe zlecenie wyżej i wyzje i wyżej.
No właśnie maja !!!! Widać to na dadelo tam jest popyt a tu masz dystrybucję trochę popytu i podaz podaż podaż trochę popytu i podaż podaż podaż i period.
Widać obroty na Dadelo który ma kapitalizację 750 mln zł a nie widać takich samych na Compremum który ma kapitalizację 50 mln a powinny być według Ciebie podobne wow co za logika.
No próbujemy przebić się przez opór 1.40 raz się nie udało teraz druga próba jak będzie udana i potem 1.40 okaże się wsparciem to można liczyć na potwierdzenie zmiany trendu na wzrostowy.
Dnia 2026-01-13 o godz. 07:23 ~FONTANNA napisał(a): > Ja tez nie tylko co według Ciebie dzieje się z kursem bo powołujesz się na obroty i że masz jakieś wyobrażenie co to znaczy bo ja jestem głupia i nie wiem co znaczy że przemielionsie 13 mln akcji od zawieszenia i co może nie musi z tego wynikać.
Dnia 2026-01-12 o godz. 22:54 ~Com napisał(a): > Dnia 2026-01-12 o godz. 22:34 ~FONTANNA napisał(a): > > Skoro ta dużo akcji skupiono to kto słupił jakoś nie widać komunikatu ze ktoś przekroczył próg 5%. Co za akcjonariat który podstaw nie rozumie, wszędzie widzi podstępy afery i wszystko chce zgłaszać do KNFu zamiast zrewidował swoje błędne podejście. Zajmijcie się handlem na bazarku staroci zamiast GPW. > > Nie wiem o jakich aferach piszesz ale możesz sobie sprawdzić jeśli potrafisz od odwieszenia kursu Wolumen obrotu 13,756 mln szt akcji. > Ostatnie obroty to ponad 200k dziennie 1 mln tygodniowo, wnioski wyciągnij sobie sam.
Dnia 2026-01-12 o godz. 23:20 ~FONTANNA napisał(a): > Jeżeli już to sama :) nie Ty mi podaj znioski jakie ma znaczenie że przemielilo się 13.756 mln akcji bądź co bądź w średnioterminowym ruchu spadkowym. Gdzie nikt ie ogłosił że zdobył 5 lub więcej procent akcjonariatu ?
Dnia 2026-01-13 o godz. 00:10 ~FONTANNA napisał(a): > Nie masz co napisać to taka infoekscje z dooopy dajesz dużo akcji się przemielilo pomyślcie co to znaczy. Potem napiszesz a nie mówiłem ??? Właśnie nic nie mówiłeś bo nie masz pojęcia.
Fontanna i jak udało Ci się coś wymyślić ??? czy nadal nie wiesz co się stało ???
Co się stało? To co pisałam albo dobicie do wsparcia 1.05 (biliśmy blisko chyba 1.07 albo 1.08) albo sprawdzenie oporu 1.4/1.5 wszystko zgodnie z AT. Na razie opór nie przebity więc pewnie cofnięcie i ostudzenie pod oporem i potem atak/przebicie oporu i rozpoczęcie trendu wzrostowego
Dnia 2026-01-12 o godz. 23:20 ~FONTANNA napisał(a): > Jeżeli już to sama :) nie Ty mi podaj znioski jakie ma znaczenie że przemielilo się 13.756 mln akcji bądź co bądź w średnioterminowym ruchu spadkowym. Gdzie nikt ie ogłosił że zdobył 5 lub więcej procent akcjonariatu ?
Tak z Ciekawości ten ile według Ciebie lat trwa "średnioterminowy trend" ?? Widziałeś wykres za ostatnie pół roku ?? 9 miesięcy ??
Coś Ci się mocno nie zgadza...
Przegląd od AI
Średnioterminowy ruch spadkowy (inaczej trend spadkowy wtórny) na rynku finansowym to okres spadków trwający od kilku tygodni do kilku miesięcy, który jest korektą silniejszego trendu głównego (długoterminowego) i charakteryzuje się tworzeniem niższych szczytów i niższych dołków, gdzie sprzedający przejmują kontrolę .
Technika niezmiennie wsparcie na 1.05 opór 1.4/1.5 rynek pokaże co chce rozegrać Ci co mają elementarna wiedzę w odpowiednim momencie podlaczA się do ruchu.