co zrobic 80% poszła po 45 a 20% domkniete po 65 dzisiaj moga te 80 pyknąć kto wie ale ja jestem troche zdegustowany swoimi dzisiejszymi zleceniami, ale pewnie na tym to polega wymeczyli i wyleszczyli
Ale to co dziś zrobili to jawne oszustwo tak od 14.30. Ktoś powinien się temu przyjrzeć i przejrzeć transkacje FW i akcji. Szkoda tych L uwięzionych. Duży może więcej, ale bez przesady :-(
Złoty coraz mocniejszy dzisiaj odbił się od 4,100 za USD i 4,51 za EUR. To już grozi spadkiem opłacalności eksportu. Wielu spekulantów liczyło na spadek złotego po komunikacie a tu spory ruch w druga stronę !
77777 mam pytanie, czy nie wydaje Ci się, że ta fala 5 (zakładam, że w niej jesteśmy) nie powinna jeszcze trochę potrwać i wybić jakiś okazały max? Bo to tak wygląda, że za szybko chcemy ją skończyć-jeśli fala 3 dała ok 300pkt to dziwnie by wyglądała fala 5. Ostatnio trwała dłużej. Może ten podwójny szczyt to fake? Bo tak mi nadal chodzi po głowie to pierwsze wyliczenie 2100, a max to nawet 2250 ;-) i dopiero później a-b-c w okolice 1900 i w stronę 3 tys ruch ;-) To tak mega przyszłościowo :-)
Ja nie znam się na falach. Patrzę za to na wykresy średnioterminowe. Widzę np. formację klina na wykresie DAX trwającą już miesiąc. Powinni teraz skierować się w dół po nieudanym teście górnej krawędzi. Wychodzi mi spadek ok. 2% co Na Bananowcu daje zejscie na 1890 pkt na WIG20.
Wpierw trzeba przebić dzisiejszy szczyt i zmierzyć się z 1982-łatwo nie będzie. Jak jutro mBank będzie w komentarzach przed sesją pisał o korekcie - To od razu nabieram L ;-) u nich wszystko jest na odwrót, dziś był taki tytuł - MACD i sygnał sell. Widzieliśmy co się zadziało ;-)
Widzę ;-) Tylko ciekaw jestem czy zrobią korektę i ruch, czy od razu pójdą w górę. Stawiam na 2 opcję, bo po co czekać, a w dodatku S się może trochę przyłożyć do wybicia w górę. 777777 a DAX widzisz jeszcze możliwość w górę? Bo miejsca jest jeszcze na ruch.
No i znowu poziom rozkroku dla wielu graczy gdybym był zez pozycji to chyba zrobiłbym sobie przerwę do rozwoju sytuacji. Każda ze stron ryzykowna. Z jednej strony niby jesteśmy na wyznaczonych przez grubego szczytach ale WIG wciąż nisko.
podzielam poglad wczoraj mnie mocno skolowali za wczesnie zamknąlem tłuste Lki i za wczesnie zamknąłem tłuste Ski i dzisiaj bez pozycji kompletnie bez pojecia jak sie ustawic nawet AT nic mi nie podpowiada czysta ru;etka w moim przypadku więc dzisiaj odpuszczam szkoda stracic wczorajszy utarg, a swoja droga ciekawe co zrobia z tymi bankami?
Witam, ta usa już upadało 369 razy, może tym razem będzie prawdziwy upadek ... taki żarcik z rana:) Ale fakt jest taki ,że drukować każdy może bez ograniczeń, ale prowadzi to do .....?
To kto dziś w ruletkę gra ? Poderwał się wczoraj Wig20 do lotu jak orzeł narodowy ale szybko go Jankes ustrzelił i jakiś dziś wypłoszony nielot. Niby by chciał startować ale się wacha z dołu nie opada niżej niż bo go siła wyporu unosi na tafli jeziora. Faktycznie ruletka co dalej.... Ja dociśnięty przez obowiązki nawet nie zaglądam. Walczcie.....
777777 nie wiem czy się zgodzisz ze mną, ale zakończenie fali 5 powinno być w jakieś euforii i mocnym wybiciu w górę. To co wczoraj rozegrali na koniec to typowe dla 5 fali. Instytucjonalni najprawdopodobniej sprzedawali i dlatego tak indeks zrzucili. Czekamy na euforię i ostry UP.