Dobrze wiesz, że prędzej czy później to nastąpi. Ja wtedy zarobię, a Ty, ze względu na niespotykane zjawisko, zyskasz światową sławę. Tak więc trzymam kciuki za nasze sukcesy.
Rynek już zdecydował że spadków to raczej nie będzie. Przy spadku Indeksów o 30-50%, jakby Delko miało spaść to już dawno by spadło. Nie oznacza to oczywiście, że bedzie natychmiast rosło, jednak to w połączeniu z wyceną, dynamiką wyników, relatywnie niskim zadłużeniem oraz dobrym na kryzys profilem działalności profil potencjalnej stopy zwrotu do ryzyka wydaje się ekstremalnie korzystny.
To wy wystawiacie ciągle te magiczne liczby/zlecenia 666 ? Może jeszcze odprawcie czarną mszę to może wam spadnie. I zróbcie pielgrzymkę na Łysą górę. Dzieci. To nie gra komputerowa.
Nie wyrażam zgody na utrzymywanie kursu powyżej 15 zeta. Optymisci się tylko niepotrzebnie jarają, a potem jest rorzczarowanie jak zawsze. Dlatego poproszę o zjazd na 14. Dziękuję.
Jak Ciekawski z kolegą Motorniczym pękną i zaoferują swoje akcje po 13 lub 12 zetka za walor, to się może skuszę. Póki co cena zbyt wygórowana. Skąd ja biedna kobiecina wezmę pieniążki na tak drogie akcje?
Zamiast marzyć o skubaniu biednych akcjonariuszy po 12, weź szybka pożyczkę u Bociana i już dziś zostań właścicielką mega tanich akcji po 15,1 za sztukę.
Bessa się rozpędza. Przecież to zaraz gruchnie na 14 zeta. Chcieliście mnie ubrać po 15,1? Dobre sobie. Nie ze mną te numery. Jeszcze będziecie mnie błagać, bym wzięła wasze akcyjki po 13 zeta za sztukę!
Mam pytanie do Pani Elwiry. Rozumiem, że takiej albo siakiej spółki można nie lubić nie chcieć mieć akcji itp. Rozumiem również, że ma Panie lepsze alternatywy inwestycyjne. Mogłaby Pani powiedzieć jakie to są alternatywy, chociażby jeśli chodzi o klasę aktywów?
To nie ja nie lubię tej spółki, tylko rynek. Jeśli na pierwszej sesji po podaniu rekordowych wyników, kurs o mało co nie zamyka się na minusie, a w najlepszym wypadku na minimalnym plusie, to jest według Ciebie super? Jakie spółki kupić? To proste! Takie, które po podaniu dobych wyników rosną. Tyle i aż tyle.
A Wy chcecie mnie wykorzystać, bym po tej zawyżononej cenie kupiła i podniosła Wam kurs, a potem wyrzucicie w rynek wszystko, co macie, byle tylko powiesić na haku taką niezamożną kobietę jak ja. Ha! Przejrzałam Wasz niecny spisek! Nici z tego. W końcu wybije 13 i 12 i tam dopiero będę kupować. Czekam, czekam, aż się doczekam!
Skoro chcesz kupić po 12, 13, to chyba nie po to żeby stracić, czyli doskonale zdajesz sobie sprawę, że spółka jest warta dużo więcej. Łapanie lokalnych dołków to strategia dobra tylko dla szczęśliwców.
Kolejny, który ubogą niewiastę usiłuje ubrać w hiperdrogi papier. Poczekam na szczyt bessy. To będzie wtedy, gdy wszyscy optymiści w panice i histerii będą się tratować, by tylko sprzedać walor, a ja będę wybrzydzała i kupowała, a to po 13, a to po 12, a to po 11. Po obecnej ździerczej cenie nie kupię ani sztuki!
Jesteś uboga, bo czekasz na okazje, zamiast wykorzystywać szanse, jaką jest, np. zakup akcji znakomitej spółki Delko po ekstremalnie niskiej cenie 15,15 za szt.