Polskie obligacje to dziś 7% rocznie amerykańskie niecałe 3% niemieckie niecałe 2%. Będzie napływ walut do Polski żeby te różnice wykorzystać czyli niedługo zobaczymy dolara po 4,20 a jak będzie względny spokój z Ukrainą to może być 4,00
Dolar kwitnie w chaosie i możemy na niego liczyć. Dlatego musimy trzymać się dolara, ponieważ prawie każda inna waluta wydaje się w tym momencie słaba wobec niego.
Nie podejmuj pochopnych decyzji dotyczących sprzedaży lub kupna walut, ponieważ wojny i inne tragedie nie są trwałe. Oczywiste jest również, że cierpliwość się opłaca, więc oszczędzaj pieniądze i trzymaj się, aż będziesz mógł je sprzedać za najwyższą możliwą kwotę.
W najnowszych wiadomościach Rosja i Chiny próbują stworzyć nową globalną walutę rezerwową, aby rzucić wyzwanie dominacji dolara amerykańskiego. Ale nie ma wątpliwości, że USD jest nadal najsilniejszą walutą, która była bezpiecznym miejscem dla wszystkich, gdy rynek forex osiągnął rekordowe minima.
Dobra uwaga. Dolar jest obecnie najsilniejszą walutą na świecie. Wartość dolara przekroczyła euro i GBP. Dolar ma pozostać silny wobec inflacji i recesji. Utrzymanie dolara to mądra decyzja.
Głównym powodem, dla którego dolary są ważne, jest to, że smarują globalną gospodarkę i są uważane za bezpieczną przystań. W tej chwili lepiej trzymać.
Dolar amerykański rośnie i jest dobry dla amerykańskiej gospodarki. Ekonomiści w Ameryce są na to pozytywnie nastawieni. Silny dolar oznacza, że zapewnia amortyzację przed inflacją w postaci tańszego importu.
To prawda, że wszystkie waluty rosną i spadają. Dolar jest jednak tak silną walutą, że wszyscy spodziewają się dodatkowego wzrostu. Musimy uznać, że jest to rynek, na którym wszystko może się zdarzyć.
Dolar ma słabnące dane gospodarcze, co prowadzi do pogorszenia szans na podwyżkę stóp przez FED. To podcięło rentowność amerykańskich obligacji skarbowych.
Cóż, dolar jest bezpieczny w porównaniu do innych walut. Ale w krytycznych sytuacjach, takich jak wojna, nie możemy być pewni niczego, co jest bezpieczne lub bezpieczne. Ale mam nadzieję, że dolar nadal będzie silny pośród okrucieństw.
Dobra rada. Dolar prawdopodobnie będzie się coraz mocniej umacniał. Amerykański Fed dał wiele wskazówek na temat ponownego podwyżki stóp procentowych, ale stopniowo będą one spowalniały wzrost stóp, aby efekt był bardziej długotrwały. To dobry czas na kupowanie, a nie sprzedawanie.
USD od dawna jest bezpiecznym zakładem i mam nadzieję, że tak będzie również w przyszłości. Ale mam też nadzieję, że inne waluty również odzyskają swoją siłę, a kryzys i problemy, z którymi mamy do czynienia, wkrótce zostaną rozwiązane.
Ja kupiłem na walutomacie dziś. Pokombinuje kupić akcje w chinach jak nie to dokupie EUR lub CHF i szwajcarskie (np nestle) albo w europie jakieś dywidendowe firmy.
Dane NFP wykazały, że liczba miejsc pracy znacznie wzrosła. I tak będzie za sprawą agresywnych podwyżek stóp Fed. I nie sądzę, że upadnie, dopóki FED nie przestanie tego robić.
Dolar umacnia się od zawsze. Nie wyobrażam sobie innej waluty tak bezpiecznej dla moich pieniędzy jak dolar amerykański. Z pewnością nie mniej niż jakiekolwiek ubezpieczenie na życie.
Jakiś czas temu było dużo pośpiechu, ponieważ ludzie próbowali pozbyć się swoich dolarów. Ale wciąż byli ludzie, którzy zatrzymali swoje dolary i teraz świętują swoje genialne mózgi.
Od maja kurs dolara amerykańskiego generalnie rośnie, ponieważ ożywienie gospodarcze w USA nabrało tempa, a Rezerwa Federalna zaczęła ograniczać pomoc dla gospodarki
Tak, trzymaj USD przez długi czas. Prawdopodobieństwo wejścia UE w recesję jest znacznie większe niż szanse wejścia USA w recesję. Dolar jest znacznie silniejszy od euro i stopniowo zwiększa swoją wartość oraz stopy procentowe. Jest to dobry wybór, aby trzymać USD w przypadku inwestycji długoterminowych.
Ryzyko krótkoterminowej polityki pieniężnej Rezerwy Federalnej zbliża się w tym miesiącu do zamknięcia, ponieważ rynki wyceniają szanse na podwyżkę o 75 pb, co daje rentowności w USA na poziomie 3,2% w ciągu dwóch miesięcy.
Dolar jest nadal bezpiecznym zakładem, a wszystko dzięki wszystkim terminowym interwencjom amerykańskiej Rezerwy Rezerwy Federalnej. Podwyżki stóp procentowych bardzo pomogły w umocnieniu USD.
Myślę, że teraz jest najlepszy czas na handel parą USD/JPY, ponieważ USD nadal jest silny, a perspektywy są w tej chwili pozytywne. USD był bezpieczną przystanią nawet w tych niepewnych czasach i mam nadzieję, że tak będzie dalej.
Dolar nie bez powodu jest najważniejszą walutą światową. Wszystkie główne pary mają dolara i są przedmiotem dużego obrotu na rynku. Dlatego zawsze w to wierzę. Rynek będzie rósł i spadał, ale musisz uzbroić się w cierpliwość.
Racja, nie sprzedawaj teraz dolarów. Dolar prawdopodobnie będzie się umacniał w stosunku do wszystkich innych światowych walut, aż do prawdopodobnej bessy w recesji. Uważaj na analizę fundamentalną i sprzedaj USD przed początkiem recesji.
Dolar ponownie wzrósł, ponieważ Rezerwa Fed potwierdziła, że stopy procentowe pozostaną wysokie w celu obniżenia inflacji. Od teraz nie ma potrzeby sprzedawania USD.