rafcyk z przyjemnością bym strzelił z Wami lufkę, ale w podanym majowym terminie siedzę w Portugalii.
Haha, przepływa kasa staregopisiora do Vincenta:)
Nie ma chłop szczęści, nie ma...
Ja tam też dzisiaj w longi wsiadłem po 1680, W Orlen po 54,5 na dźwigni 3 no i JSW mocno dokupiłem na dźwignie 2 i 3 .
Rafał napisałem do Ciebie, że na 99 % będę na spotkaniu bo nic wtedy nie mam :) , może w spam poszło.
thebarex@wp.pl zobacz czy masz albo dziabnij mi coś odpisze :) Na spotkanie się piszę oczywiście chętnie was poznam i Vincenta i Staregoznajomego też , znanego analityka i Rrrr z jego koza :D
Impreza w KRK czy coś u Yoggiego myślicie ? Osobiście mam do krk 450 ale chętnie tam przyjadę na weekend :)
Za nami strasznie słaba sesja. Ja większość oddałem. Poszedł Bumech po 35.5, Orlen 55.90, JSW 37.80, sporą cześć Biomedu średnio po 6.85, PURE po 18.40, część MDG po 17.10. JSW próbowałem łapać na 2 kółko w okolicy 36 ale poszło info o pożarze i skończyło się to stratą 1200. Większość spółek poszła z małym zyskiem, ze stratą MDG ale chciałem trochę skrócić bo od poniedziałku są w swig80 a to mega niepłynny indeks. Biomed oddałem bo kilka dni temu wyszedł dołem z trójkąta i wyglądało to na retest. Temat trochę nierozstrzygnięty bo ostatecznie zamknięcie na wybitym dolnym ograniczeniu ale rynek słaby i wolałem nie ryzykować. W poniedziałek Biomed wchodzi do mwig40, wciąż liczę ze pod to zagrają. Jeśli tak to odkupie po wybiciu. Aktualnie ponad 70% kapitału w gotówce. Powinna być korekta na wig20 ale wydaje się ze najpierw zejdą do 1640.
Ja jak na razie wybroniłem zysk w tym roku ale tez trochę spadł. Miałem 21%, mam 14%. Co dalej zobaczymy. Systematycznie wychodzę z niepłynnych spółek bo jakby przyszły większe spadki to tam luka będzie goniła lukę
KGHM spoko. Wiesz co generalnie może czas już myśleć o etfbw20lv na cały w20 już taniutko się robi. W perspektywie roku czy tam nawet dwóch jakoś nie widzę wigu niżej niż teraz na stałe. Wiadomo może spadną a może nie. Może będzie 1500 a może nie ale w ciągu roku dwóch myśle że 2 k przebija
A Wy jak myślicie?
Generalnie to.nic tylko się cieszyć jak na dużych lewarach się nie jest lub wcale.
Oto jak takie bogatsze rafcyki i obsługujące ich banki inwestycyjne fundują nam regularnie armagedon (kryzysy, wojny, nazizm, antysemityzm) od 19 wieku.
Czy teraz w dobie wojny i napięć Chiny/Rosja - USA, udeży w nas mocniej...
Mega ciekawy artykuł!
https://gospodarka.dziennik.pl/finanse/artykuly/8683601,silicon-valley-bank-signature-bank-upadek-krach-bankrutwo.html