Dnia 2023-05-16 o godz. 12:40 zzz20 napisał(a): > Widzę, że naszego grubaska nie możemy się już nachwalić :)
Idealnie pasuje tu cytat z filmu Waterworld. "He's a wily one, that ichthy-demon. Yeah, if he knows he's been spotted, he'll expect us to expect him to change course, which is exactly why he'll keep his heading. The important question is, where's he heading?"
Ja wiem, wszyscy zadowoleni po wczorajszych nadal lepszych danych z Polski. Znowu jesteśmy zieloną wyspą - tylko tyym razem nie na koszt UE, bo poprzednio to było na kredycie unijnym :))))
Mamy szansę być liderem, a z naszą giełdą mogą zrobić wszystko co chcą. Podobno sama kapitalizacja Apple to 2x kapitalizacja całego DAX - ktoś może zweryfikować
Witam, Ravcio wiesz ,że nie jestem zwolennikiem aktualnej władzy, ale to hasło dotyczy tylko i wyłącznie po ! Każdy pomysł jakiejkolwiek partii innej niż po jest jak to było w kabarecie " de facto" pomysłem po :)))) Tylko ci co podali dany punkt programu zawsze robią to duuużo wcześniej lub przed po, psipadek? Nie ma na kogo głosować, ale na platfusów to już w ogóle nie!
Dnia 2023-05-17 o godz. 09:17 zzz20 napisał(a): > Mamy szansę być liderem, a z naszą giełdą mogą zrobić wszystko co chcą. > Podobno sama kapitalizacja Apple to 2x kapitalizacja całego DAX - ktoś może zweryfikować
tak, https://www.cnbc.com/2023/05/10/apple-vs-the-world-apples-bigger-than-entire-overseas-stock-markets-.html
i ostatnia uwaga w tej kwestii jeśłi tusku chce podniesienia kwoty wolnej do 60000 to jak myślicie kto się najbardziej ucieszy z tego ? Ja obstawiam,że dowali podatek firmom, tylko,że jeśli platfusy to wyłącznie polskim!
w polsce jest powiedzmy w zaokrągleniu 10 mln pracujących Polaków, x 30 koła , niestety nie podał finansowania, bo ni ma piniendzy.... ale jedno posunięcie pisu mi się podoba osiem gwiazdek teraz będzie kojarzone z 500+300 :) ciekawe, czy to było zamierzone czy znowu psipadek ? lampart będzie musiał coś innego wymyślić :))