Witamy w Konkursie :-) Jak przyjdzie Emu doda w tabeli 2 portfele dla Ciebie tymczasem graj normalnie ( zamykaj , otwieraj ,stawiaj SL czy TP ) później - jak będą portfele wszystko uzupełnimy . Powodzenia !
Proszę o zrolowanie P2 na nową serię na S PKC. Nie wiem jak zrobić zlecenie bo chodzą około 20 pkt. różnicy a jak podam konkretne poziomy to nie wiem czy oba się załapią bo buja bardzo wiec PKC.
Depozytu nie trzeba uzupełniać - ale UWAGA : jeśli miesięczny wynik obu portfeli jest ujemny a jednocześnie strata w jednym z nich na koniec sesji jest co najmniej 100 - procentowa ( >= 170 punktów ) , to pozycja w tym portfelu zostanie zamknięta ( z naliczeniem prowizji ) - a portfel pozostaje nieaktywny do końca miesiąca .
Chciałbym zapytać co stało za decyzją o zamknięciu mi pozycji i portfela akurat wczoraj skoro z regulaminu wynika że powinno to nastąpić znacznie wcześniej ( jeśli w ogóle ) Zapis ten jak rozumiem ma naśladować prawdziwe warunki rynkowe czyli skasowanie depozytu po stracie 170 pkt. na portfelu ale nie bierze pod uwagę sytuacji w której portfel w poprzednich miesiącach wypracował zysk czyli depozyt się zwiększył. Czyli nijak ta sytuacja nie ma odwzorowania w prawdziwych warunkach rynkowych a chyba to miał na celu ten zapis regulaminu.
Przepraszam - masz rację - powinniśmy zamknąć Ci P1 już przedwczoraj po 2068 . Poprawiłam i przepraszam za pomyłkę. Dobrze , ze zwróciłeś uwagę - dzięki !
Ten zapis został wprowadzony na wniosek Amiki i miał na celu zmobilizowanie uczestników aby nie hodowali zbyt dużych strat .
Twoja uwaga jest słuszna - i w przyszłym roku możemy zaproponować dodatkowy warunek tj. wynik narastająco na minus ?!
W tym roku dość często są zamykane różne portfele np. moje :-) bo depozyt jest znacznie mniejszy niż w ubiegłym roku , który wynosił 4700 więc 100 % straty to było aż 235 punktów .