A na co tu można naganiać dzieciaku? - chyba że na kupno tej przegwizdanej gwiazdy, bo nawet pies z kulawą nogą tego nie obwącha by olać. Jak wytłumaczyć FF powyżej 75% wobec niechybnej wypłaty ponad 5-ciokrotności z resztki prze.r.nej kapitalizacji.
A to nie ty trolujesz? Nie przyszło Ci do głowy, że sąd jednak może rozpatrzyć pozytywnie apelację Emitela? Nie zauważasz, co tu się zadziało? - prawie przez rok od czasu ogłoszenia wyroku pierwszej instancji była dystrybucja, FF się nie zmienił i wynosi ponad 75 procent.
Yo ma trochę racji. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego FF jest powyżej 75%? Być może coś się zmieni po kupnie Emitela przez Cordiant? Dlaczego Zarząd nie próbuje tego zmienić? Czy niczego się nie obawia?
Gdyby FF był taki duży mielibyśmy po pół miliona obrotów dziennie a tym czasem ciezko jest przekroczyć 50k obrotów. Moim zdaniem akcje są poparkowane pod progiem o czym swiadczą obroty. Dlatego nie ma popytu bo inaczej pewne osoby musialyby sie ujawnic powyzej 5%. a zawsze sie trafi jakis szarak z 10k akcji co straci cierpliwosc i kurs sie powoli osuwa
też mnie nieco martwi ten roczny zjazd z 6 zł i brak informacji o przekroczeniu progów przez dużych akcjonariuszy, ale jednak mimo wszystko myślę, że realny FF jest dużo niższy niż te 75%. Sporo akcji jest poparkowanych u takich małych akcjonariuszy jak my, ale nie wierzę, że cały ten 75% FF trzyma ulica, patrząc choćby na dzienne obroty, a właściwie ich brak.
Roczny zjazd z 6 zł? Czytasz to, co piszesz? 6 zł to była jednodniowa górka, wybicie przy informacji o wyroku. Stabilny kurs nie był na 6 zł, więc się nie osunął/nie zjechał.
Dnia 2022-06-13 o godz. 12:07 ~Paweł napisał(a): > Jeśli FF faktycznie jest tak duży jak tutaj niektórzy twierdzą to spróbujcie kupić z 20k akcji w jeden dzień. Co się wtedy z kursem stanie?
trochę nietrafione podejście - tak samo trudno jest sprzedać np. 20k akcji w jeden dzień bez dużej zwałki kursu, do tego przy tych obrotach dziennych 20 k akcji to bardzo dużo w każdą stronę. Analogicznie to tak jakbym powiedział, żeby np. kupić lub sprzedać 2-3 miliony akcji w jeden dzień na CD Projekt - też by były widły gorne lub dolne.
O czym świadczy sytuacja gdy większa niż zwykle ilość handlowanych akcji wpływa na kurs? Między Magną a CDProjektem jest bardzo duża różnica właśnie w tej sprawie dlatego tam trzeba mieć miliony złotych aby ruszyć kursem a tutaj wystarczy kilkadziesiąt tysięcy
I nikt ich nie ma? Przecież inwestując kilkadziesiąt tysięcy zarobi 5-6 razy tyle. Przypomnijcie ile to będzie na akcję?! i o czym świadczy ta sytuacja?
Dnia 2022-06-13 o godz. 15:01 ~Korab napisał(a): > Jaka tu zawziętość i szukanie dziury w calym, pewnie wierszówka obcięta i trzeba nadgonić ilością wpisów. Powodzenia tu i tak nikt duży nie sprzeda.
nie przesadzaj, patrzac ile ja mam akcji zebranych przez pół roku praktycznie (90%) tylko z lewej strony, to uzbieranie w czasie jednego roku np. kilkaset kilo nie byłoby zadnym problemem
Dnia 2022-06-12 o godz. 00:17 ~Yo napisał(a): > Teraz już wiemy dlaczego Obajtek był chronionym oczkiem w głowie krasnala. "Najtansze" paliwo w Europie pozwalało finansować wszystko i "+" oraz suchą nogą przechodzić przez wszystkie kataklizmy. Zrzucaliśmy się ją i Ty na każdym kilometrze.
:):):) i to jest pomysł prawy i sprawiedliwy ! Paliwo przecież musi być drogie :) Tym razem Tusk może trochę odpocząć, bo to jest wina Putina :):):) - odsyłam do historycznych cen: baryłki ropy i wysadzenia w powietrze wszelkiej logiki w cenach paliwa w Polsce. Słupki z cenami paliwa w Europie są bardzo fajne ale bardziej obrazowe byłoby zestawienie ile litrów jest w stanie zakupić średnio zarabiający Niemiec ze ze średnio zarabiającym Polakiem :):):) ... jakkolwiek trzeba przyznać, że w zestawieniu z PO PiS bardziej inteligentnie robi w wuja Polaków