Sektor bankowy jest przygotowany, bo wiedzą, że będzie znowu odroczenie, albo jakaś mętna odpowiedź. Teraz to tylko Jarki mogą im coś zrobić :))) Zobaczycie, że będzie jakaś odpowiedź na ten wiec, jak nie banki to coś - muszą to jakoś konkretnie przykryć, ale nie psujmy sobie świetnego trendu.
W momencie ogłaszania wyroku u nas i na świcie może być już inny trend. Raczej nie będą mieli odwagi uderzyć w nasze banki w momencie jak świeży jest temat problemów Jankeskich banków i europejskich. Niby nasze banki ale w wielu właścicielem jest bank zagraniczny więc pośrednio by w nie uderzyli.
bo mylicie wyroki wyrok mający wpływ na banki, będzie dopiero 15 czerwca i kto wie, czy od razu ogłoszą, czy nie odroczą (tak dziwnym trafem dzień przed wygaszeniem) czy kiedykolwiek słyszeliście, aby TSUE brało pod uwagę interesy dużych korporacji? wręcz przeciwnie, specjalnie podkłada im nogi
uważajcie z tymi eLkami, bo gruby jak bezpodstawnie w trzy dni nadmuchał, tak teraz może w dwa dni zrzucić na 1900 może for fun wydłużył falę C, tak jak wydłużył zeszłotygodniowe spadki?
LOP leci zobaczymy jak się zamknie jak pod 2040 to spadki jak nad to może dmuchać dalsze wzrosty
A tak na marginesie odnośnie ChatGPT to próbowałem z tego korzystać i ciśnie się 1 słowo - LIPA. Najzwyklejszy translator google zintegrowany z wyszukiwarką do której nieco inaczej wpisuje się zapytania + pomoc w redakcji tekstu. No dobra jeszcze trochę pobujają :)))) Wniosek - bańka AI będzie krótsza niż internetowa, bo ten Chat GPT śmiechu warty.
Ja niestety dałem się złapać na S :-( i tak sobie kwitnę. Jednego co się obawiam, że ta spadająca gwiazda to może być fake i jutro grzanie w górę od nowa. Choć z AT mi wychodzi poziom 1900 jak już pisałem. A-1900, B-1963, C -ca1900 i D w 2163. No i może, może tak będzie. Jutro dzień prawdy :-)
Dziś liczyłem na pompkę przy 55 zawahałem się że sprzedażą a teraz nie mam głowy liczę że cofną i na nową się zalapie po dobrym spadku lecz nie wydaje się żeby chcieli się mocniej cofać
Najprawdopodobniej S-ki zamykają dzienne, bo widać, że chwilowo dało się zarobić. Ja swoje też zamknąłem, ze stratą, ale ta gwiazda to wygląda na fake i jutro te straty mogą być duuuuużo wyższe. Jak przebiją dzisiejszy szczyt :-( No i proszę nie dokończyłem pisać a tu już w górę :-)
To są konwulsyjne ruchy kończące trend wzrostowy. Na opcjach wygasających za 2 tygodnie spory ruch był dzisiaj ale nie całą sesję. LOP na OW20R231900 (spadkowy "put") wzrósł do 5126 pozycji co zwykle się nie zdarzało. Dzisiaj fortuna sprzyjała cierpliwym. Dowolna pozycja przynosiła zysk, wystarczyło odpowiednio długo poczekać.
Na oko to poboksuja się w przedziale 1900-2100 na kolejnej serii bo na nowej L otwierali dziś żeby kursuje podbijać a ja poczekam teraz na jakiś większy spadek i znów w L wskoczę jak dadzą.
Ale jedno trzeba przyznać. Miś dostał bęcki na tej serii. Czyż nie? W końcu tak jak powinno być! Oby przyszłą serię też go rozjechali :-) Ale chyba tak łatwo nie będzie.
Tak łatwo Stany się nie dadzą trzeba być spokojnym raczej. Chociaż coś być może, ale za jakieś pół roku jeszcze bo mało czasu minęło od Silicon, a z Lehmanem też tak jakoś się cackali najpierw.
Opcje serii "R" wygasają 16-go czerwca razem z innymi kontraktami. Po tej cenie można kupić "puty" z poziomem wykonania 1850 co już brzmi bardziej sensownie chociaż jest również mało prawdopodobne by stały się płatne. W ostatnim tygodniu można kupić opcje po 10 gr ale do tego dochodzi prowizja 1,50 zł.
Wiecie patrzę na wschodzące na wykresy i unas jak tam się nie zmieni na plus to 1800 nawet widzę u nas więc przypuszczam że takie będzie gwoździem dla byka poczekam z nową pozycja do kolejnej serii a na tej S złapie jakby był wyskok jeszcze jakiś. Dziś lop spadał chyba L zamykają może pod to jeszcze podbija a resztę L zamkną na poziomie 1900+ a S w okolicach 1800 coś tak mi się to widzi. Bo szarpią raz w jedną i drugą stronę bez opamiętania.