A tymczasem kurs 21, Karbuś. Nie 50, nie 90. Wraca do bazy po czyims podbiciu pod wyjscie, dokladnie tak, jak piszę od trzecch dni:) Powyjasniaj mi jeszcze.Ucz mnie:)
Ja pbstawiam „bazę” na przedział 15-20:) niekoniecznie musi sie ustabilizowac znowu na 15, moze na 17, moze na 18. ale tak, obstawiam, ze Ci zlecenie wskoczy w ciagu jakiegos miesiaca:)
Zdefiniuj „lokalny szczyt”. Jak na 10 minut wskoczy na 26 zl, to to bedzie lokalny szczyt? No może, tylko co z tego?:) Jak chcesz day tradowac i zlapac gorke, to pewnie, mozesz probowac. Ale to nie jest temat long i fundamenty. Poza tym w okolicach walnego nie podejmuję się zgadywać - jezeli bedzie jakies wyjatkowe info (np emisja), czego zwykle Carbon nie robil na walnych w ubieglych latach, to koga byc jakies kursy w jedna i w druga strone. Wazne, co bedzie jak kurz opadnie, w piatek za tydzien.
A, i tak Karbusiowi dla przypomnienia - CDProjekt po chwilowej trzydbiowej gorce spokojnie wraca w moje przeiwdywane okolice 140-150zl. Ale dawaj, poucz mnie jeszcze giełdy, mistrzu:) Mialem sie przeciez zaplakac, ze sprzedalem, a juz wlasnie leci na 200 czy 300:))))
Co Ty tu wyskakujesz z emisją,nigdy nie było takiego tematu.I to miałaby być ta dobra wiadomość?rozwodnienie kapitału?może dla Ciebie ale nie dla posiadaczy akcji.No chyba że emisja z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy ale to mrzonki.
„Kurs moze pojsc w jedna albo druga strone, w zaleznosci od info”. Gdzie napisalem, ze emisja to dobre info?:) Napisalem tylko, ze to wazne info. I jezeli ktos by o tym wiedzial wczesniej, to przewidujac dalszy spadek kursu moglby robic wlasnie takie sztuczki, jak podbicie pod wyjscie.
ej chłopcy, chłopcy, śmieszniue się czyta te Wasze przepychanki i ten poziom wiedzy, emisja nie może być rozważana na walnym, gdyż nie było jej w projektach uchwał, można zgłaszać zmiany do projektów uchwał na walnym, ale tylko w ramam istniejących już punktów !!! ////// a do tego nie widzicie jak ustawiają Wam kurs, ?? no naprawdę ! szok
Ali, z tą inflavją to przeciez sam czujesz, nie?:) Kasa na akcjach to kasa zamrozona, podobnie jak lezaca na koncie. Zlotowka po dwoch latach to juz nie zlotowka, niezaleznie czy lezala na koncie czy przyszla z kiedys kupionej za 1 zl akcji i sprzedanej za to samo 1 zloty dwa lata pozniej. Wiesz wiesz, rozumiesz, co to realna stopa zwrotu, tylko tak tu smieszkijesz:) A w czasie wzrostow nie zniknalem:)
Nieprawda. Uproszczona emisja moze nastapic w ramach istniejacej umowy spolki, na podstawie decyzji zarzadu, jezeli umowa spolki daje mu takie kompetencje. Nie wiem dokladnie, co tam mają zapisane. Mogą tez zapowiedziec taki zamiar teraz, i pozniej zwolac nadzwyczajne. Smiesznie sie czyta te komentarze oceniajace poziom wiedzy:)
Nie nazwał bym 20 bazą. Kurs ruszył z 13 na 28 i książkowo korektuje. Baza w tym przypadku było by tak 13 a 15. Co by nie było korektę trafiłeś Keks znów celnie, tylko nie chce mi się wierzyć że nie widzisz tego potencjału jaki niesie za sobą Vr i Ar a za nimi Carbon który jakby nie było ma już parę produkcji, kilka w toku, doświadczenie a do tego za rogiem czają się setki milionów nowych nabywców wszelakkiej maści googli appla, mety i kogo tam jeszcze. Ta rzesza klientów będzie grała będzie w inny nawet niewiadomo do końca jaki sposób odkrywać wirtualny internet a Carbon z tego tortu odgryzie solidny kęs ...