• Re: ING - Emerytura Premium Autor: ~ggg [89.77.160.*]
    wlasnie to podoba mi sie najbardziej w Emeryturze premium, mowie o wyplacanej premii, nie wiem czy gdzie indziej tak jest, ale fakt rekompensaty poniesionych kosztow przemawia do mnie na wielki plus dla tego III filaru.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.5.90.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ING - Emerytura Premium Autor: ~ss [87.207.144.*]
    Zdecydowanie polecam Nowa perspektywę w Cu. Najlepszy produkt
  • Re: ING - Emerytura Premium Autor: kaszele5 [213.158.196.*]
    Dnia 2008-11-12 o godz. 21:58 ~ss napisał(a):
    > Zdecydowanie polecam Nowa perspektywę w Cu. Najlepszy
    > produkt
    Zart.
  • Re: ING - Emerytura Premium Autor: ~Piotr [91.199.246.*]
    Jest na rynku lepszy produkt PIAXA 10% PREMI PRZEZ DWA LATA TEL. 0607 669 360
  • Re: ING - Emerytura Premium Autor: ~gola29 [62.121.65.*]
    Polecam Aegon Prestige
  • iNG - Emerytura Premium Autor: ~hehe [94.42.62.*]
    ZALETY UFK:
    - dostęp do wielu funduszy zagranicznych, które w normalnej dystrybucji są przy małych kwotach nieosiągalne
    - brak podatku od zysków kapitałowych w trakcie inwestycji (mała jednak różnica)
    - korzystne przepisy spadkowe
    - produkt dla osób często zmieniających strategie inwestycyjne (a więc nie dla szarego Kowalskiego, który na giełdzie i inwestycjach się nie zna)
    - opłacalność przy wpłacie jednorazowej dużej kwoty

WADY UFK:
    - bardzo duże opłaty (przeważnie ponad 10% od każdej wpłaconej składki)
    - dodatkowa opłata pobierana corocznie od wartości całego uzbieranego kapitału
    - długi okres trwania polisy (likwidacja polisy wiąże się zawsze ze stratą części lub całości włożonego kapitału)
    - gdy coś nam się stanie, to uposażony dostaje wyższą sumę (ubezpieczenie lub zebrany kapitał – więc płacisz za dwie rzeczy, a dostajesz jedną – to po prostu się nie opłaca)
    - połączenie inwestycji z ubezpieczeniem na życie, które nie każdemu jest potrzebne
    - agent nie zawsze mówi całą prawdę o wadach i wyłączeniach produktu, ponieważ za sprzedaż ma bardzo dużą premię
  • Re: ING - Emerytura Premium Autor: ~Ela [85.222.12.*]
    Witam,

Czy ktoś zorientowany mógłby mi powiedzieć, czy są na rynku lepsze indywidualne ubezpieczenia emerytalne niż ING "Emerytura Premium"? Jak zaczęlibyście odkładać na emeryturę przy dość wysokich zarobkach przed 30? Chcą mi jeszcze wcisnać "Strategię Lwa", ale jako osoba samotna chyba się nie zdecyduję.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Może dla dywersyfikacji ryzyka dobrze jest mieć różne umowy ?
    Polisa z gwarantowaną sumą czyli na tzw. "życie i dożycie " , gdzie zagwarantowana jest wysokość sumy przez cały okres umowy jest rozwiazaniem ?
    Jeśli chcesz więcej informacji napisz do mnie. email: kuzynkaB@interia.pl
    Pozdrawiam. Ela