• Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Maciej [89.64.43.*]
    Szczerze mówiąc każdy inwestuje to lepiej to gorzej. Pamiętajmy jednak, że nieruchomość pozostaje zawsze nieruchomością! Wiadomo raz spadnie raz wzrośnie cena za mieszkanie czy dom. Dodatkowo zawsze można wykorzystać takie mieszkanie żeby nie traciło pieniędzy ale jeszcze zyskiwało, właśnie przez wynajm. Zrobiłem tak z 1 inwestycją w Gdańsku i się zwróciła. Natomiast teraz zainwestowałem w Rowach na osiedlu Lubicz z dobrą lokalizacją i wysokim standardzie. Teraz korzystam z jeszcze jednego dochodu. Także jak macie kapitał to nic tylko inwestować w takie coś, bo zawsze jest obłożenie.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Zbiniu [86.177.193.*]
    coś ten Lubicz się przewija i przewija. Ktoś ni ch...jaszka nie może upchnać?
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Igor [89.64.44.*]
    Super ofertę ma osiedle Lubicz w miejscowości Rowy. Budynki wykonane z największą precyzją i dokładnością, a przy tym wszystko przemyślanie i wybudowane w schemacie „enklawy” z wewnętrznym parkingiem. Osiedle jest zlokalizowane bardzo bliziutko morza więc zawsze można wyjść na wieczorny spacer po plaży, która znajduje się 5 minut od osiedla! Warto było zainwestować.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Jurek [89.64.43.*]
    Sprawdzicie sobie ofertę osiedle Lubicz Apartamenty w miejscowości Rowy przy Ustce. Nowoczesne budownictwo, z dobrym układem metrażowym. Większość mieszkań ma widok na morze więc wspaniałe widoki zapewnione. Dodatkowo blisko miejscowości Rowy znajduje się piękne jezioro Gardno. Miejsce godne polecenia i stałego zamieszkania do końca życia a nawet dłużej.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Mateusz [188.47.116.*]
    Tak, apartamenty nad morzem pod wynajem to świetny pomysł. Zainteresowanie takimi lokalami było, jest i zawsze będzie. Jeżeli interesuje Was nowoczesne budownictwo w przyjemnej lokalizacji, to może warto spojrzeć jak wygląda sytuacja w Pucku. Ciekawą propozycję znalazłem na stronie https://heweltdeweloper.pl/. W ofercie są zarówno małe i kameralne mieszkania, jak i większe, dopasowane do większej rodziny.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Kasia [188.47.115.*]
    Zdecydowanie polecam. Apartament nad morzem świetnie sprawdzi się jako 2 dom, miejsce od którego całą rodziną możecie przyjechać na urlop ale również jako przestrzeń pod wynajem. Zarówno krótko, jak i długo terminowy. My zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania od https://heweltdeweloper.pl/ na osiedlu Wiktoria Park w Pucku i to był strzał w 10. Mieszkanie przynosi nam ogromne zyski w zasadzie przez cały rok. Gości, którzy wynajmują apartament urzeka cisza i spokój Pucka. Polecamy!
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~amberus [37.47.12.*]
    Wszystko tam droge a o pogodę właściwą też trudno. Lepiej kupić dom czy mieszkanie w Grecji. Obecnie taniej i jeszcze na tym solidnie się zarabia wynajmując jeśli zechcemy. Pomagam w kupnie, rozmowy bezpośrednie indywidualne [ skype janubers1 ] Mieszkania i domy tak na lądzie jak i wyspach.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Maciej [79.186.236.*]
    Nie wiem co wam przyszło z tymi apartamentami nad morzem. Jak chcę wyjechać nad ciepłe morze kupuję sobie lasta do Grecji lub Hiszpanii, w olinie za 2000zł/os i jest gucio..Ja mam mieszkanie w Poznaniu, w wielkiej płycie kupione 4 lata temu i wynajmuję absolwentkom i studentkom.Cały czas mam mieszkanie na oku, w razie czego po miesiącu żegnam panienkę, bez kaucji i nie ma problemu.Wynajem jak na razie daje jakieś 6% na rękę/ oczywiście po zapłaceniu haraczu do US.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~koki [185.101.130.*]
    Według mnie takie apartamenty nad morzem na sprzedaż to bardzo dobre rozwiązanie. Jest to inwestycja która się oplaca i zwraca po jakimś czasie . My tak zrobilismy i jesteśmy bardzo zadowoleni ze swojej decyzji.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Wojtuś [109.173.164.*]
    Mam dwa apartamenty nad morzem. Pierwszy kupiłem z myślą głównie dla siebie, ale jak dowiedziałem się, że stawki za 2 pokojowe to ok. 500zł to zacząłem wynajmować, pierwszy sezon po 350zł i się sprzedawało drugi sezon po 550zł i też się sprzedał cały sezon. W czerwcu trochę taniej ok. 300zł.
    Wcale nie uważam, że musi być duża miejscowość, bo duża miejscowość to też duża konkurencja i lokalni właściciele domów, którzy wynajmują pokoje za 30-50zł.
    Fakt, że w małej miejscowości nie ma życia poza sezonem to fakt, ale co Ci z tego, że poza sezonem wynajmiesz apartament za 100-150zł na 2-3-4 dni, odejmiesz koszty sprzątania, media i zarobisz parę groszy.
    Nie ma co przesadzać też z inwestycjami ponad 400.000zł - te się nie zwrócą dobrze, a i trudniej odsprzedać w razie potrzeby.
    Co za różnica czy kupisz wcześniej reklamowane DUNE Mielno za 700.000zł czy apartamencik we wsi nadmorskiej za 400.000zł.
    W mielno dune wynajmniesz go za 600zł doba-30% prowizja, w innej miejscowości za 450-500zł i jeszcze może jakiegoś wporządku lokalnego sąsiada poznasz, który będzie Ci wydawał klucze.
    Mi stopa zwrotu w zależności od kosztów i sezon wychodzi ok. 8-10%.

Może ktoś wypowie się na temat apartamentów w górach ??
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Michał [89.64.43.*]
    Inwestycje w apartament/mieszkanie/lokum nad morze to jest pewien pomysł. Jak dla mnie to jest sezonowy biznes ale moim zdaniem to się opłaca. A najlepiej kupować w mniejszych miastach. Ceny są o kilkaset mniejsze niż w większych. Zaintrygowała mnie oferta apartamentów na osiedlu Lubicz w Rowach. Rozważam bardzo zakup mieszkania tam, bo okolica jest bardzo ładna, na zdjęciach budynek dobrze zagospodarowany oraz wybudowany.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~JACEK [47.17.170.*]
    A GDZIE TY KUPILES TE SWOJE MIESZKANIA ???
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.69.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~mikolaj33 [91.223.167.*]
    Polecam, bardzo opłacalny zakup. Z żoną zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania w inwestycji Lubicz Apartamenty www.apartamentyrowy.pl i był to strzał w 10. Mieszkanie mieści się w miejscowości Rowy, 200m od plaży oraz od Parki Narodowego. Przez cały rok mamy popyt na wynajem więc koszta non stop nam się zwracają a jak już się zwrócą to planujemy tam zamieszkać z dziećmi bo jest to bardzo fajna okolica.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~krzysztof1097 [213.156.109.*]
    myślę, że to dobra i pewna inwestycja, sprawdź jakie domy i apartamenty oferuje biuro chmielewski-nieruchomosci.pl
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Darios [156.67.126.*]
    Ja serdecznie polecam obejrzeć Apartamenty Lubicz. Wnętrza niesamowite, bogata oferta w bardzo przyjemnych okolicach. Ostatnio moja ciocia skorzystała z ich usług i poważnie zastanawia się nad kupnem jakiejś fajnej nieruchomości.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Radekfilip1231 [94.254.225.*]
    Świetny pomysł, apartamenty nad morzem na sprzedaż albo pod wynajem to jest dobry pomysł. Nieruchomości to taka kategoria, gdzie cena sztywno się trzyma ewentualnie raczej wzrasta niż maleje.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~nieporozumienie [95.49.243.*]
    Kolego nie lepiej w Zakopanym albo Krakowie?Tam o każdej porze roku są turyści.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: melestra [178.235.40.*]
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Poloznik [89.64.9.*]
    Apartamenty nad morzem na sprzedaż to fajna sprawa, ja kupiłem ze świetnym widokiem na Baltyk. Co roku przyjeżdzam z rodziną na wakacje i świetnie w nim wypoczywamy.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Artur [89.64.9.*]
    Jak najbardziej dobry pomysł. Jeśli chodzi o sprzedaż apartamentów nad morzem to w dobrej cenie i ładne mają oni http://apartamentynautilus.com.pl/. Kupiłem kilka miesięcy temu i bardzo mi się podoba.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: kaseka2 [195.167.159.*]
    Według mnie to bardzo dobra inwestycja. Ja sam zainwestowałem kiedyś w działkę na Mazurach i wybudowałem na niej domki letniskowe. W poszukiwaniu odpowiedniej działki pomógł mi agent z Viva-pol Mazury. Podobno są najlepsi w okolicy. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony ze współpracy.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: kowaler [46.175.230.*]
    Sam się nad tym ostatnio zastanawiałem, ale myślałem raczej o inwestycji w lokal, który wynajmowany byłby głównie przez zagranicznych turystów (głównie Niemców i Szwedów). Celuje w Gdańsk i skłaniam się ku zakupowi mieszkania w nowej inwestycji Front-Park ( link ) - lokalizacja w bliskim sąsiedztwie centrum starego miasta przy kanale Motławy, budynki wzorowane na starych kamienicach - mam nadzieję że to przyciągnie chętnych :)
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~tycja [46.175.230.*]
    Ja myślę coraz mocniej nad inwestycją w coraz popularniejsze województwo kujawsko-pomorskie. Powstaje tam teraz spora ilość ciekawych mieszkań, jak na przykład te na stronie link 
    Inwestujmy w wynajmowanie mieszkań na lata, nie tylko na sezon!

• Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Antoni78 [178.37.28.*]
    Też o tym kiedyś myślałem, ale potem zdałem sobie sprawę, że nad polskie morze jeździ coraz mniej turystów. Nie czarujmy się, u nas jest naprawdę drogo! Wolę zapłacić trochę więcej i np. polecieć sobie na Wyspy Zielonego Przylądka. Teraz są takie fajne kierunki na wczasy zagraniczne, że szkoda siedzieć w kraju. Ja ostatnio znalazłem na link ofertę właśnie na wyspy zielonego przylądka i to była najlepsza wycieczka mojego życia!
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Tadek [94.254.231.*]
    To dobry pomysł, apartamenty nad morzem na sprzedaż albo pod wynajem zawsze będą w cenie.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~MrMagic [46.175.230.*]
    Jak dalej jesteś zainteresowany to sprawdź nowe mieszkania na sprzedaż gdańsk. Wciąż jest dużo okazji żeby kupić mieszkania i przez lata posiadać stałe źródło dochodu. Bo wiadomo, kto by nie chciał pomieszkać trochę nad morzem?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.173.164.*]
  • inwestycja w tzw condohotels ? nie polecam Autor: ~Nasdaq [62.133.140.*]
    są plusy i minusy, ulokuj w obligacje firmy

napisz do mnie

mogę ci zaproponowac obligacje 7.5% w skali roku na 3 - 4 lata z mozliwoscią wyjscia po roku, odsetki co kwartał lub miesiac.

nasdaq@interia.pl
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~GrzesiekSta [37.47.159.*]
    Pełno naganiaczy panoszy się na tym forum. Deweloperzy czarują was jak mogą np. reklamami w stylu "pewny zysk 6-8% przez x lat" itd.. itp...
    Nie dajcie się nabrać oni chcą Waszych pieniędzy i tyle. Jedyną pewną rzeczą jest to że musicie na start wyłożyć kupę forsy.
    Bez "pół bańki" ani rusz, a oferty za 600-700 tys w mieścinkach gdzie nie ma kompletnie niczego też się pojawiają. Jeszcze doliczmy to tego oczywiście ekskluzywne wykończenie bo inaczej się nie da.
    Całości dopełniają bardzo wysokie koszty utrzymania i eksploatacji zdecydowanie większe niż w konwencjonalnych mieszkaniach. Z reszta co widać szału zakupów też nie ma.
    Podsumowując za te pieniądze można kupić dwa mieszkania w dużym mieście i zarabiać przez okrągłe 12 miesiecy bez drogich pośredników-operatorów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.75.96.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.63.*]
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: eisi [95.90.193.*]
    https://m.bankier.pl/forum/post/27298941
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~tomek [91.242.175.*]
    mysle ze duzo lepszym pomyslem jest Warszawa bo masz opcje wynajmu na stale np w okresie zimowym ktory jest martwy nad morzem. Podoba mi sie nowe osiedle Miasteczko Wawer w stolicy, piekne mieszkania z widokiem na las ktore pozniej mozna miec dla siebie i rodziny
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Karol [89.64.52.*]
    No ja uważam że to jest świetny pomysł, z resztą widzę to na własnym przykładzie. Mam apartament Lubicz w miejscowości Rowy i co roku wielu chętnych na wynajem. Także były to dobrze ulokowane pieniądze :D Nie ma co się zastanawiać tylko jak jest możliwość to kupować. Z tego co wiem to jeszcze zostały jakieś wolne.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~kk001 [83.30.105.*]
    Ja kupiłam mieszkanie wrocław pod wynajem. Może to nie morze ale pieniądze ,jakie biorę za czynsz wynagradzają wszystko dotychczas
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Martynaxx [188.146.99.*]
    Polecam zajrzeć do artykułu -> http://malopolskie-firmy.pl/umeblowanie-apartamentu-do-wynajecia/
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Paweł [188.146.192.*]
    Re: Krzysiek 123
    Kupno apartamentu nad morzem to bardzo dobry pomysł. Moi rodzice wiele lat mieszkali za granicą lecz postanowili wrócić do Polski. Kupili w Koszalinie Apartament od firmy Kuncer. Namiary do nich to link
    Praktycznie zdążyli w ostatnim momencie. Rozglądali się za czymś innym, gdy jednak trafili na Osiedle Cypryjskie w Koszalinie od razu wiedzieli, że to jest to czego szukają. Kupili dwa apartamenty. Jeden większy a drugi mniejszy ( z myślą o wynajmowaniu ). W jednym zamieszkali, drugi wynajmują. Uważają że dobrze ulokowali oszczędności. Ja będąc tam stwierdzam że to są faktycznie eleganckie i z gustem wykończone mieszkania. Jak się później dowiedzieliśmy to jeden z najlepszych deweloperów sprzedający mieszkania. Wcale mnie nie dziwi fakt, że praktycznie lokale się szybko sprzedają. Jak nazbieram trochę środków też się przeprowadzimy bliżej rodziców. Warto zainwestować, mam na to dowód we własnej rodzinie.

• Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: bosacki [37.47.11.*]
    Sam fakt, że nad morzem w sezonie jest tłoczno i ciężko znaleźć nocleg bez wcześniejszej rezerwacji, skłania do rozważenia tego typu inwestycji. Coraz więcej turystów szuka gotowego mieszkania, w pełni wyposażonego, tak aby wynająć na kilkanaście dni wraz ze znajomymi i podzielić się kosztami. Nie bez powodu powstają inwestycje takie jak ta link. Zarówno Ustronie Morskiej, jak i Rogowo to miejscowości, które ze względu na walory przyrodnicze chętnie odwiedzane o każdej porze roku.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.8.97.*]
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Magda [149.156.72.*]
    Z mężem kupiliśmy apartament właśnie pod wynajem od Lubicz Apartamenty w Rowach nad morzem. Przez od czerwca do końca września sami tam wypoczywaliśmy, a teraz v planujemy zacząć go wynajmować. To zawsze dodatkowe źródło dochodu, kredyt sam się spłaci a nie jest to bardzo czasochłonne zajęcie. Więcej pewnie będę w stanie powiedzieć za kilka miesięcy ale myślę, że to dobry pomysł :)
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~IRek [91.223.167.*]
    Apartament nad morzem to super sprawa. Te mieszkania od Lubicz Apartamenty w Rowach wydają się całkiem fajnym pomysłem na inwestycje. Nad morzem jest w okresie wakacyjnym tyle ludzi, że nie wyobrażam sobie tego, żeby to mogło nie wypalić !
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Ela [149.156.72.*]
    Ponoć opłacalna sprawa, koeżanka w pracy zaczęła kupować np jej ostatnia zdobycz to apartament w Rowach od Lubicz Apartamenty. Nie chce dokładnie przyznać się ile ma tych apartamentów ale po tym co mówi to musi być ich kilka, mało tego, ma z tego na tyle wysoki dochód i chce się tak skupić na tych apartamentach, że zdecydowała się rzucić pracę. W piątek jest jej ostatni dzień w naszej firmie
  • a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Brygida [89.64.38.*]
    Inwestycje nad morzem to pewny zysk, jednak warto wcześniej zagłębić się w temat, żeby nie wyłożyć się na starcie. Polecam zajrzeć na link
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Nowmn [185.97.16.*]
    Nie jest to taki głupi pomysł. Obecnie nieruchomości to bardzo bezpieczna opcja jesli chodzi o fakt zabezpieczenia swoich pieniędzy. O ile oczywiście kupujemy nieruchomość w dobrej lokalizacji oraz w dobrym standardzie
    nad morzem
    w górach
    ewentualnie w dużym mieście ( gdzie zdecydowanie łatwiej jest mieszkanie czy dom wynająć, poza tym nie oszukujmy sie - ceny w takiej Warszawie raczej nie spadną, w przeciwieństwie do mniejszych miejscowości - wielu młodych ludzi w koncu migruje za pracą do wiekszych miast)

Odsyłam na ten portal: link Możecie przejrzeć sobie na nim luksusowe domy, pensjonaty oraz lokale obecnie wystawione na sprzedaż w Polsce.  
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Erix [83.22.0.*]
    Sporo opcja, tylko najpierw trzeba mieć kasę na ten apartament, a pomorskie jest najdroższe ;)
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Dariusz [212.7.215.*]
    Jeśli szukasz miejsca, gdzie będzie jak na nasze bałtyckie standardy spokój to warto moim zdaniem się wybrać do miejscowości Dębina. Byłem w poprzednim sezonie, wynajęliśmy apartament Blue Mint (www.bluemint.pl) i to była dobra opcja. Apartament świetnie zlokalizowany w miejscu, gdzie jest spokój, do plaży tylko kilka minut drogi. Sam apartament super wyposażony, niczego nie brakuje, by cieszyć się urokami morza.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: ~Oola [94.254.232.*]
    My kupiliśmy apartament W Pogorzelicy dla siebie, na wyjazdy wakacyjne, weekendowe i do pracy zdalnej w morskim klimacie - nie podam nazwy aby nie reklamować, ale pomysł trafiony w 10. Polecam taką inwestycje zamiast trzymania pieniędzy w skarpecie przy aktualnej inflacji.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: paysage [122.173.24.*]
    Powiedziałbym, że to świetny pomysł! Wynajem turystom będzie mądrą decyzją, oblicz zyski jakie zarobisz.
  • Re: a może apartament nad morzem pod wynajem ? Autor: zoomania [122.173.24.*]
    Łał! Świetny pomysł, życzę powodzenia, wynajem przyniesie Ci zyski. Czynsze to tylko pieniądze, które można zaoszczędzić, a następnie wykorzystać je jako inwestycję w inne miejsce.